agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar (https://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/)
-   -   themarmara44 / Gingko (https://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/31147.htm)

themarmara44 11-04-2013 14:56

themarmara44 / Gingko
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 389258
buda aldığım gingko fidesi. aldığım kişi bunu şimdilik budamamamı söyledi. yaprakları azalacağından ölebileceğini söyledi. sizce ne yapmam gerekir. yine saksı ve toprak hakkında yardımcı olabilirmisiniz

HakanG 15-04-2013 23:32

Çok yavaş büyüdüklerini, dünyada ki en uzun yaşayan ağaç cinsi sanırım ve atom bombasına bile dayanıklı olduklarını biliyorum.Bir de meyvesi zehirli fakat alternatif tıpta kullanılıyor... :)
Bence çok güzel bir ağaç fakat maalesef size yardımcı olamayacağım çünkü ben de acemiyim... :D

sagol 16-04-2013 09:46

Sayın Themarmara44,

4-5 gün hiç su vermezseniz etrafındaki plastik torbayı kesip toprağı oynatmadan, köklerine zarar vermeden daha büyük bir saksının ortasına oturtabilirsiniz. Etrafına oldukça geçirgen bir karışımla doldurabilirsiniz. Yarı dere kumu yarı torf mesela. Ginkgonuzun gelişmeye ihtiyacı var, yavaş yavaş büyüyecek. Şimdilik su ve gübre verin gelişsin.

İyi çalışmalar dilerim...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025