agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Bitkilerinizi kuşlardan, kedilerden koruma yöntemleri (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/8962.htm)

erbek_ 06-07-2008 09:07

Uçup gitmeden foto da eklersin dimi :rolleyes:

Ela 06-07-2008 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 255957)
Merhaba ela, güvercinlerin yumurtalarından yavrular çıktımı?
Aradan uzun zaman geçmiş, çıktıysa bu günlerde üçmaya hazırlanırlar.

Çıktılar,sormayın 1 hafta oldu.3 gün çok çirkindiler.Bugün baktım çok şeker olmuşlar.Biri küçük biri büyük balkonda azıcık gezip hemen yuvalarına dönüyorlar.Çok şirinler:)

Ela 06-07-2008 10:47

Güvercinlerin hayatını ilk defa bu kadar yakın tanık oldum.Anne güvercin yumurtaların üstünde yatarken erkek güvercin ona sürekli çerçöp ve yiyecek taşıdı.Ben onlara buğday ve su veriyordum.Dışardan da değişik yiyecekler buluyorlar.İlk defa dün erkek ve dişi güvercin yavrularını yalnız bıraktılar.3 saat gelmediler.Çok akıllı hayvanlar.Yavrular balkonun kenarında duruyor ve kendilerini aşağı kesinlikle atmıyor.Kıpırdamadan dışarıya bakıyorlar.:)

omereser 06-07-2008 15:04

Yaralı Güvercin

2 Eklenti(ler)
Geçen gün balkona düşmüş yaralı bir güvercin bulduk. sol tarafı yaralıydı ve uçamıyordu. Galiba araba çarpmış. Akşam üstü boş bir araziye bıraktık. Doğal denge içinde bir kedinin onu yutacağını düşünüyorduk. Ertesi sabah komşular bizim güvercine su ve ekmek kırıntısı vermekle meşguldü. Sonu ne oldu bilmiyorum. İşte ona ait iki fotoğraf.

Ela 06-07-2008 15:38

işte bunlar

Ela 06-07-2008 15:40

1 Eklenti(ler)
çok çirkinler:D

erbek_ 06-07-2008 17:00

Yazıııııık kara kara düşünüyoor bunlar...? Yol mu gözlüyorlar yoksa dünyanın içler acısı haline mi yanıyorlar şimdiden :(

erbek_ 06-07-2008 17:03

İçim parçalandı valla böyle görünce...

zeonka 06-07-2008 19:22

Annem yaa nekadar da masumlar. Hem yaralı kuş hemde yavrular hayata tutunmaya çalışıyorlar.

Todor 06-07-2008 19:32

Güvercinlerin ve kumruların tek eşli olduğunu, eşi öldüğü zaman bir daha kendisi ölene kadar çiftleşmediğini biliyor muydunuz?

snowman77 06-07-2008 20:37

kumrular

Biz ailecek 3 senedir balkonumuza gelen kumruları ki davete gerek yok yuvalarını yapıp, yumurtlayıp, yavrularını büyüttükten sonra yolcu ediyoruz.Geçen sene 3 belki de 4 sefer yavru büyütüp gönderdik.Her seferinde iki yavru şu an bir tane yavruya ev sahipliği yapıyoruz;).

erbek_ 07-07-2008 09:48

Tek eşli olduklarını bilmiyordum ama doğrudur, onları gözlemledikçe insan hayran kalıyor...Bizim de geçen sene konuklarımız vardı çatı katımızda yavrulamışlardı, çıkıp çıkıp bakıyorduk hatta kat çıkacaktık yavruların uçmasını bekledik, biz çatıyı söküp koca daire yaptık ama onlar yuva yaptıkları yeri unutmadı... etrafında dönüp durdular uzun süre, hep iki kardeş ayrılamdılar hiç...Cam kenarlarına gelip içeri bakıyorlardı...Çok hoştu...:rolleyes:

zooteknist 08-07-2008 10:15

Güvercin yavrularının gelişimi çok hızlıdır. Ebeveyn kuşlar kuş sütü diyebileceğimiz bir madde ile yani kursaklarındaki besinler ve kursak sıvısı ile yavrularını direk ağızdan ağıza beslerler.

zooteknist 08-07-2008 10:16

Ayrıca güvercinler eşlerine olduğu kadar yuvalarına da çok sadıktırlar. Uzak mesafelerden bırakılan kuşlar yuvalarına geri dönebilirler.

