![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
alibaba9 / Konik ladin 02 (Alberta dwarf spruce)
Merhaba, Elimdeki ikinci ladin fidanı üzerinde de biraz yaprak ve dal seyreltme yaptım. Dal yapısı gözükecek kadar açmaya çalıştım. Ekteki son resimdeki gibi double-trunk bir formal upright'a uygun gözüküyor. Siz ne dersiniz? Yorumlarınıza ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Ağacın nebarisi çok hoşuma gitti ilk gördüğümde ![]() herkese iyi çalışmalar, selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Güncel durum- budama
Diğer ladin adayımla aynı işlemleri yaptım. Bundan daha ümitliyim ama, nebarisi daha güzel ve dal yapısı daha uygun sanki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu fidan için araları doldurma imkanım kalmadığı için farklı form arayışına karar verdim. Gerçi aynısı 1.numaralı ladin içinde geçerli ama o daha büyük bir fidan olduğu için ilerde boy kısaltma olabilir. Bu aday için düşündüğüm form şu an bu gibi ![]() yan dal için jin uygulaması ve ana gövde için sola eğim. Ekteki diğer başka bir uygulamadan ilham aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu ladinde saksı değişimi yapmamıştım 01adaydaki gibi ama aynı sorunlar bunda da var şu an. İki konik ladin de başarısız bir başlangıç adayı olacak sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu ladin adayının saksısını değiştirmediğim için stresi atlattı sanırım. Uyandı ve birçok geri sürgün vermeye başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|