![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Alıntı:
Bambuların Asitli Toprağı sevdiklerini ben yazmıştım. Bunu da internette bulduğum bir bilgi kaynağından okumuştum. Aynı yazıda Volkanik kayaların nitratça zengin olduğunu ve bambuların bundan çok hoşlandıklarını yazıyordu. Siz ise bizim volkanik kayalarımızın kireçli, alkalen topraklar olduğunu yazmışsınız. Bunu bu şekilde genelliyebilir miyiz ? Kanaatime göre Çin Volkanik toprakları asidik, bizimkiler ise alkali bazlı. Nasıl Çinde hiç mermer yoksa... ve bizde çoksa... Bu önemli bir tartışma olabilir, lütfen yanlış düşünüyorsam düzeltin. Hepimiz için can alıcı soru bu. Ama dediğimiz gibi, bambu çok çeşidi olan bir bitki ve okadar nazik de değil. Toprağına göre gübreliyerek üstesinden gelinecek sorunlar bunlar. Dediğim gibi, Bursada bu işi deneyen arkadaş ile birebir temastayım. Arkadaş yanlış yönlendirilmiş. Tropik tohumlar kendisine -9C ye dayanır diye garanti verilerek satılmış. Satan ve garantiyi veren yabancı bir Profesörse nasıl şüphe edersiniz ? Sonuç alamaması bundan. Bundan sonra sonuç alacağını garanti ediyorum. İşte sadece bundandır ki 3 senedir konuyu araştırıp ancak ondan sonra tohumu getirtme cesaretinde bulundum. Aksi durumda emeklerinizin boşa gitmesi olasıdır. saygılarımla, |
|
|
|
|
|
|