agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Kış mevsiminde evde domates yetiştirmek (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/6104.htm)

Gülbeşeker 24-01-2009 19:03

Sevğili enğinnaz marketten aldığım çeri domateslerin içinden çıkardığım tohumu 2 gün suda beklettim tohum uç verdi toprağa diktim 2 gün içindedetoprakta filizlendi acaba bu domatesler hibrid olabilirmi öyle iseler hiç uğraşmıyayım zaten 2 aydır red robinlerin büyümesini beklemek beni yeterince yordu.

enginnaz 24-01-2009 22:51

yukarıdaki yazıyı okursanız ben hibrit tohum ekilmez demedim.hibrit değilse ekin dedim.wizard arkadaş yeni olduğundan aynı ürünü alamaz diye söylemiştim.size tavsiyem eğer aynı ürün olmasada olur diyorsanız ekebilirsiniz.marketten aldığınız domatesin aynısı olmayabilir.hibrit olup olmadığını anlamanız zor.hazır tohum almanız daha iyi olur.saygılar..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker (Mesaj 350557)
Sevğili enğinnaz marketten aldığım çeri domateslerin içinden çıkardığım tohumu 2 gün suda beklettim tohum uç verdi toprağa diktim 2 gün içindedetoprakta filizlendi acaba bu domatesler hibrid olabilirmi öyle iseler hiç uğraşmıyayım zaten 2 aydır red robinlerin büyümesini beklemek beni yeterince yordu.

Gülbeşeker 25-01-2009 00:13

domates minik olmasına karşın domatesin çekirdekleri iri ve oldukça fazla idi acaba hibrid midir değilmidir ne dersiniz sayın enginaz sonra 3 ay domates bekleyibde domatese benzer birşeyler olursa çok üzülürüm

kahyanur 28-01-2009 20:40

2 Eklenti(ler)
Besin çözeltisi elime geçtiğinden beri balkondaki domateslerim azmanlaşmaya başladı. Çiçeklenmeye başladılar. Ne yazık ki çiçekler açmadan kuruyorlar. Sebebini anlıyabilmiş değilim.

Harun Parlak 28-01-2009 20:49

Çiçeklerin Sap kısmından kuruyup dökülmesi Fofor eksikliği ni gösteriyor. Yaprakarın kenarlarındki beyazlıklarda Bor eksikliği vargibi. Fideleriniz boy orantısına göre ince kalmış fazla sulama yapıyor olabilirsiniz. Az ışık alıyor olabilir.

kahyanur 28-01-2009 21:34

Resimde öyle görünüyor ama yaprakların kenarında beyazlık yok. Çiçekler; çiçek çanağı ve çiçek sapının birleşme noktasından itibaren kuruyor. Geriye çiçeksiz sap yeşil olarak kalıyor. Budanmış gibi.

Harun Parlak 28-01-2009 21:48

Çiçek dökülmesinin iki nedeni ya Fosfor eksikliği **** döllenme otamı uygun olmaması. Fosfor çiçeklenme olduğunda arada bir titreşim yapın çiçeklerin tozlanmasını sağlayın.

kahyanur 28-01-2009 23:15

Döllenme olmadığında çiçek açmadan kuruma olur mu? Çiçek oluşumu yeni başlamışken mi titreşim yapmak lazım? Yoksa çiçek açtıktan sonra mı? Yani döllenme çiçek açmadan olur mu? Benim domatesçiklerimin çiçekçikleri daha miniminiyken kuruyor. Açılmadan.

envor 28-01-2009 23:17

Bir üçüncü sebep; Malbmanın red robin domatesinde yaşadığı sorun. Düşük nem!

Kullanmış olduğunuz besin eriyiğinden kaynaklanan bir sorun olmaması lazım. Çünkü bende aynı eriyiğikten kullanıyorum, vede sadece bu yıl kullanmıyorum.

Sayın Tekinin dediği gibi, çiçek dökülmesinin bir sebebide fosfor noksanlığı. Fosforu bitki kullanamıyorsa, aklıma yetersiz ışık geliyor. Fotosentezin tam olarak sağlanması için bitkinin ihtiyacı olan ışığın karşılanması gerekiyor. Bitki kökleri yardımıyla besini alıyor, önce en tepe noktasına, oradanda yapraklarına dağıtıyor besini. Yapraklarını bir panel gibi kullanıp, besini bünyesi içinde sindiriyor. Sindirim için ısı ve ışık çok önemli.

Dördüncü sebep; Işık.;)

envor 28-01-2009 23:19

Çiçek açmadan dölleme yapamazsınız zaten. İmkansız. Çiçek açacak ve polen oluşacak.

Harun Parlak 28-01-2009 23:28

Domates 'in meyve tutması için en uygun gece sıcaklığı 13-15 derecedir. 13 derecenin altında 32 derecenin üstünde meyve tutumu zorlaşır.
Gece sıcaklığını 13 derecenin üstünde tutmalı dengeli besleme ve sulama yeterli havalandırma sağlandırılmalıdır.

kahyanur 28-01-2009 23:32

Besin eriyiğinden kaynaklanan bir problem yok bence de . Çünkü besin eriyiği vermeye başladığımdan beri gelişimleri hızlandı. Nem problemi olabilir belki balkonda kalorüfer olmamasına rağmen. Çünkü Çorlu'nun kuru, sağlıklı bir havası var:p
Işık yetersizliği zaten kesinlikle var. Tartışmasız. Buna rağmen yine de iyi sayılır fideciklerim. Varsın meyva vermesinler. Mart ayına şurda ne kaldı? 21 Mart ta gece gündüz eşit olacak. Ondan sonrada Nisan gelecek. Tamamm:p Fidelerim kurtulacak. Az sabretsinler, ölmesinler:D

Ayhan Davutoglu 04-02-2012 10:28

Nar agacim

1 Eklenti(ler)
Afedersiniz, domatesle alakali degil ama
yanitlanirsa sevinicegim bir konu var

benim saksida sakladigim bir nar agacim var
bu onun oturma odamizdaki gecirdigi ilk kis mevsimi
sayisiz güller acti ama meyve vermesi icin ne yapmam gerek :(
yoksa kisin meyve vermezmi.

Ilginize tesekkürler.

basili 18-07-2013 14:38

arkadaşlar cok sağlıklı bılgıler paylaşılıyor burada emegı gecen herkeze tesekurler

Bida 08-07-2016 19:03

☺ gg

sorulab 14-07-2018 15:52

Balkonda domates,biber,çilek yetişrimeyi çok severim. Bununla ilgili bir makalede yazdım. göz atmak isteyenler için

https://www.sorulab.com/balkon-saksi...s-yetistirmek/

velican81 27-10-2018 20:46

Merhaba arkadaşlar.
2018 Haziran ayında 5 numara saksıya çeri domates tohumları dikmiştim. Biraz büyüyünce, 2 ye ayırdım.
Bir kısmını köye tarlaya diktim, fazla bakamadığım halde, bir miktar domates aldım ama evde başka saksıya diktiğim 1-2 meyve verdi ve kurudu.

2 hafta kadar önce, yerli domates tohumlarını kardeşim bilmeden reyhan çiçeğinin olduğu saksıya gömmüş.
Domatesler 5 cm kadar oldu, o kadar çok ki, toprak görünmüyor. :)
Şimdi onları ayıracağım, inşallah yetiştirmekte başarılı olurum.

Kanasci03 27-10-2018 22:25

Şimdi kışın domates alınabilir mi alınabilir ama ışık şart iyi bir gübreli toprak olsada ışık olmaz sa bu iş olmaz bitki yediğini ertmeşi lazım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025