agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar (https://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/)
-   -   Manifesto / Ficus Daniella (Aday No.2) (https://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/30527.htm)

Manifesto 02-03-2013 00:15

Manifesto / Ficus Daniella (Aday No.2)

5 Eklenti(ler)
Deneyeceğim tarz ve ilk adım.Ficus çabuk gelişen türlerden olduğu için 2 yılda baya bir mesafe kat edeceğimi düşünüyorum.

badrobot 02-03-2013 09:11

sn.Manifesto. proje çok güzel. başarıya ulaşacağınada inanıyorum.
bende aynı saksıya aldğım ve dip dibe ektiğim 3 ligustrum fidanını saç örgüsü şeklinde yukarıya doğru 50 cm kadar örüp 1-2 yıl daha gelişimini bekliyorum. ligustrum çok hızlı büyüyen bir tür olduğundan daha şimdiden birbirlerine kaynaştılar bile. bu tarz çok güzel bonsai örnekleri mevcut.

lusoari 02-03-2013 10:10

Sayın Manifesto; merak ettim bende görünüşü güzel olacak tabikide ama yinede merak ediyorum nasıl olacak acaba.

Manifesto 02-03-2013 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1112130)
Sayın Manifesto; merak ettim bende görünüşü güzel olacak tabikide ama yinede merak ediyorum nasıl olacak acaba.

Besleyeceğiz,budayacağız,telleyeceğiz ve bekleyip göreceğiz.:)

Manifesto 03-03-2013 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badrobot (Mesaj 1112113)
sn.Manifesto. proje çok güzel. başarıya ulaşacağınada inanıyorum.
bende aynı saksıya aldğım ve dip dibe ektiğim 3 ligustrum fidanını saç örgüsü şeklinde yukarıya doğru 50 cm kadar örüp 1-2 yıl daha gelişimini bekliyorum. ligustrum çok hızlı büyüyen bir tür olduğundan daha şimdiden birbirlerine kaynaştılar bile. bu tarz çok güzel bonsai örnekleri mevcut.

Resmini görebilirmiyiz.

badrobot 04-03-2013 07:00

sn. Manifesto. şu an işyerimdeyim. öğleden sonra eve döneceğim, fotoğraf çekip hemen yayımlarım.

badrobot 04-03-2013 14:10

ligutrum örgü ağaç bonsai

2 Eklenti(ler)
sn. Manifesto.elbette fidanlar daha çok gençler. fakat ligustrum gerçekten hızlı büyüyen ve çabuk köklenen türler. yaz dönemlerinde günde 1cm kadar uzayabildiklerini gördüm. geçen sonbaharda ördüğüm bu üç fidan daha şimdiden birbirlerine kaynaşmışlar bile. ileride herbirinin gövde kalınlıklarıda artınca aralarda kalmış olan boşluklarda dolacak. üç kök siteminin oluşturacağı nebaride işin cabası. buna benzer daha değişik örgü ağaç bonsaileri mevcut. 8 ağaçla yapılmış kafes tipi olanlarda mevcut. hepsinin sizinkinden farkı; onlar zamanla birbirleriyle kaynaşıp tek bir bitki halini olıyorlar. sizinkinde kaynaşma olurmu?

Manifesto 04-03-2013 14:33

Bu tip işlemler özel çalışmaya giriyor.Bonsai ile alakası olurmu bilemem.
Bonsai daha çok bitkinin doğal halini belli oranlarda küçülterek kopyalama sanatı.

Ama çalışmanız görsel olarak zevkli bir görsel olur ayrı konu.

badrobot 05-03-2013 19:14

sn.Manifesto. bu tür bonsai örnekleri var.

Manifesto 13-05-2013 23:25

3 Eklenti(ler)
Güncel.

Manifesto 06-06-2014 20:06

2 Eklenti(ler)
güncel

Akhilleus 07-06-2014 08:39

Sn. Manifesto emeğinize sağlık gerçekten güzel olacak ellerinizde alacağı şekille. Birde Sn. badrobot şaç örgüsü şeklinde örnekler olduğunu söylemişsiniz hiç gözüme çarpmadı ancak sormak istediğim bunlar acaba mall bonsai dedikleri ve büyük ustaların kabul etmediği bonsai örnekleri olabilirmi çünkü bu güne kadar okuduklarımız bonsainin en önemli özelliği doğayı taklit etme ancak bu örnekler biraz ters düşmüyormu bu duruma. Tartışma yaratmaktan çok öğrenmek istediğim için soruyorum kusura bakmayın.
İyi çalışmalar...

Sakaki 09-06-2014 13:41

Aslında sn Manifesto'nun fusion yapmak istediğini sanıyordum ama gövdeler yukarıya doğru genişlediğinden grup/küme tarzını düşünüyor sanırsam :)

Küme tarzı ise gövdeleri yukarıya doğru yükseldikçe biraz daha açmak veya fusion düşünüyor ise gövdelerin üst kısımlarını biraz sıkarak birbirine temas edecek şekilde sıkmak gerekecek gibi... Vardır bir bildiği :)

reguler 15-07-2015 10:19

Güncel fotoğraf felan yok mu acaba.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025