![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çimlenmesi 15 günde oldu.Şimdi siz sorunca fotoğraflardan tam tarihine baktım aralık ayının başında ekmişim.Yani 2.5 ayda bu duruma gemiş.İlk zamanlar kapalı balkonumda tuttum.1 aydır güneye bakan balkonumda gece gündüz içeri almadan tutuyorum.3-4 günde bir suyunu veriyorum.Aşağıdaki resim 16 Aralık taki maydonozlarımın ilk hali.
|
Sanırım SAlihli'nin havası ılıman olduğundan bu kadar çabuk gelişiyorlar. Bakalım benimkiler ne zaman çıkacaklar.
Bu arada Manisa Salihli Mi? Öyle ise hemşehri sayılırız. Ben Soma'lıyım. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
varil tarlamdaki maydanozlar havaların ılık gitmesinden hızla geliştiler.
saksıların boş alanlarınıda ekmiştim.çimlenip yeme boyutuna geldiler... |
kök maydonoz hakkında bilgisi olan varmı yani bir kök sökülmeden sürekli maydonoz veriyormu?
|
Sn.ayhat, yerinden sökmeden sadece 5-6 dal ihtiyacınız kadar koparırsanız uzun süre sizi idare edecektir.
Hem müsriflik olmuyor, demet demet alıp bozulunca atmıyorsunuz hem taze taze kullanmış oluyorsunuz. Tek yıllık bitki nihayetinde, tohum alıp tekrar ekmek gerekiyor. Daha önce ektiklerimde beyaz sinek olmuştu, umarım bu sefer olmaz. |
Ben maydanozlarımı makasla keserek topluyorum. Tekrar çoğalıyor kestiğim yerden.
|
kök maydanoz dediğim değişik bir tür, beyaz havuca benzeyen bir kökü var, o yüzden sordum, sevgiler
|
merhabalar. sebze yetiştiriciliğinde ilk tecrübemi bugün yaşadım. herhangi bir tarladan topladığım kırmızı topraklara maydonoz tohumları ektim (umarım çıkarlar). yanlız merak ettiğim konu maydonoz için belli bir zaman dilimi var mı?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bahsettiğiniz bu az bilinen çeşit özellikle beyaz kökleri için yetiştirilen Hamburg (veya Hamburgh) Turnip veya Parsnip, Turnip-Rooted Parsley ya da Parsley Hamburg Rooted olarak anılan çeşittir. İdeal kış sebzesidir. Yaprakları lezzetli olan bu çeşidin kökleri özellikle çorbalarda ve güveçlerde kullanılır. Kimine göre fırında pişirildiğinde kerevizi andıran bir lezzeti vardır. Kimisi bu çeşidin yapraklarını normal maydanoza pek benzetmezken kimisi de hiç ayırt etmezler ve maydanoz yerine kullanırlar. Bitki çiçeğe kalktığı zaman yaprakları oldukça acılaşır. A ve C vitamini bakımından oldukça zengin bir bitkidir. En iyi çimlenme için tohumları 3 ila 5 gün arasında dondurucuda tuttuktan sonra hemen ekim öncesinde de 8 saat ılık suda bekletiniz. Karanlık çimlenmeyi hızlandırır. Kök sökülmeden sürekli maydanoz veriyor mu diye sormuşsunuz ama direkt bir bilgi bulamadım bu konuda. Zannedersem kök oluşumunu da engellememek adına kısım kısım tırtıklayarak yapraklardan istifade edebilirsiniz. |
evet çok teşekkür ederim bakalım bende bu maydonuzun tohumunu satan bir site buldum, bakalım denemeye niyetliyim, tecrübelerimi paylaşırım inşallah :)
|
Yapraklar beyaz beyaz oldu
Merhaba herkese. Tohumdan dev Italyan maydanozu yetistirmeye calisiyorum ama her sey iyi giderken yapraklarda beyazlamalar basladi. Gunesten dediler golgeye aldim ama sorun duzelmedi hatta yayiliyor. Foto yukleyecegim birazdan, lutfen yorumlarinizi bekliyorum
|
1 Eklenti(ler)
işte foto, sararmış da olabilir ama bembeyazlar
|
Saksı harcınız nedir?
