![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-01-2012
|
tt_tez / Akçağaç - Acer Palmatum
Merhaba herkese, artık Almanyada yaşıyorum. Burada sadece bonsai üzerine olan bir fidanlıktan 5-6 küçük bonsai adayı aldım( internetten sipariş yolu ile ) ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Toprakları perlit ve torf karışımı sanırım ve yeni değiştirmişler, bu yaz serbest büyümeye bırakacağım ve biraz yerlerine alıştıktan sonra gübreleme yapacağım. Bu başlıkta iki tane Acer Palmatum var bir tanesi küçük olan ( tohumdan yeni çıkmış gibi küçük ) Kotohime diye geçiyordu farkı nedir bilmiyorum bakıp göreceğiz. Bonsaide çok yeniyim daha önce bi kaç kez hazır bonsai alıp yaşatmaya çalışmıştım fakat maalesef iklim uyuşmazlığından kısa sürede öldüler. ben de artık bahçem de olduğu için fidan alarak başladım tekrardan. Dolayısıyla önerilerinize açığım. =) 1.jpg2.jpg 3.jpg4.jpg Şu anlık hiç bir ağaçta toprak/saksı değişimi yapmıyorum sadece bi iki hafta sonra gübrelemeye başlamayı düşünüyorum.Bir de acaba bu arkadaşları dışarda tutmasam mı ? Daha uyanmamışlar büyük ihtimalle serada değillerdi fakat yinede hava soğuk ve bu arkadaşlar çok küçük öneriniz varsa bekliyorum. =) Düzenleyen tt_tez : 15-03-2018 saat 15:15 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
|
|