agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Acemi Bahçıvan Soruları (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/8630.htm)

kadiray27 23-04-2009 16:12

Sayın Acemi Çiftçi

Sitemizin satış bölümünde ucuza temin edebilirsiniz. Tohum satışı

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=123

Fide satışı

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=201

Birde formuzda ücretsiz paylaşım bölümünde paylaşımda bulunan arkadaşlarımız oluyor.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=128

acemi ciftci 23-04-2009 18:10

kadiray27 cevap için çok saol. verdiğin linkleri incelemeye başlıyorum hemen.

Sarıcan 01-05-2009 19:53

Sn. acemi ciftci,

Koçtaş' ın bahçe bölümünden perlitli toprak aldığınıza göre oradaki tohumları görmüş olmanız gerekirdi. Domates, biber, salatalık, maydanoz ve dereotu tohumları her markette var neredeyse. Forumdan daha kıt bulunan pembe domates, red robin domates gibi özel tohumlara ulaşmanı öneririm. Yok tohumdan yetiştirmeyle uğraşamam dersen özellikle domates ve çilek fidesinde forumda çok uygun ve kaliteli fidelere ulaşabilirsin.

acemi ciftci 05-05-2009 21:11

Sn. Sarıcan

Perlitli toprağı almamdan bu yana 1 sene geçti ve ben o sıralar sadece mum çiçeği ve gardenya peşinde olduğum için tohumları farkedememişim büyük olasılıkla. Ama bu haftasonu önerinizi dinleyip tekrar gideceğim.

Tabi bu arada bol olarak ihtiyaç duyduğum toprağı da etraftaki bahçelerden almayı düşünüyorum. Sade toprak olacağı için yine Koçtaştan alacağım perlitli toprağı bahçe toprağına karıştırıp daha çok toprak elde etmek gibi bi düşüncem var. Doğru bi şey yapmış olur muyum?

Sarıcan 05-05-2009 21:27

Sn. acemi ciftci,

Bence hiç toprak falan aramayın, perlitte topraksız tarım yapın veya direkt suda topraksız tarım yapın.

shuret 05-05-2009 22:47

arkadaşlar bende bir kaç aaydır merak saldım sebze yetiştiriciliğe.Şimdiye kada tohumla yapmıştım geçenlerde bauhass dan hazır küçük kutuların içinde fide domates hıyar biber aldım içinde toprak var ama onların bu şrkildemi kalacak yoksa saksıyamı ekicem bilemedim yardımcı olursanız sevinirim.

cakır27 06-05-2009 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci (Mesaj 405796)
kadiray27

cevabın için çok sağol ancak benim sorunum da bu tohumların temini. nereden alınır, nasıl alınır bilemiyorum. oturak cins domatesin farkı nedir bunu ancak ilgili başlığı okuduğumda anlayabilirim tabi. ama bunu anladığımda bile bunu temin etme yolunu bilmediğim için yine çıkmaza giriyorum. internette satan yerler ve kişiler var ancak 5 tane tohum için her bitkide 5'er tl kargo parası ödemek biraz fazla geliyor maalesef bana. topluca elde edebileceğim, en azından 2sini 3ünü topluca alabileceğim bir yer de henüz bulamadım. bu yüzden yardımlarınızı, fikirlerinizi istedim. umarım uygunsuz bi istek değildir.

sn kadir ay neden bulamıyosunuz anlamadım güzel gazi şehrimizde tohumcularda her çeşit bulunuyor :) biraz araştırın bulursunuz :D

cakır27 06-05-2009 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shuret (Mesaj 414684)
arkadaşlar bende bir kaç aaydır merak saldım sebze yetiştiriciliğe.Şimdiye kada tohumla yapmıştım geçenlerde bauhass dan hazır küçük kutuların içinde fide domates hıyar biber aldım içinde toprak var ama onların bu şrkildemi kalacak yoksa saksıyamı ekicem bilemedim yardımcı olursanız sevinirim.

