![]() |
meetoo / Süs Eriği
4 Eklenti(ler)
Sn arkadaşlarım bugün aldığım süseriği fidanım ... sizlerden fikir almadan hiç bir işlem yapmak istemedim ... fikirlerinizi bekliyorum ..şimdiden teşekkür ederim ...
Eklenti 485853 Eklenti 485854 Eklenti 485855 Eklenti 485856 |
Sn.meetoo
Süs erikleri kırmızı yapraklarıyla benimde ilgimi çeken türler arasında. Ama benim rastladıklarım hep aşılıydılar. Sizin ağacınız kökten uca safkan. Yani aşısız ve çelikten üretim. Bonsai için böyle olması gerekiyor. aksi halde havai köklendirme yapıp üst kısmı ayırmak zorunluluğu doğuyor. İyi çalışmalar dilerim. |
Sn badrobot teşekkür ederim ... daha büyük bir saksıya alıp sizlerden gelecek fikirleri bekleyeceğim ... boyunu kısaltarak gövdedeki eğimi biraz daha artırmayı düşünüyorum ....
|
1 Eklenti(ler)
bu adayda alttaki 2 dalı bırakıp şöyle bir kısatlma düşündüm sizleride fikirlerini almak isterim ...
Eklenti 485929 |
3 Eklenti(ler)
sayın arkadaşlarım budama yaptım .. fotoğraflarını sizlerle paylaşıyorum ...
Eklenti 486260 Eklenti 486261 Eklenti 486262 |
Sn meetoo,
Aslında süs eriğini keşke hiç budamasaydınız. Size boy konusunda bir öneri verecektim ama sonra hemen kesersiniz diye korkup yazmamıştım :( Süs erikleri geç yapılan budamalarda çok çabuk küsebiliyor, ancak Ankara'da yaşıyor olmanızdan ötürü umarım bu durumu tolere edebilir ve bir sorun çıkmaz. Bırakın bu sene şimdilik böyle kalsın, daha fazla rahatsız etmeyin. Gelecek sürgünlerle önümüzdeki bahar bir şeyler düşünürüz. |
Sn sakaki bende daha kısa budama yapmayı düşünüyordum ... tamam önümüzdeki bahara diyelim ve böylece bırakalım bakalım zaman ne gösterecek ...
|
Güncel : 13/05/2014
2 Eklenti(ler)
Ağacım kısa zamanda yeni sürgünler verdi ... son halini sizlerle paylaşmak istedim herkese iyi çalışmalar dilerim ...
Eklenti 492208 Eklenti 492209 |
Güncel : 21/05/2014
2 Eklenti(ler)
bu adayımın saksılanırken biraz derin dikildiğini düşündüğümden böyle bir kesime gitmiştim ... uygun bir dönemde uygun bir sürgünü yeni zirve yaparak biraz daha kısaltmayı düşünüyorum ...muhtemelen sağdan 2. dal yeni zirve olacak ...
Eklenti 494978 Eklenti 494979 |
Güncel : 25/06/2014
2 Eklenti(ler)
süslü kızım benim ... bu adayımda da kısaltma yapacağım ... şu görüntüsünü biraz daha seyredeyim ... tamam söz kısaltacağım ...
Eklenti 504635 Eklenti 504636 |
Bu ağacın son halini görme imkanımız var mıdır?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025