![]() |
cupid / şimşir
5 Eklenti(ler)
Bunu her açıdan fotoğrafladım daha iyi görünüp yorumlanabilsin diye.
Eklenti 398734 Eklenti 398735 Eklenti 398736 Eklenti 398737 Eklenti 398738 |
sn.cupid.
şimşir? bu ağaç şimşir olamaz. yaprakları bu kadar iri, şekli farklı, rengi farklı. bana daha çok kartopu diye adlandırılan çit bitkilerini anımsattı. |
Alıntı:
Bana şimşir diye satmışlardı. |
sn.cupid. bence utanması gereken siz değilsiniz, size bunu şimşir diye satan fidancı utansın. eğer şimşiri tanımıyorsa... nediyeyim. ama ben yinede bu ağacın şimşir olmadığına sizin adınıza sevindim. şimşir çok yavaş büyüyen bir tür. bonsai'ye yeni başlayan biri için zor bir bitki. ama yinede şimşir bonsai'sinden çok güzel örnekleri var.
BONSAI AJoura.mp4 - YouTube Arthur Joura'nın bu çalışmasına hayran kalmamak mümkün değil. |
sn. badrobot. Yüreğime su serptiniz teşekkür ederim.
yani bundan da bir şeyler yapabilir miyiz? Ayrıca üstat Arthur'a da hayran olmamak mümkün değil. |
Yaprakları taflana benziyor ancak gövde kabuğu bir ficus cinsi olabileceğini gösteriyor.
Yaprağını dalından kırdığınızda süt çıkıyor mu sn cupid? |
Alıntı:
|
Bu ağaç şimşir değil bildiğimiz taflan.Gelişimi konusundaki yavaşlıkla şimşiri aratmaz.
|
Sn.merlict dediği gibi taflana benziyor. taflanda olsa şimşire göre yinede biraz daha hızlı büyür. sonuçta şimşir tüm ömrü boyunca 80-90 cm boy yapabilirken taflan 2-3 metrelik ağaç olabiliyor.
|
4 Eklenti(ler)
Aldım elime makası ve başladım ilk budamaları yapmaya. Ama cesaretim buraya kadar oldu.
Eklenti 399136 Eklenti 399137 Eklenti 399138 Eklenti 399139 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025