saksıya ek gitsin güzel kardesim o şekilde fazla zamanları olmayacak gibi sen beni dinle saksıya geçir onları

kadiray27 06-05-2009 17:22

Sayın Çakır27 Shuret arkadaşımız şekil demiş şitil değil. Buna mütakip kardeş Shuret arkadaşımız adığınız domates ve biber fidelerini ****** aldığınız ufak saksıda büyütemezsiniz. En az 15 cm derinlikte 20 cm ve üzeri daha iyi olur saksılara dikebilirsiniz.
Aldınız fideler 15-20 cm boyuna gelince şaşırtma yapıp saksıya alabilirsiniz.

cakır27 06-05-2009 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kadiray27 (Mesaj 415267)
Sayın Çakır27 Shuret arkadaşımız şekil demiş şitil değil. Buna mütakip kardeş Shuret arkadaşımız adığınız dometes ve biber fidelerini ****** aldığınız ufak saksıda büyütemezsiniz. En az 15 cm derinlikte 20 cm ve üzeri daha iyi olur saksılara dikebilirsiniz.
Aldınız fideler 15-20 cm boyuna gelince şaşırtma yapıp saksıya alabilirsiniz.

sayın kadir ay dometes değil domates eğer farklı bir tür çıkmadıysa tabii:D

cakır27 06-05-2009 17:30

şitili nerden çıkardınız sayın kadir ay

adero 06-05-2009 17:49

merhaba arkadaşlar benimde küçük bir sorum olacak
bende balkonuma domates salatalık ve biber ekmeye çalışıyorum fakat kafama takılan bir soru var besin açısından sıkıntı olur diye sayın envor beyden topraksız tarım için ec eriyiği siparişi verdim onu sulama suyuna kullanacağım ama
balkonum sabahtan öğlen 2 ye kadar güneş görüyor bir sakıncası olurmu?
vede ön sıradakilerden arka sıradakilere güneş geçermi 4 saksıya 3 er tane toplam 12 cherry domates arkasında 4 saksıda 3 er tane toplam 12 salatalık var güneşe parelel koymak zorundayım yardım edin lütfen

fasal 07-05-2009 11:34

Salatalık ve Domates Fidelerim

4 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar,

forumda ve sebze yetiştiriciliği konusunda yeni sayılırım. Bu yıl ilk kez tohumdan çimlendirme yoluyla balkonumda domates ve salatalık yetiştirmeye başladım. Sanırım şimdiye kadar her şey yolunda. Fidelerimi zamanı geldiğinde yaylaya götürüp toprağa ekmek istiyorum. Resimlerini ekledim. Sizce ne zaman toprağa almalıyım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

cakır27 07-05-2009 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fasal (Mesaj 415846)
merhaba arkadaşlar,

forumda ve sebze yetiştiriciliği konusunda yeni sayılırım. Bu yıl ilk kez tohumdan çimlendirme yoluyla balkonumda domates ve salatalık yetiştirmeye başladım. Sanırım şimdiye kadar her şey yolunda. Fidelerimi zamanı geldiğinde yaylaya götürüp toprağa ekmek istiyorum. Resimlerini ekledim. Sizce ne zaman toprağa almalıyım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

sn fasal salatalıkları bilemiyorumda domateslerinin biraz daha zamanı var gibi :rolleyes:

kavacık 07-05-2009 13:32

kereviz yaprağı yetiştirmek istiyorum

*** arkadaşlar ben siteye yeni katıldım. ben de balkonuma soğan,sarmısak,cin biberi,fesleğen ve kereviz ektim.
kerevizler iki yapraklı olarak çıktı fakat çok sık ekmişim.ben sadece yaprağından yararlanmak istiyorum. fazlalıkları sökmem gerekirmi?

fasal 07-05-2009 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cakır27 (Mesaj 415951)
sn fasal salatalıkları bilemiyorumda domateslerinin biraz daha zamanı var gibi :rolleyes:

teşekkürler ilginize. domastesler evet daha var. asıl yaprak 3-4 adet olunca toprağa indirmeyi öneriyolar bildiğim kadarıyla. salatıklar ile dometesleri aynı zamanda ekmeme rağmen salatalılar çok gelişti. sanırım onları biraz daha erken toprakla buluşturacam.

