agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)

Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen sagol
  • 1 Gönderen Charlaux
  • 1 Gönderen Charlaux

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2013, 18:39   #1
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
İlginç bir tür, çiçekleri de çok güzel. Ben tarz için de bir öneride bulunayım. Ayrılma noktasına kadar toprağa gömülürse, kalınlaştığında güzel bir bonsai olabilir.

İyi çalışmalar dilerim...

http://static.globered.com/images/us...Gliricidia.jpg
Merhaba sn.sagol,
Yapmayin kalbime bicak gibi saplandi fotograf Saka bir yana ben de en cok ayrilma noktasini seviyorum biliyor musunuz ? Nasil tarzlar dusunulebilir sizce bu adaya en uygun olabilecek ? Benim kafamda o ayrilma noktasinin da dahil oldugu bir tarz vardi ama adi da aklima gelmiyor,sadece kafamda bir resim var onu da buraya yukleyemiyorum maalesef

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 18:55   #2
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın Charlaux,

Benim tavsiyem saksıya biraz toprak doldurmanız ama ayrılma noktası yukarda kalsın istiyorsanız. Gövde kalınlaşınca ortadaki dal kesilerek bir ağaç görünümü verilebilir.

İyi çalışmalar dilerim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba sn.sagol,
Yapmayin kalbime bicak gibi saplandi fotograf Saka bir yana ben de en cok ayrilma noktasini seviyorum biliyor musunuz ? Nasil tarzlar dusunulebilir sizce bu adaya en uygun olabilecek ? Benim kafamda o ayrilma noktasinin da dahil oldugu bir tarz vardi ama adi da aklima gelmiyor,sadece kafamda bir resim var onu da buraya yukleyemiyorum maalesef

merlict ve Charlaux beğendi.
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2014, 19:01   #3
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Merhaba arkadaslar,
Aradan gecen 1 sene icerisinde aday baya bir kalinlasti,3 yasinda tohumdan yetistirdigim bir tur. Acikcasi Cekmekoy'de tropik bir bitkiyi bu kadar uzun sure ayakta tutabilecegime inanmazdim.Jaboticaba ve pek cok tropik bitki yetistirme maceramda ogrendiklerim su oldu;

- Tohumdan yetistirdiginiz tropik fidan yasiyor.
-Yurtdisindan getirdiginiz tropik fidan iyi bir bakimdan gecmezse sonu ölüm.
-Gunes isigi alan bir noktaya konulan bitki yetisiyor ve gelisim oluyor.
-Havasizlik sonucuyla olusabilecek hastaliklara karsi bitkinin direncini arttirmak icin oksijenli su + iz element takviyesi yapiyorum.

Dolayisiyla Istanbul'da tropik aday yetistirmek isteyen arkadaslarimiz varsa gunes isigini sagladiklari surece yetistirebilir.Adayin son hali bu,yaz sonunda toprak degisimini yapip seneye daha guclendiginde daha buyuk bir saksiya alacagim.Biliyorum su anda bir yorum yapmak zor ama bu adaydaki stiller ne olabilir ve su anda yapilmasi gereken bir isi var midir bunu sormak istedim.(En kucuk kb'ta yukledigim halde resimler yatay cikiyor resimler normalde yatay olmadigi halde,sebebini bilemiyorum maalesef )
Sevgiler

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg foto?raf 2-18.JPG (41.8 KB, 70 views)
Dosya Türü: jpg foto?raf 3-12.JPG (49.9 KB, 70 views)
Dosya Türü: jpg foto?raf 1-19.JPG (38.1 KB, 70 views)
seccomann01 beğendi.
Eski 17-01-2015, 21:13   #4
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Merhaba arkadaşlar,
Şu an için elimde iki tane gliricidia sepium var birisi normal gelişimini sürdürmekte,diğeri bonsai adayı adayı.Kış vakti iki fidanda coşmaya başladılar ve aday olarak düşündüğüm gliricidia'nın bir iki dalı kuruduysada tam gaz devam ediyor.

Yarın fotoğrafını yükleyeceğim.Başta tohumdan bonsai yetiştiren sn.Cemaleddin olmak üzere desteğinizi benden esirgememinizi rica ediyorum.

Eylül başında 4 yaşında olacak fidanlarım;4 senedir sorunsuzca yetiştirdiğim karağaç gibi hızlıca gelişmeyi hedeflemiş tür arayan bonsai severlere duyurulur

Sevgiler

Sakaki beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025