öğretmen 08-08-2008 03:08

Eşim yıllardır güvercin besler.
1-Güvercin tek eşli değildir. Tek eşli olan kumrudur.
2-Güvercin de kumru da 2 yumurta yapar.19-20 günde yumurtadan yavru çıkar.Güvercin yumurtanın üstünde nöbetleşe yatarlar ( yaklaşık 12 şer saat) ve yavrularını birlikte beslerler. Pek insanlara benzemiyorlar değil mi? Hani 4,5 ay olarak bölüşsek :D
3-Şunu unutmayın bizler nasıl soyumuzu sürdürmek istiyorsak onlar da öyle ve yuva yıkanın yuvası olmaz. Yavrularını uçurduklarında giderler (umarım..gerçi sizin balkon 5 yıldızlı otel gibi ama..)
4-Geçen hafta annesi ölmüş bir çift yavru geldi bize.Eşim ve çocuklarla birlikte elimizle ağzına ıslatılmış buğday koyduk,su verdik,besledik.Bugün yukarıya yanlarına çıktım.Yavrular canlanmış,koşturuyorlardı.İlk işleri beni görünce cik cik öterek yanıma gelmek oldu..Hem besledim,hem sevdim,hem ağladı.Ekmek yediği eli biliyorlardı...

http://kuscuramazan.azbuz.com/index.jsp Burası da eşimin yaptığı sitesi..
Selamlar saygılar..

Orkun Kırcı 14-09-2008 12:02

Bence rüzgargülü falan uğraşmayın kafaya taktıysa gelir. Toprakları eşelememesi içinde kuşçudan alacağınız karışık minerali(sadece 1ytl) bi kase içinde bi kenara koymanız işe yarar bence hatta birazda tuz ekleyiniz.Çünkü minerali görünce saksıyı eşelemekten vazgeçecektir.

binnazyagci 10-01-2009 17:12

Güvercin Zararlısı

Merhaba herkese;
Benim balkonuma güvercin dadandı. Hem de bir değil birçok.
Ne yapacağımı bilemiyorum Çİçeklerimi içeri taşıdım. Bir öneriniz var mı acaba?

Not: Umarım yanlış bir başlıkda açmamışımdır konumu.

nevsune 10-01-2009 17:38

Hiç bir şey yapamayacaksınız, bir kere alıştılarsa hiç şansınız kalmıyor:)

Bir ara bu konuyu bu başlıkta epeyce bir yazıştık. İsterseniz orayı bir okuyun, belki size uygun gelen bir yöntem bulursunuz.

binnazyagci 12-01-2009 09:35

Teşekkür ederim.
Anlaşılan bende bununla yaşamayı öğreneceğim **** balkonuma ağ gereceğim :)

nevsune 19-01-2009 13:38

Balkona gerilecek ağın (beyaz olanı) Ankara'da nerede satıldığı konusunda bilgisi olan var mı?

semmasi 19-01-2009 13:53

benimde geçen sene çiçekte olan biber fidemi önce ikiye ayırdı.sonra kaptığı gibi kaçtı kumrunun biri.çok yaramazlar fakat aynı zamanda bi o kadar da masum bakıyolar insana;).

memet 19-01-2009 15:02

Kuşlara engel olmak için misina kullanın.

dersan 19-01-2009 15:47

ben de geçen sene aynı detten muzdariptim. çok çektim her gün temizledim balkonu. bir de ortalığa yumurtlayıverdi. 2-3 ay da onu büyütmeye çalıştım. en sonunda beyaz balık ağı aldım. balkonu onunla kapattım. süper oldu herkese tavsiye ediyorum. o kadar rahat ettim ki anlatamam. kırmızı kurdeleler felan da bağladım. görmez de takılırsa diye. süper oldu gerçekten. varlığı yokluğu bir ağın. beyaz alırsanız ama. benden görüp siyah yapanlarınki çok çirkin oldu.

nevsune 19-01-2009 16:29

İşte ben de o ağdan alacağım da nerede satıldığını bilmediğim için Ankara'da bilenler var mı diye sordum. Bizim site görevlisi biraz önce bana bir adres verdi. Yarın gidip arayacağım.