|
torf ve bahçe toprağı karışımı, cok güzel çimlendiler ama sonra böyle olmaya başladılar. Sulama ile alakalı olabilir mi
|
torf ve bahce toprağı karışımı. Çok güzel çimlendiler ama sonra böyle oldu. Sulama hatası olabilir mi ?
|
forumda yeniyim, bir de telden girince böyle oldu, cok pardon aynı mesajdan dolayı
|
Açıkcası çok deneyimli değilim maydanoz konusunda.Bir hafta önce dikmiştim yeni yeni çimleniyor benimkiler ama ben çiçeklerimi hep gece **** sabah alacakaranlıkta sularım,olmadı akşam üzeri.Belki sorununuz güneş varken sulama olabilir.Çünkü su mercek görevi görerek yapraklara zarar verebiliyor güneş varken.Bana da güneş sorunu gibi göründü probleminiz :I
|
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...5704205ff6.jpgKıyıpta koparamıyorum valla [emoji1]
Gübrelemeden önce hiç birşeye benzemiyorlardı neredeyse ama şilenin toprak yollarından yanmış organik gübrelerden toplayıp az az ufaladım 1 haftada patlama yaptılar. iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Maydonoz Yetistiriciligi
Degerli forum uyeleri,
Ananemin bag evindeki henuz olcmedigim ama epey genis olan bir alanda maydonoz yetistirmek istiyorum. Maydonoz yetistirmeyi yalnizca kendi bahcemde 1-2 m2 lik alanda yapmistim. Simdi ticari olarak yetistirmek,yerli tohum kullanmak ve organik gubre ile yetistirmek istiyorum. Kayseride yapacagim bu isi. Tohumlari neresen bulurum, nasil cogaltirim, ne zaman dikmeliyim, nasil bakim yapmaliyim, nasil bir yatak alan olusturmaliyim, vb butun bilgilerinize talibim. Yardimci olacaklara simdiden tesekkurler. Saygilarimla |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 651193
Benim maydanozlar böyle oldu. Sanki yeşil katmanı incelmiş gibi. Bu yüzden beyaz lekeli gibi oldu. Sebebini ne yapmam gerektiğini bulamadım. Koparıp koparıp yerdik artık bu beyazlıklardan dolayı yemiyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu beyaz benekler nedir? Sabahları suluyorum. Güneş görmüyor. Mutfakta, havadar, hafif esintisi olan gölge bir yerde. |
Yeni fark ettim, maydanozun toprağı tamamen küfle kaplanmış. Dibini göremiyordum maydanozlar çok sık :( Elimle dibini açtığımda toprağı bembeyaz gördüm.
Her gün suluyorum. Eğer bir gün sulamayı unutursam maydanozlar kendini bırakıyor soluyorlar. Ben de her gün su verdim :( şimdi de küf olmuş... Ortamıda güneşsiz, ama hava akımı vardı. Neyse şimdi balkona koydum. Balkonum çok güneş alıyor ve çok esintili küflere iyi geleceğini sanıyorum. |
Bemisia tabaci ( Beyaz sinek ) gelmiş gibi.
Organik ilaçlar başlığına göz atın. Çok sinekli olan yaprakları kesip atın çöpe. |
Ben bahcedeki maydanozlarima npk 20 20 20 verdim. Resmen coştular
|
Maydanoz tohumu üretimi
|
Arkadaşlar bende uzun yatay domates saksısı var. Fideler büyüdü. Dibine maydonoz tohumu atsam yetişir mi? Kaç tohum atmam doğru olur ?
|
Her sayfayı tek tek okuyarak ben de maydanoz yetiştirmeye karar verdim. Bununla ilgili detayları burada ve blogumda yayınlayacağım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025