![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ya aslında bunun teneke saksısı içinde iken çürümüş içinde olmayan böcek yoktu. (örümcek salyangoz küçük kurtcuklar kırkayak ten böceği) bende evi sarmasın diye apartman boşluğuna koydum kaynatılmış biber suyu döktüm. Bugünde apartmanın bahçesine götüreyim bir kaçgün orada dursun diye düşündüm. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın reguler, Perliti artık toprak karışımlarımda kullanmıyorum çünkü aşırı su tutuyor o nedenle kök çürümesi yapabilir. Perliti, köklendirmelerde kullanabilirsiniz, fazla su tuttuğundan nemsiz kalma riski olmaz. ponza taşı ve lav taşı kırığı güzel. Dere kumu bulmanızı tavsiye ederim. 1/3 Dere Kumu, 1/3 (lav taşı + ponza taşı) ve 1/3 humus iyi bir karışım olur. Kumu daha fazla humusu daha az katarak da karışım yapıyorum, çim sulamasıyla suladığımdan biraz fazla sulanıyor o nedenle bana daha uygun oluyor. Başlangıçta 1/3 lük oran iyi olur, zamanla kendi sulama rejiminize göre oranlarla oynarsınız. Evde varsa biraz da mangal kömürü kırığı karıştırmak mantar oluşumunu engellemek açısından faydalı olur. İyi çalışmalar dilerim.... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın reguler, Kömür kırığı şart değil, evde varsa kullanıyorum. İçinde fungisit varsa o da olur, köklenmeye de yardımcı olur. İyi çalışmalar dilerim... |
|
|
|
![]() |
|
|