Bu yaz benim de yavrularım olmuştu. Şimdi onlar mı yoksa anne-babaları mı bilmiyorum ama ayrılmak bilmiyorlar balkondan. Üzülüyorum onlara ama geçen yaz balkonu bit basmıştı. Canım çıktı onları temizleyeceğim diye. Artık gübreleri! ile başedemez oldum, yine bitleneceğiz korkuyorum. Bu yüzden artık çaresine bakmak zorundayım.

Harun Parlak 19-01-2009 16:33

Ankara da balık ağı bulmakda zorlanırsanız. Nalburlarda satılan fileler vardır. Değişik fiyat ve kalitelerde en uygun onunla çözersiniz.

semmasi 19-01-2009 16:51

evet tekin bey'in bahsettiği fileler hem büyük hem de ekonomik.oda izalasyonu için babam geçenlerde almış (oda telemesin diye harç-köpük-file).epeyde artmış(bana kaldı):D.
Metrakaresi sadece 1 ytl.tabi kalitesine göre durum değişir;)

nevsune 19-01-2009 17:07

Yarın hırdavatçıların olduğu Rüzgarlı sokağa gidip artık ne bulursam alacağım.

Bauhaus'ta öyle file gibi bir şey bulmuştum, eni falan da tam balkona uygundu. Yalnız beyazı yoktu ellerindeki siyahtı. Ben de siyah istemediğim için almamıştım. Yalnız o biraz kalıncaydı ve yanılmıyorsam metresi 14 lira falan civarındaydı.

dersan 19-01-2009 18:08

isteyene bulamayana yani Eskişehir'den kargolayabilirim. ama mutlaka vardır balık malzemeleri satan yerlerde. çok illet bir şey güvercin yani uçan fare apartmanlar toplaşıp kuş savar alıyorlarmış yurt dışında bir arkadaşım anlatmıştı. benim evim 6. katta pek bi seviyorlar maşallah. yavru yüzünden benim yaz sezonu erken bitmişti her şeyi toplamıştım. bu sene coşacağım. mutlaka beyaz alın arkadaşlar kocaman bir tavsiye :))

TuruncuHis 19-01-2009 19:06

Ben arka balkonumda çok çektim güvercinlerden. Zarar vermek aklımın ucundan geçmedi ama pisliği çekilecek gibi değil.
Şimdi de ön balkonda ortası çukurlaşmış ne kadar çiçek varsa anlıyorum ki keyif yapılmış orada:)
Haydi balkonun kirlenmesini geçtim, dışkıları da çiçeklere zararlı.
Ödemiş'te cumbalı ev çoktu eskiden ve her cumbaya iki tane boş margarin kutusu çakılırdı. Biri su biri yem için. Ailem aynı geleneği balkonda sürdürüyor. Kabı devirmesinler diye içine taş koyuyorlar, yem alıyorlar (tahıl), susuz bırakmıyorlar. Fakat ne balkon kirleniyor ne çiçekler zarar görüyor. Bunu ben yapsam, zavallılar ağaç bulamadığı için iyice bir yerleşecekler. O değil, birkaç haftadır martı geliyor karşı çatıya. Birkaç metre uçsa bende olacak. Onu ne yaparım sonra?
İnsanoğlu bozdu doğal yaşam alanlarını, şimdi de bozduğumuzdan şikayet ediyoruz...

Harun Parlak 20-01-2009 19:22

Balık ağı gözleri Küçükse sorun olmazda. Büyük gözlü olursa Kuşlar Güvercinler takılıp orda kalabilir. Buda ölmelerine sebep olur. En iyizi gene sizler File kullanın. File kullanırsanız Büyük sinekler ve arılarda giremez.

nevsune 21-01-2009 14:07

Tekin bey, balık ağından yapılmış halini ben bir arkadaşımın balkonunda görmüştüm. Onlara da dadanan bir güvercin ailesi varmış ve her yıl gelip orada yavru yapıyorlarmış. Ağ gerildiğinde çok sinirlenmişler:( Günlerce bir baştan, diğer başa kadar deneyip durmuşlar girmek için. Sonunda da bir zarar görmeden gitmişler.

