agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar (https://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/)
-   -   alibaba9 / Açelya (Rhododendron Mollis) (https://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/30967.htm)

alibaba 29-03-2013 17:59

alibaba9 / Açelya (Rhododendron Mollis)

5 Eklenti(ler)
Merhaba, Bu da açelya adayım.
Şu an hızlıca resimleri paylaşayım. Detaylar, fikirler, eskiz az sonra :)
gövde 3,5-4 cm civarı,
tomurcuklanma başladı. Arılar konuk olmaya başladı bile :D

Manifesto 29-03-2013 18:17

Güzel bir aday.Kendi formunuda oluşturmuş gibi.Form budaması yapmayı düşünmüyormusunuz?

alibaba 07-04-2013 14:46

1 Eklenti(ler)
çiçeklenme başladı üstten. Altlarda da bir çok yeni tomurcuk oluşuyor :)
heyecanla tüm gövdenin çiçekle dolacağı anı bekliyorum.

sagol 09-04-2013 08:15

Sayın AliBaba,

Güzel bir fidan bulmuşsunuz. Çeşitli formlara girebilir. Renk de çok güzel.

İyi çalışmalar dilerim...

iocaktan 09-04-2013 21:20

sayın alibaba9, açelyanız gerçekten güzel.
çiçeklenme başladıktan sonra çok güzel oluyorlar. benim açelyamdaki çiçekler yavaş yavaş bozulmaya başladılar. bozulan çiçekleri tek tek topluyorum üzerlerinden. ama hala altlardan yeni çiçekler geliyor az da olsa.

alibaba 05-05-2013 19:54

3 Eklenti(ler)
Alt dallarda çok tomurcuk oluşumu olmadığından çok fazla çiçeklenemedi bu aday.
Eklenti 399992
Balkon sayfamdan en fazla çiçekli olduğu zamanları görebilirsiniz :)
Tohum keseleri ile beraber geçen tüm çiçekleri topladım.
Eklenti 399994

Üst sürgün yapraklarında bu tarz buruşmalar var. Bu neden olabilir acaba? Fazla su mu? Açelya konusunda tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

alibaba 19-05-2013 19:30

güncel durum ve bir sorun

2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Açelyada çiçekler geçince tohum keseleri ile birlikte tüm çiçekleri almıştım.
Bu yerlerden yeni taze sürgün oluşumu başladı. :)
Eklenti 406477

Ama gövdede alt kısımda bir yerde kabuk kalkmış idi. Bu yerde böyle bir yeşillenme gibi birşeyler, sanırım bir küflenme var. Bunun için ne yapabilirim sizce? Kökte oluşan bir soruna ait bir gösterge olabilir mi? Üst bölgeleri devamlı rutubetli tutmaya çalışıyorum çünkü. Fazla kaçırmış olma ihtimalimden korkuyorum.. :(
Ne dersiniz?
Eklenti 406478

Sakaki 19-05-2013 20:53

Bir çürüme değil de daha çok rutubete bağlı yosun oluşumuna benziyor.

alibaba 19-05-2013 21:03

Etrafında beyazlıkta var ya biraz Taner hocam, ondan dolayı biraz tedirginim.
Saf vazelin sürdüm o bölgeye biraz. Üst yüzeye de asidik olmasından dolayı çam iğneleri ve ponza taşlarıyla malçlama yaptım. Üst yüzeyi çok sulama yapmadan nemli tutmak Ankara yazlarında zor cidden. İnşallah başarabilirim.
Selamlar, sevgiler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1157245)
Bir çürüme değil de daha çok rutubete bağlı yosun oluşumuna benziyor.

Sakaki 19-05-2013 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9 (Mesaj 1157249)
Etrafında beyazlıkta var ya biraz Taner hocam, ondan dolayı biraz tedirginim.
Saf vazelin sürdüm o bölgeye biraz. Üst yüzeye de asidik olmasından dolayı çam iğneleri ve ponza taşlarıyla malçlama yaptım. Üst yüzeyi çok sulama yapmadan nemli tutmak Ankara yazlarında zor cidden. İnşallah başarabilirim.
Selamlar, sevgiler

O beyazlığı gördüm sn alibaba9 ama sanki kirece bağlı beyazlık gibi geldi bana.

