agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)




Beğeni Düzeni54Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-02-2016, 08:27   #24
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın reguler,

İyi gidiyor, kolay gelsin. Kökler biraz döndürülerek biraz daha dağıtılabilirdi ama böyle de fena değil.

İyi çalışmalar dilerim....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi reguler Mesajı Göster
Ağacı alırken ters bir zamanda almıştım aşırı böcek vardı eve alamamıştım. Baktım olmuyor tüm toprağını değişmiştim. Mevsim düzgün değil diye köklerine hiç dokunmamıştım. Şimdi ağaç uyandı bende hemen köklerini budayayım dedim. Çektiğim fotoğraflar ile sizi baş başa bırakıyorum.
https://youtu.be/B0-iJNJi6RE


Çalışmanın özeti şöyle:
Köklerin çatallanması için ayrım yerlerinden aynen dallarda budakların dibinden kestiğimiz gibi budadım . Hiç kök çıkmayan yerdeki aşağı doğru çıkan kazık kökü kısalttım kabuğunu soyup kök olmayan yere doğru yönlendirdim. Kabuktan kök çıkmasını bekliyorum.

Diğer bir yöntem kökleri çiviler yardımı ile eşit bir şekilde etrafa yaymaya çalıştım. Üst üste binen kökleri temizledim.

başka bir çalışmam ince olan ve büyümesini daha fazla düşündüğüm kökleri hiç budamadım. Onların kalınlaşıp diğerlerine yetişmesini bekliyorum.

Son olarak kalın olan kökleri uçlarından 2 ye böldüm ve ayırdım onların da çatallanmasını bekliyorum.

Köklerin düz bir şekilde etrafa yayılması için ağacı vida ile kontra plağa sabitledim. Ayrıca bazı dalları da toprağın altında tutmak için vidaladım.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025