karagoz 07-05-2009 20:01

buradan güzel anlatım yapılmaz.dogru yerdesiniz

adero 08-05-2009 11:18

yarım lütfen

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aderooo (Mesaj 415282)
merhaba arkadaşlar benimde küçük bir sorum olacak
bende balkonuma domates salatalık ve biber ekmeye çalışıyorum fakat kafama takılan bir soru var besin açısından sıkıntı olur diye sayın envor beyden topraksız tarım için ec eriyiği siparişi verdim onu sulama suyuna kullanacağım ama
vede ön sıradakilerden arka sıradakilere güneş geçermi 4 saksıya 3 er tane toplam 12 cherry domates arkasında 4 saksıda 3 er tane toplam 12 salatalık var güneşe parelel koymak zorundayım yardım edin lütfen

lütfen yardım edin

malbman 08-05-2009 11:29

Sayın aderoo,

Alıntı:

bir sakıncası olurmu?
demişsiniz ama neyin sakıncası olur mu diye sorduğunuz anlaşılmıyor. Bitkileri envor'dan aldığın besinle sulamanın mı, yoksa sabahtan öğlen ikiye kadar güneş görmesinin mi? Sorularınızı daha net sorarsanız, alacağınız cevaplar da o kadar net ve yararlı olacaktır.

adero 08-05-2009 16:14

vede ön sıradakilerden arka sıradakilere güneş geçermi 4 saksıya 3 er tane toplam 12 cherry domates arkasında 4 saksıda 3 er tane toplam 12 salatalık var güneşe parelel koymak zorundayım

güneşi az görmesinde bir sakınca var mı diye sormuştum sayın malbman bey

ugurtelefon 08-05-2009 16:42

Aderooo
balkonun saat 14,00e kadar ışık alması kötü birşey değil.Hatta yaz sıcaklarında
saat 11-12 ye kadar alması bile daha iyi.
Cherryler oturak cinsimi sırık cinsimi???
Eğer oturak cinsiyse,salatalıklar büyüyüp geliştiğinde hayli hayli domateslerin boyunu geçecektir.Rahat rahat güneş ışığını alır.
Her halukarda pek sorun olacağını sanmıyorum,yarım gün direk güneş alması bir yönden daha iyi.Daha az su buharlaşması olur.Diyorum..;)

adero 08-05-2009 19:15

sayın ugurtelefon
önce ilginiz için teşekkür ederim
domatesler sırık cinsi ama domatesler büyüyünce arka sıradakiler yani güneşe parelel koyacağım için güneş almazsa diye düşünmüştüm ama ille aralarından alır herhalde

balkonum 4.kat korkuyorum balkon çökecek diye:)
75cm uzunluk 40 cm genişlik 40 santim derinlik olan 12 adet saksı nerden baksan 600 kg yük yapar mütayitle bile konuştum abi ne kadar yük çeker diye korkma dedi bakalım uğraştığımın emeğini alırım herhalde dalından sabah domates salatalık yemek ne güzel olur
maydanozlardan ilk partiyi yedik bile

maviyeşil 09-05-2009 08:40

aderooo domates gölgeyi sever.Ben saksıdaki cherrylerimi özellikle gölgede tutuyorum. Sadece sabahları bir saat kadar güneşi direkt alıyor.

gravel 09-05-2009 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aderooo (Mesaj 417163)
sayın ugurtelefon
önce ilginiz için teşekkür ederim
domatesler sırık cinsi ama domatesler büyüyünce arka sıradakiler yani güneşe parelel koyacağım için güneş almazsa diye düşünmüştüm ama ille aralarından alır herhalde

balkonum 4.kat korkuyorum balkon çökecek diye:)
75cm uzunluk 40 cm genişlik 40 santim derinlik olan 12 adet saksı nerden baksan 600 kg yük yapar mütayitle bile konuştum abi ne kadar yük çeker diye korkma dedi bakalım uğraştığımın emeğini alırım herhalde dalından sabah domates salatalık yemek ne güzel olur
maydanozlardan ilk partiyi yedik bile