Aslında ciddi olarak çok üzülüyorum, ya takılırlar da bir şey olursa diye. Birbirimize bayağı bir alıştık. Kolay mı, bu sonbahar 2 yavru büyüttük hep birlikte;) Hele yağmurlu günlerde ıslak ıslak gelip sığındıklarında görseniz, nasıl zavallı bir halleri var. Bu kadar kirletmeseler ortalığı, arkadaş arkadaş geçinip gideceğiz birlikte ama pislikleri dayanılır gibi değil. Yukarda da yazdığım gibi bit oluşuyor ki o dayanılır gibi değil. Kendi sağlığımızı tehlikeye atacağız bu sefer.

Neyse lafı çok uzattım. Sonunda balık ağını buldum ve aldım. Bir iki güne kadar gereceğiz bakalım.

tener 22-01-2009 12:14

Kuşları hepimiz çokseviyoruz. Ancak güvercinlerinlerin balkonlara ,buldukları her alana yuva yapmaları korkunç. Aynı şekilde benimde balkonumun birine yuva yaptılar,yumurtladılar.Kendi kullanım alanım olan balkonumu uzun bir süre kullanamadım.Yavrular büyüyüp ayrıldıkları zaman da rahat bir nefes aldım. Bu durumdan alt kattaki komşum bile rahatsız oldu.
Çocukluğumda , en üst katta oturduğumuz bir daireden, alt kata yani oturduğumuz eve bit indiği için uzun süre akrabalarda gecelemek zorunda kalmıştık.Böyle bir olay olur korkusuyla, bende artık havalar düzeldiği zaman , balkonlarda kuşlara karşı önlem olarak ,balkonları sık sık yıkayıp onların yuva yapmalarını önlemeye çalışıyorum. Bu sebepten burada yazılanları ilgi ile okudum. Oldukçada faydalandım.:D

binnazyagci 22-01-2009 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 348301)
Tekin bey, balık ağından yapılmış halini ben bir arkadaşımın balkonunda görmüştüm. Onlara da dadanan bir güvercin ailesi varmış ve her yıl gelip orada yavru yapıyorlarmış. Ağ gerildiğinde çok sinirlenmişler:( Günlerce bir baştan, diğer başa kadar deneyip durmuşlar girmek için. Sonunda da bir zarar görmeden gitmişler.

Aslında ciddi olarak çok üzülüyorum, ya takılırlar da bir şey olursa diye. Birbirimize bayağı bir alıştık. Kolay mı, bu sonbahar 2 yavru büyüttük hep birlikte;) Hele yağmurlu günlerde ıslak ıslak gelip sığındıklarında görseniz, nasıl zavallı bir halleri var. Bu kadar kirletmeseler ortalığı, arkadaş arkadaş geçinip gideceğiz birlikte ama pislikleri dayanılır gibi değil. Yukarda da yazdığım gibi bit oluşuyor ki o dayanılır gibi değil. Kendi sağlığımızı tehlikeye atacağız bu sefer.

Neyse lafı çok uzattım. Sonunda balık ağını buldum ve aldım. Bir iki güne kadar gereceğiz bakalım.

Nevsune Hanım ağı nereden aldınız ?
Balkonunuza gerince fotografını çekip ekleyebilirmisiniz acaba ? Benim evim en üst katta o biraz fazla yüksek yüzden nasıl yapacağıma tam olarak karar veremedim.

nevsune 22-01-2009 17:06

Binnaz hanım, Ankara'dasınız sanırım. Yıba çarşısını biliyorsunuzdur. Çarşının hemen önünde av malzemeleri satan bir dükkandan aldım. Metresi 4 lira, eni 3 metre. Benim balkonum gömme ve küçük. Eni bana tam geldi, boy için 1,5 metre yetti. Yani 5 lira gibi bir para verdim.

