agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler
  • 2 Gönderen DeFRaNDo
  • 1 Gönderen DeFRaNDo
  • 1 Gönderen DeFRaNDo
  • 1 Gönderen reguler
  • 1 Gönderen david72
  • 1 Gönderen DeFRaNDo
  • 1 Gönderen anily
  • 2 Gönderen Alper
  • 1 Gönderen DeFRaNDo
  • 2 Gönderen DeFRaNDo

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-11-2016, 08:54   #9
Ağaç Dostu
 
david72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 392
Ağacınızı şimdi ellemeyin bırakın bu haliyle kalsın. Adayınız ince gerçekten, sayın reguler in de dediği gibi 15 cm lik bonsai istemiyorsanız kalınlaşmasını bekleyin. Bunun için de ne kadar çok dal ve yaprak varsa okadar çabuk kalınlaşır. Baharda budayabilirsiniz ancak bu kısmı gözden çıkarmayın. Bence alttaki dalın hemen üstünden havai köklendirme başlatın üst dalları ellemeyin büyüsün. Koniklik için bu daldan devam etmeniz gerekir. Bu arada ağacın gereksinimlerini de öğrenirsiniz, tadını çıkarırsınız.
Saksınız güzel ancak 1000 derece üsütünde pişirilmeyen kil dışarıda dona fazla dayanmıyor. Muhtemelen içi de sırlıdır buda saksının fazla suyu emmemesine neden olacağı için çok tavsiye edilmez. Neticede bahara kadar ağacınız bu şekilde kalsın.Toprağının tamamen kurumasına izin vermeyin yeter, falz da sulamayın ama. Kışı dışarıda geçirmesine izin verin.
Güzel günlerde büyütün

dusunenadam beğendi.
david72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025