Balkonlar 350 kg/m2 yüke göre dizayn edilir. O yüzden kafanızda soru işareti olmasın. Domatesleriniz balkonunuzu yıkmaz. ;)
Balkonun yapım aşamasında yapılabilecek yanlışlıklar veya kullanımda dizayn üzeri yükleme yapılması gibi durumlarda, balkon döşemesinin oda döşemesine birleştiği kesitin üst kısımında (alt katın tavanı değil de sizin dairenizin tabanı tarafı) çatlaklar oluşacaktır.

adero 09-05-2009 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maviyeşil (Mesaj 417600)
aderooo domates gölgeyi sever.Ben saksıdaki cherrylerimi özellikle gölgede tutuyorum. Sadece sabahları bir saat kadar güneşi direkt alıyor.

sayın mavi yeşil ben tam tersini biliyordum çok iyi oldu
o zaman ön tarafa salatalıkları koysam dahamı iyi olur
güneş çünkü önden geliyor

adero 09-05-2009 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gravel (Mesaj 417608)
Balkonlar 350 kg/m2 yüke göre dizayn edilir. O yüzden kafanızda soru işareti olmasın. Domatesleriniz balkonunuzu yıkmaz. ;)
Balkonun yapım aşamasında yapılabilecek yanlışlıklar veya kullanımda dizayn üzeri yükleme yapılması gibi durumlarda, balkon döşemesinin oda döşemesine birleştiği kesitin üst kısımında (alt katın tavanı değil de sizin dairenizin tabanı tarafı) çatlaklar oluşacaktır.

sayın gravel valla içimi rahatlattınız
o zaman balkonu doldurmaya devam:)
daha marul ekmek istiyordum bi iki saksı daha iyi gider sanırım

maviyeşil 09-05-2009 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aderooo (Mesaj 417691)
sayın mavi yeşil ben tam tersini biliyordum çok iyi oldu
o zaman ön tarafa salatalıkları koysam dahamı iyi olur
güneş çünkü önden geliyor

Benim domateslerim güneş ışığı alıyor sürekli ama direkt güneşin altında değil. Gayet güzel büyüyorlar. Ben de bir yerden duymuştum. Benim bahçede salatalıklar daha çok güneş alan yerde, ama kesin konuşarak sizi yanıltmak istemem. Yanlış biliyorsam tecrübeliler düzeltsin lütfen.

adero 15-05-2009 10:02

birşey daha sorabilirmiyim
ben bir bir buçuk ay önce falan tam zamanı hatırlamıyorum da anadolu tohumculuğun cherry cinsi bir paket tohum aldım ve bir saksıya torf koyup içine çimlenmeye bıraktım
15 günsonra hepsi çimlenip çıktılar gelişmeleri çok yavaş seyrediyordu fakat sağlıklıydılar bana çimleri güneşe koyarsan daha çabuk büyürler dediler
bende güneşe koydum alttaki iki ilk yaprakları sararmaya başladı ve artık kuruyolar öbür gerçek yapraklar daha çok küçük serçe parmağın tırnağı kadar
ben dün gölgeye aldım başka yapabileceğim birşey varmı

sanırım öğle güneşi yaktı

ugurtelefon 15-05-2009 12:17

@aderoo
Aynı dertten bende müzdaribim.30 tane cherry domates tohumunu heba etmiştim.Çimlendiler diye dışarı güneşe aldım.Ertesi gün kuruduklarını gördüm.
Bu kez akıllandım.Çimlenmeyi içeride az ışık alan yerde yapıyorum,fideler 3-4cm olunca dışarıya sabah güneşi alabilen yere aktarıyorum.Bisküvi kutusundan TürkUsulüSera yaptım,sürekli onun içinde duruyorlar.Böylece gecelerin serinliğinden etkilenmiyorlar.Uyguladığım yöntemle 36saat ıslak bez arasında beklettiğim,daha sonra 7Mayıs günü torfa ektiğim salatalık tohumları şu an yani 8 günde 8-9cm oldular.Bedenleride beyaz değil gayet güzel bir yeşil.

adero 15-05-2009 14:41

kurtulur ama değilmi :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025