Germe işini site görevlimiz yapacak, sanırım hafta sonu halleder. Bitince fotoğraflarım sizin için.

Zaten cam balkon gibi her tarafı kapatmaya gerek yok bence. Belli bir yüksekliğe kadar gerseniz yeter gibi geliyor bana. Hani çocuklar düşmesin diye balkonların demirlerinden yukarı doğru tel gererler ya öyle düşünün. Güvercinlerin belli uçuş aralıkları var. Üstten pike yapıp dalışa geçeceklerini pek sanmıyorum:)

Neyse, bitince fotoğraflayayım da siz öyle karar verin.

kaju 22-01-2009 19:59

Ben güvercinlerin yuva yapmasına razıyım ama yavruları kargalardan korumak çok zor. Kargalar yavruları götürünce çok üzülüyorum. :(

kürşad 22-01-2009 20:19

Bizim terasa kedi dadandı geçen yıl çarkıfelek ekili kasaların içlerinde eşindi günlerce, sonra ben de kasalara çivi çakıp bakır tel gerdim, hangi akla hürmet ediyorsak 220V elektrik bağlamak içindi, yapacağımdan değildi ama burnumdan soluyordum. Sonra elektrik bağlamadan üstünde tellerle beraber terasa koydum bir daha da gelip eşinmedi telleri görüp. Beni asıl sinirlendiren mutfağa girip tepside kalan yemekleri gece yemesi bir de siyah kumaş pantolonumun üstüne yatma cüreti gösterip her tarafını bembeyaz kıla bulamasıydı. Hala daha da giriyor eve cam kapı açıkken. Canını yakmak istemiyorum ama bir gün yakalayıp şöyle 40-50 km ötede bir köye ilçeye bırakacağım kediyi.

tolgahann 22-01-2009 20:43

Sn.Ela sizin minikler uçup gitti mi? Yoksa hala balkondalar mı?

anatolija 22-03-2009 15:21

Güvercin

1 Eklenti(ler)
Ankara'da ikamet ediyorum.Bu sabah kalktığımda karşı apartmandaki bir komşumuzun balkonunda ağlara takılmış bir güvercinin çırpındığını farkettim.

Ev sahibinin evde olmaması nedeniyle,müdahale edilemedi.Netice de ben 155 i , onlarda İtfaiye'yi aradı,ama tahminlerinizinçok üzerinde bir gayret ve candanlıkla oluyor bütün bunlar bu arada ...

Ekip geldi,45 dakikalık bir müdahale sonunda adamı kurtardık,ayağının derisi yüzülmüş,ayak kırılmış,bir parmak kopmuş...

Oksijenli su ile kanı temizledim, antibiyotik krem sürdüm, yarında kırık-çıkıkçıya :-) gideriz ,

Bu olaydan sonra ben bu ağ işine şiddetle karşıyım ..

smily 22-03-2009 17:02

KUŞLARI UZAKLAŞTIRMAK İÇİN BİR TAKTİK

Balkonunuzun uygun bir duvarına büyükçe bir baykuş resmi koyun. Resimde özellikle kuşun gözleri çok belirgin olmalı. Baykuş kameraya bakarken çekilmiş bir fotoğraf en iyisidir. Balkona konmaya kalkışan herhangi bir kuş kendisine dikilmiş bir çift baykuş gözünden çok ürkeceği için balkona konmaktan vazgeçip uzaklaşacaktır.

Birol Ketenci 25-03-2009 14:08

Güvercinler diğer kuşlar gibi ağaçlara yuva yapamıyorlar. Belki ufak bir kısım zorunluluktan sık dallı agaçlara yapmaya çabalıyorlar ama hüsranla bitiyor maceraları. Eskiden tavan aralarını kullanırlardı yuvalanmak için ama eski evler bitip yeni binalarda tavan aralarına girme şansı kalmayınca onlarda girebilecekleri yerlere uyum sağlamaya başladılar. Nesillerini devam ettirebilmek için insanoğluna yaklaşma tehlikesini bile göze alabiliyorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025