![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Sayın turkankaragoz, yaklaşık 1.5 yaşında. Şaşırtmaya hazır olduktan sonra istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Oda 1-2 ay gibi bir süreç. Dikkat etmeniz gereken nokta kestiğiniz yer tamamen kurumalı, elinizde dokundugunuzda tamamen kuru oldgunu hissetmelisiniz. (Kabukumsu bir doku oluşur) bu büyüme döneminde daha hızlı oluyor. O yüzden Bahar sonunda ya da yaz mevsiminde yapmanız daha uygun olur. Kesildikten sonrada gölge bir yerde bekletmelisiniz. DEVAMI Kök uçlarını biraz harçla kapattım ki kolayca harca tutunsun. DSC_2209.jpg Harcımızdan çıkan yeni beyaz kökleri güneşten korumak için, hindistan cevizi lifi ile örtüyoruz. Kökler yeşerdikten sonra kaldırabilirsiniz. ( ben 10 gün sonra kaldırdım.) DSC_2210.jpg Yaklaşık 1 ay sonra çekilmiş fotoğraflar kökler yeşilleşti ve taze yapraklar verdi. DSC_0334.jpg Yakından görünüm. DSC_0335.jpg Köklerin yeteri kadar kalınlaştığında etrafına sarılı kartonu kaldırıp, biraz tazikli suyla sulayacağım ve aşağıdaki köklerde açığa çıkmış olacak. SONUÇ: Sonuç olarak aşağıdaki fotoğrafta sağdaki gibi bir bitki elde etmeyi düşünüyorum. ![]() aa.jpg |
|
|
|
![]() |
|
|