![]() |
Yarı gölge genç fideler için bence uygun tam güneş şu an için kavurur fideleri ama ilerleyen zamanlarda tam güneşe mümkünse alın değilse en yüksek aydınlanma neredeyse oraya yerleştirin. Muhtemelen bulunduğu yer koyu gölge bu da uzama durumunu ortaya çıkarmış.
|
Koyu gölge sadece uzamayımı ortaya çıkarıyor?
O zaman güneşe alırsam kalınlığımı ortaya çıkar? |
Gölgede ilk gerçek yapraklar çıkasıya kadar muamele edilir birçok yazıda bu ibareyi görebilirsin ama ilk gerçek yapraklar çıktığında biraz daha fazla ışık gerekiyor, yeterli ışık alamaz ise uzama yapıyor. Buradaki uzamaların sebebi koyu gölgedir, aslında adenium sayfasını baştan sona okumanı tavsiye ederim çok güzel deneyimler, yazılar var.
|
Emre abi değerli bilgilerin için teşekkür ederim.Ben adenium sayfasını okudum ama böyle bi şey gözüme çarpmadı.
|
Oradan alarak word belgesi şeklinde kaydettiğim resimli metin var büyük ihtimal gözünden kaçtı. İstersen belgeyi göndereyim.
|
İyi olur Emre abi.Gönderirsen sevinirim.Çok üstü kapalı gezdim adenium sayfasını o yüzden görmemiş olabilirim.
|
Belge adreste
https://docs.google.com/document/d/1...abo/edit?pli=1 |
Abi çok teşekkür ederim.Bunu okumuştum görünce hatırladım. :)) Unutkanlık insana neler yaptırıyor. :)
|
Yinede yararlı oldu.Sık kullanılanlara ekledim adım adım uygulayacağım.
|
İşte ben de unutmayayım diye kaydetmişim. :)
|
:) Çok yararlı bir şey.Aslında böyle konuları bir yere kayıt etsek mutlaka lazım olur.Tebrik ediyorum Emre abi.
|
Bir tek o değil o sayfa harika deneyimlerle dolu bu deneyimler aynı hataya düşmeden bu bitkiyi tanımanı sağlar mümkün olduğunca iyice incelemeni öneririm.
|
Tabi abi mutlaka inceleyeceğim.Hatta konuyu baştan aşağı kayıt ediyim.Hem bilgileri yedeklemiş olurum.
|
Emre abi sen adenium yetiştiriyormusun?
|
Yakın akrabalarını yetiştirmekten ona sıra gelmiyor diyeyim ama yetiştirmeyi, almayı düşünüyorum.
|
Yakın akraba derken yani bonsaidenmi bahsediyorsun EMRE abi?
|
Yakın akrabalarını derken, adenium'a yapı olarak benzeyen bitkileri yetiştiriyorum demek istedim.
|
Alıntı:
|
Adeniumlar kapsül verecek olgunluğa kaç yaşında erişiyor tecrübe eden var mı? (Antalya şartlarında)
|
İyi aksamlar;
Ben adeniumlarimi sasirtacagim.4 yaprak oldular biraz gec kaldim sanirim :)) ama nasil sasirtacagimi bilmiyorum. Ne gibi islemler yapmam lazim? |
Kök yapısı küçük bitkilerde nazik yemek kaşığı gibi bir mataryelle kullandığınız malzemeyi kökten ayırmadan çıkarıp şaşırtırsanız sanırım bir sorun olmaz. Viyollerdeki bitkiler için soruyorsanız çıkartın direk sukulent toprağına ve ya geçirgen bir malzemeye dikin derim.
Kazık kökünü kes demişlerdi bana ama kesmemiştim şimdilik benimkinler 10 12 yaprak ama sorun yok gelişmeler gayet iyi. |
Anladım mete hocam.Yani demek istediğiniz sanırım şu;
Kökteki toprağı dökmeden (saksıdan çıkartırken kökler gözükmeyecek şekilde) şaşırtmak gibi mi? Benim anladığım bu.Ben kök kesimi yapılıp yapılmayacağını merak ediyorum. |
Sonunda adeniumları şaşırttım.En kısa zamanda resim yükleyeceğim.
|
Hayırlı olsun
|
Tesekkur ederim mustafa abi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025