![]() |
|
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
sayın arıfy. öncelikle saygılarımı sunarım. bonsai konusunda bende sizin gibi çok meraklı ve heyecanlı fakat daha yolun başında olan biriyim. bonsai, doğayla iç içe olmanın yanı sıra felsefeside olan derin,çok güzel, eşsiz bir hobi. ağaçlarınızı tellemişsiniz. bu çok güzel. ağaçlarınıza verdiğiniz şekiller çok doğru. Sakakinin dediği gibi ağaca 3D hissi verebilmek için arkada ve hatta ağacın yukarılarına doğru ön taraftada bir dal olması iyidir. fakat yoksa yapılacak bir şey yok, dua edip oralardanda sürgün vermesinden başka. benim bu mesajda asıl değineceğim konu :TELLEME. yukarıdada dediğim gibi verdiğniz şekiller doğru. o iki dalı aşağıya doğru açmanız ağaca yeni bir form vermiş ve güzelleştirmiş. ama tellemeniz bence teknik olarak yanlış. çünki üst üste binen teller olduğu gibi gövdeyi tellemek bu saatten sonra ağacınıza bir şey kazandırmaz. gövde zaten güzel bir eğrilikte. gövdeyi tellemek sizin hatanızın başlangıç noktası olmuş. ben olsam gövdeyi tellemeden dallar üzerinde çalışır ve 1 tel iki dal yöntemini uygulardım. sizin ağacınızın resimi üzerinde gösterdiğim gibi sarı renk bir teli, kırmızı renk bir teli gösteriyor. ayrıca linkteki videoyu çok iyi incelerseniz üstadımızda ayı şeyleri söyleyecek. Kaizen Bonsai-Bonsai Mart, Bonsai Trees-Bonsai Tools-Bonsai Pots-Bonsai Gifts-order bonsai supplies online |
![]() |
![]() ![]() |
|
|