![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
alibaba9 / Şimşir (Buxus sumpervinens)
resimlerin devamı, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
|
Sayın Alibaba burada tartışma-eleştiri hep olacaktır. Burası aynı ortak noktalarda buluşanların meclisidir. Eleştirinin en güzeli dost meclislerinde yapılandır... Hey yabancı ! Mir heba! Biz dostuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Dedikleriniz doğru, tamamen katılıyorum ama üslup da çok önemli, özellikle jest ve mimiklerin olmadığı, yani bir kanadı olmayan bir kuş misali sakat bir iletişim aracı olan internet ortamında... Bir önceki mesajınız biraz kaba gelmişti, su-i zan ettimse özür dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Şimşir geriye sürgün veriyor, ama yapılacak işlemler çamlardaki enerji dengeleme yöntemleri gibi, olmazsa olmazı eski yıl yapraklarının mutlaka temizlenmesi , kuvvetli bölgelerde kuvvetli tomurcuklar alınıp 2 zayıf bırakılmalı ,Kuvvetli dalcıklar budanmalı gibi. Tecrübe ettim oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Alibaba, bir insanın hatası yüzüne okununca ilk önce kendisine kabalık yapıldığını zanneder... Ben sizi tanımam burada ortak uğraşılarımız için fikir alışverişi yapıyoruz, ben size kişisel olarak hiç kabalık yapmadım, bunu nereden çıkardınız onu da anlamadım. Ama siz bana ''kaba'' diyerek aslında büyük kabalık yaptınız... Keşke Su-i zan yerine Hüsn-ü zan etseydiniz...size çalışmalarınızda başarılar dilerim... Teknik bir tartışmayı kişiselleştirmemek gerekirdi... Düzenleyen Cemaleddin : 23-01-2013 saat 21:29 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Bir gün tanışırsak telafi ederiz, barışırız ![]() Özür dilerim. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Birbirimizi daha iyi anladık sanırım. Umarım birgün tanışır bir kahve içeriz... Saygılar Alibaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçta resimdeki gibi bazı sararan yapraklar veya lekelenen yapraklar var , Bu sorun uçlarda bıraktığım çiftlerden bir üç dört tanesinde var. Gidişat kötü sanırım ![]() Siz ne dersiniz? Düzenleyen alibaba : 13-02-2013 saat 20:46 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Alibaba, Oksijenli su faydalı mıdır zararlı mıdır bilmiyorum ama ben genellikle bozulan ve hastalıklı yaprakları ağaçta tutmuyorum. Genellikle onları makasla sapından kesip alıyorum. Ağaçta yaprak çok azsa uçları bozulan yaprakların bozuk kısımlarını makasla kesiyorum(evdeki kağıt makasları bu işi görür). İyi çalışmalar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
şimşirim için korkuyordum uyanır mı diye ama yeşil yeşil yeni sürgünleri ve dallardan patlayan yeni sürgünleri ile beni sevindirdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Her yerden geri sürgünler patlamaya başladı. Gübre programına da başladım. Hümik asit ve npk 20-20-20 dönüşümlü olarak gidiyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
20-20-20-NPK çok yüksek bir oran şimşir için, ayrıca çiçeklenmeyen bir tür olduğu için Potasyum ihtiyacı da yok denecek kadar az gelişme aşamasında! 6-6-0 veya bulamazsanız 10-10-5 gibi bir gübre bulabilirseniz daha iyi olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn alibaba9, Kullandığınız gübrenin ppm değerlerini bilmediğim için 1-1,5 gram ne oranda NPK'ya tekabül ediyor bilemiyorum. Paket üzerine 100 lt su için veya 1 dönüm için yazılı gram değeri nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|