![]() |
Alıntı:
ya yoksa az once de magazadan geldim aklima gelmedi 12 cilek fidesi alip geldim halbuki;) gule gule Yiyin dereotlarinizi sn hira .:p |
buradaki çimlenmiş dereotlarını ektiğim maydanozlarıma benzettim. şimdi de acaba maydanoz diye dere otu mu ektim diye düşünmeye başladım. çünkü buradaki resimler gibi çelimsiz uzun 2 yapraklı otlar oldu... kafam karıştı..
|
9 Nisan'da ektiğim dereotlarım çimlenmişler;)
|
teşekkür ederim yağmur sizde afiyetle yiyiniz:) candem az daha bekleyin anlarsınız ne ektiğnizi:) revnak bu kadar kısa sürede çimlendiğne inanamadım, yanlışınız olmasın:)
|
maydonozun çimlenmesi daha uzun sürüyor,
ama gerekli ısı ve nem saglandıktan sonra tohumların gelişim süreci daha hızlı oluyor, sansımıza bu sene dogru düzgün günes goremedi sebzecikler, bugun bile hava bulutlu istanbulda, nisanın sonu geldi nerdeyse.... güneşi göremeyen bitkiler boya gitmeye devam ediyor bende suyu azalttım bu yüzden. |
güneş yok hadi onu geçtim ayrıca müthiş bir rüzgar var, aklım bahçede,ben evdeyim:(
|
Alıntı:
Zaten saksıya ektiğim için karıştırmam da imkansız; yeşilde maydonoz, beyazda dereotu var;) |
Bugün dereotlarının da maydonozların da ilk yapraklarını çıkarttıklarını gördüm;)
|
1 Eklenti(ler)
Cılız dereotlarım;)
Eklenti 396899 |
Benim dere otlarıda gelişmeye başladı aslında ektiklerimin içinde en son çıkanlardan dı dereotu ama çabuk gelişiyorlar
http://p1304.hizliresim.com/18/x/mkuv6.jpg |
ben de dereotu yetistiriyorum zor zannetmistim ama cok guzel buyuduler
|
|
Dereotundaki son durum 29.06.2013
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...03934646_n.jpg |
1 Eklenti(ler)
selamlar. Genis bir alana dereotu tohumu ektim. Cok cabuk cimlendi. Ama cikan yapraklar kisa surede sarardi, hemen ardindan da cicek acti. Hic yiyemedik. Acaba neden boyle oldu?
Eklenti 424068 |
Güneş , Sıcak ve Sulama ile hemen büyüyüp serpilmiş ve tohuma gitmişler gözüken.
Alıntı:
|
Dereotu tohumlarını ekmek için uydun zamandamıyız?
|
ben bahçeme sonbahar ve ilkbaharda ekiyorum.hem bana hemde komşularıma yetecek kadar verimli ve bereketli oluyor.her tür toprakta yetişir diye biliyorum.selamlar
|
Alıntı:
|
Arılar için arı otu bitkisi aradık, piyasada hiç kalmamış. Onun yerine 4 dönüm dereotu ektik :)
Sezon sonu dünya kadar dereotu tohumumuz olacak sanırım :p |
Bugün bende kısmet olursa dere otu-maydanoz ekeceğim..
Hergün aynı hikaye.. Aşırı tembellik var bu ara :D ama bugün kararlıyım.. Hatta şuan yerimden kalkıp, tohumlarımı aramaya koyulyorum! :) |
Balkonda dereotu yetiştiriyorum. Fakat saksıdaki dereotum sararmaya başladı ve bu sararma sürekli devam ediyor. Balkonda yağmur suyu alıyor. Acaba soğuk mu yaptı yoksa fazla su mu?
Alıntı:
|
19,03,2014 itibariyle dereotu tohumlarını balkondaki toprakla buluşturmuş bulunuyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene üzerine titrediğim kısa zamanda çıkan ama yaşatamadığım cılız dereotlarının saksısına bu sene roka tohumu atıp unuttum balkonda, birlikte çıkmaya karar vermişler.
Fotoğrafı geçen hafta çekmiştim şu an çoşmuş durumdalar:p Eklenti 479313 |
|
1 Eklenti(ler)
hepsi çıkmaz diye, derince bir saksıya (25-30 cm) dereotu tohumlarını ektim, 1 haftada çimlendiler.. Ancak sık dikimin problem olduğunu okuyorum burada, sizce çıkan dereotlarının bi kısmını koparıp seyreltmeli miyim?
yetişkin dereotu bitkisi çalı gibi büyük mü oluyor? Yani bir saksıya 1 ya da 2 tane mi ekmeliyiz? Yoksa küçük küçük çıktıkça koparıp yiyerek mi imha edelim fazlasını acaba? (fazla ise tabi bu çıkanlar) İlgilenip cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim, saygılar; Altuğ. |
Seyreltme için biraz daha beklemelisiniz. Hem böylelikle, seyreltme yaptığınız dereotlarını da tüketmiş olursunuz. Şimdilik böyle yarı gölge bir alanda kalmaları daha uygun olur. Doğrudan güneşe şimdilik almayalım ki yanmasınlar ama ışığı bol alan bir yerde olsun.
Dereotunun çalı kadar gelişebileceğini sanmam, zaten belirli bir olgunluğa erişince tohum tutmaya başlıyor. Geçmiş mesajlara bakmayı ihmâl etmeyin, araştırınca mutlaka bulursunuz:) |
1 Eklenti(ler)
30 Mart'ta ektiğim dereotum
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 490811 |
bütün sebzelerde ben şunu gördüm , ne kadar seyrek olursa o kadar fazla büyüyor ve gelişiyorlar, ama benim dereotundada gördügünüz gibi çok sık ekmekten vazgeçemiyoruz.
|
Alıntı:
Alan büyüdükçe ilgi azaldığı için serpip hemen geçiliyor. Az alanda ilgi çok olunca tohum fazla kaçabiliyor. Hep az atacağız deriz ama olmuyor işte :p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025