Orada herhangi bir yumuşaklık yoksa kireçten dolayı oluşan beyazlık da olabilir, benim ağaçlarımda da oluyor sıkça! Senede 1-2 defa bir bardak suya bir-iki damla sirke damlatarak, çok yumuşak bir dişfırçası ile nazikçe fırçalıp yıkıyorum ve bariz oranda azalıyor kireç lekesi.

Kolay gelsin :)

alibaba 19-07-2013 20:50

3 Eklenti(ler)
Açelyamda son durumlar;
Dinlenmiş su kullanmaya çalışıyorum. Arada limon tuzu takviyesi ile asidik tutmaya çalışıyorum.
Çok düşük oranda dengeli gübre verdim ara ara. Yine hümik asitli sulamaya devam ediyorum 3-4 sulamada bir. Şu an yoğun bir yapraklanma dönemine girdi. yeni sürgünler gelmeye başladı eski yaprak öbeklerinin ortalarından.

tourkana 20-07-2013 09:44

Son resimde gördüğün büyük yaprakları saplarından öne doğru çekerek kopar sadece küçük yapraklar kalsın , bu sayede içeriye ışık girişi sağlamış olur ve enerjinin iç kısımlar tarafından da kullanılmasını sağlarsın , ilerde yapacağın budamalarla ağaç daha sıkı bir hale gelir.

alibaba 26-08-2013 20:53

1 Eklenti(ler)
Sayın Tourkana ve diğer açlya hakkında tecrübeli arkadaşlar bir sorunum var.

Resimde gördüğünüz gibi arka büyük yapraklarda uçlarda kurumalar var. Gübre yanığı mı sizce bunlar?

Tourkana hocam dediğiniz gibi arka büyük yaprakları yavaş yavaş uzaklaştırıyordum ama kendileri kurumaya başladılar. Bu uzaklaştırma ile ilgili olabilir mi? Çünkü sadece arka yapraklarda var şimdilik.

tourkana 27-08-2013 08:55

Merak etmeyin, ağaç tomurcuk hazırlıyor ve bu süreçte enerjiyi uç kısımdaki yapraklarda kullanıyor.
Büyük yaprakları şimdiden dediğim gibi koparın , yoksa kışa doğru iyice sararacaklar, ama şimdiden bu koparma işlemini yaparsanız çiçek tomurcukları daha kuvvetli olur.

alibaba 27-08-2013 17:49

aslında yarısı koparmışımdır ama kopar kopar bitmiyor :))
Oturup bir iki saat zaman ayırmam gerekecek o zaman acilen.

Çok teşekkür ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tourkana (Mesaj 1193443)
Merak etmeyin, ağaç tomurcuk hazırlıyor ve bu süreçte enerjiyi uç kısımdaki yapraklarda kullanıyor.
Büyük yaprakları şimdiden dediğim gibi koparın , yoksa kışa doğru iyice sararacaklar, ama şimdiden bu koparma işlemini yaparsanız çiçek tomurcukları daha kuvvetli olur.

alibaba 01-09-2013 22:34

2 Eklenti(ler)
Umarım uygulamayı doğru yapmışımdır.
Bazı kazalarla 4-5 tomurcuktan oldum.
Şu an tomurcuklar çok küçük ama oluşmaya başlamışlar. :)

Bu dönemde gübrelemeyle ilgili önemli bir bilgi veya değişik bir durum söz konusu mu acaba?

tourkana 02-09-2013 03:32

alibaba9 / Açelya (Rhododendron Mollis)

1 Eklenti(ler)
İyi iş çıkarmışsınız. Eylül ayında 2 kere daha gübre verin yeterli olur.

Bir de sürgünleri V olacak şekilde 2 ye indirmelisiniz, bunu yaparken kuvvetli(uç kısımlarda) bölgelerde kuvvetli(uzun sürgünler) sürgünleri budamalısınız, zayıf bölgelerde de zayıfları budayıp kuvvetli olanları tutmalısınız ki enerji dengeli olsun.

alibaba 02-09-2013 18:44

Teşekkür ederim sayın Tourkana,
bir sorum daha olacak. Her sürgün beşli değil ağaçta, bazı sürgünler üçlü, bazıları ikili. Eskiden kalan dallarda da tek tomurcuk var. Bunlarda nasıl davranmamız lazım ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025