agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Saksıda Lavanta Yetiştirmek (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/7809.htm)

Kerem Örenç 09-05-2017 17:10

Lavantanın ölümüne dayanabileceği en düşük ve en yüksek kaç derecedir?

mrswrd 19-05-2017 19:01

Merhaba geçen günlerde Bauhaus'dan lavanta aldım fakat çok çok az kokuyor. Kokusunu almak için çiçeğini parçalara ayırıp biraz hırpalamak gerekiyor. Tam adı Fransız lavantası, karabaş adıyla da anılıyor. Kokmaması cinsi yüzünden olan bir şey mi yoksa kokması için yapabileceğim bir şey var mı? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

annebonsai 25-05-2017 11:21

1 Eklenti(ler)
Bende bu lavanta yi aldım bugün pazardan saksıyı degistirmelimiyim yoksa bir süre beklemelimiyim bilmiyorum türünü bilmiyorum ama iki çeşitti biri düz yaprak biri böyle idi ben bunu aldim sanki daha yoğun kokulu

yagmurkokusu 05-07-2018 09:05

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim Aliexpresten alıp nisan ayında ektiğim lavantalarım ama sanki hiç gelişmiyor ne yapabilirim?Eklenti 677667

Avea_0045 20-04-2019 02:14

Merhaba kumkaya2010
Ben lavanta istiyorum. Nasıl irtibata geçebiliriz acaba ?

Gamzeankara 31-05-2019 13:12

Merhabalar,

Ben çiçekçiden çok da ucuz olmayan bir fiyata lavanta aldım. Bana söylediği gibi her gün aynı saatte güneş battıktan sonra suladım. Güneşe koydum. Fakat şu anda bütün dalları ve çiçekleri çatır çatır dökülüyor kurumuş.
Ne oldu ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz 🙏

Veysel. 19-06-2019 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gamzeankara (Mesaj 1569510)
Merhabalar,

Ben çiçekçiden çok da ucuz olmayan bir fiyata lavanta aldım. Bana söylediği gibi her gün aynı saatte güneş battıktan sonra suladım. Güneşe koydum. Fakat şu anda bütün dalları ve çiçekleri çatır çatır dökülüyor kurumuş.
Ne oldu ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz 🙏

Çok sulayınca çürümüş ve kurutmuş olabilirsin bu şekilde. Lavantalar suyu sevmez. Bahçemde bu yüzden yüze yakın lavanta kaybettim.

Veysel. 19-06-2019 22:44

Merhaba. Farklı türde lavantalar arıyorum ama bulamıyorum. Aradığım çeşitler İngiltere, Fransa ve Amerika'da var. Keşke bir hayırsever getirse..

Mirage79 05-08-2019 17:52

Kokmayan lavanta

*** eşim saksı da lavanta getirdi,ama hiç kokmuyor.neden olabilir?lavanta nin kokmayan cinsi varmı?bilenler yardımcı olursanız sevinirim

chuckybebek79 05-08-2019 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mirage79 (Mesaj 1573080)
*** eşim saksı da lavanta getirdi,ama hiç kokmuyor.neden olabilir?lavanta nin kokmayan cinsi varmı?bilenler yardımcı olursanız sevinirim

Resmini atabilirmisiniz ?

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

desertwind 25-08-2019 13:05

Merhabalar herkese. Bayramdan dönüşte yengemden istediğim lavantayı daha büyük bir saksıya alarak başladım işe. Lavanta uzun süredir bakmak istediğim bir bitki bu yüzden yaşamasını çok istiyorum. Kahramanmaraş'tan Gümüşhaneye geldiği için oldukça fazla bir iklim değişikliği olacak onun için.Evim güneş alıyor sürekli bu yüzden güneş yönünden bir sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum ancak kış burada uzun ve sert geçiyor. Lavanta cinslerine baktım ama cinsini tam olarak ayırt edemedim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim lavantamı büyütmek için? Şimdiden teşekkür ederim.

desertwind 25-08-2019 16:19

1 Eklenti(ler)
Lavantamın resmini aşağıda paylaşıyorum.

richirich2 08-05-2020 09:48

Lavanta angustifolia

2 Eklenti(ler)
Lavanta fideEklenti 707611

vural_aslan 15-05-2020 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 151488)
Sayın Saucedepoisson, mesajlarınızda imla kurallarına dikkat etmenizi rica ediyoruz. Ayrıca sorularınızı ilk olarak forumda arayın, eğer o konuda açılmış bir başlık yoksa, ondan sonra yeni bir başlık açın. Forumda arama yapmak için sayfanın sağ üst tarafındaki arama kutusunu kullanabilirsiniz. Aradığınız bitkinin Türkçesini veya Latincesini yazabilirsiniz.

Siz burada yöneticiler olarak ego tatmin etmeye mi geldiniz ? Sayın saucedepoisson sadece devrik cümleler kurmuş. Kaldiki imla hatası da olabilir, bu kişi yurt dışında da yaşıyor olabilir. Türkçesi zayıfta olabilir uyarıp düzeltmek size mi kaldı anlamış değilim. Bu kişinin avukatı da değilim ! Aynı problemi üye olduğum ilk gün yanlış yere konu açmamla alakalı bana yapıldı. Özel mesajla durumu izah edebilirsiniz. Neden post yazıp ego tatmin ediyorsunuz? 10 tane siteme hergün 40 makale yazıyorum sizdeki ego bende yok .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025