agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Balkonlar için uygun çiçekler (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/500.htm)

zenfree 08-06-2008 18:49

Teşkkürler Arzu. Senin balkonunun yanında lafı bile olmaz.:)

Arzu Kasapoğlu 08-06-2008 22:08

Benim balkonum bu sene güzel değil.

Çiçeklerim yokluğumda iki kez kuruma tehlikesi geçirdi. Sardunyalarım kötü halde, bir çok rengide kaybettim maalesef.:(

M.Sema 09-06-2008 11:02

Sevgili Zenfree balkonunda çiçeklerinde çok güzel olmuş ellerine sağlık. Arzu Kasapoğlu sardunyalarınız ve diğer çiçekleriniz için inanın çok üzüldüm dilerim en kısa zamanda toparlarlar.

Arzu Kasapoğlu 09-06-2008 11:42

Çok teşekkür ederim M.sema.

Sardunyalarıma iyi bakıyorum, toparlayacaklar ama biraz zaman alacak.

arzu-v 10-06-2008 14:45

teşekkürler arkadaşlar beğendiğinize sevindim.ama sizin balkonlarınızda çok güzel.....:o

abraxas07 18-06-2008 12:38

1 Eklenti(ler)
Burasıda benim naçizane balkonum,ortadaki en güzel çiçeğim; eşim..
Eklenti 40987

SÜREYYA1 18-06-2008 17:08

selam ben siteye yeni girdim inşallah mesajım ulaşır sabahtan beri uğraşıyorum çünkü konular o kadar güzelki benimde küçüçük bir balkonum var inşallah ileride sizlere resimini gönderirim ben bu siteyi ablam sayesinde tanıştım o sizin üyeniz zaten iyi akşamlar

Güler 20-06-2008 14:50

Sevgili zenfree, çiçeklerin, karşılarındaki gökdelenlere inat etmek için bütün güzelliklerini sunmuşlar, ellerine sağlık.

Arkadaşlar (beyler) 90 numaralı mesajdaki yazıya dikkatinizi çekmek isterim.
Sevgili abraxas07, çayınızı soğutmayın derim.

BenBen1967 21-06-2008 15:01

Arada gelirim demiştim geldim. Ben yokken neler oldu hemen okuyayımda eksik kalmayayım bari. Hepinize selamlar. ;)

powered 22-06-2008 22:48

Balkonlar için Yıldız Çiçeği, Açelya, ve sakız sardunya kesinlikle favorim. Ama bende sakız sardunya malesef yok. Komşumda var bölünce vericem dedi vermedi, yinede canı sağolsun.

gurur 12-08-2009 00:14

Sevgili arkadaşlar,
Üye olduğumdan beri forumu konu konu gezip okumaya öğrenmeye çalışıyorum var gücümle. Temmuz ortası gibi yeniden coşup tekrardan açmaya başlayan açelyamı sorabilmek istedim. Umarım doğru yerdeyimdir (konu başlığı olarak). Sanki bir yerlerde bu dönemde dinlenmesi gerektiğini okudum diye hatırlıyorum ama bu kadar çok okuyunca karıştırıyor muyum da diyorum. Diğer açelyalarım açmazken bir tanesinin yaklaşık 1 aydır çiçekli olması ve hatta tomurcuklarıyla açmaya devam edeceğinin sinyallerini vermesi normal midir?

lastmohikan 23-09-2009 15:16

balkon bahçeciliği dedim arkadaşa asma iyi olur demişti canı üzüm istediği an söyledim galiba.

HezarenÇiçeği 31-12-2009 22:25

Gerçekten bahçeniz çok güzel görünüyor :)

olea_ 08-01-2010 16:38

kış ayları için ankara gibi karı, donu , sogugu bol olan bir şehirde en iyi balkon çiçegi nedir acaba bilen var mı??

merkürvenüs 16-02-2010 12:15

Arkadaşlar merhaba,

Balkonlarınız çok güzel olmuş. Açık balkonda çiçek yetiştiren arkadaşlarıma bir sorum olacak açelya güneş alan açık balkonda yetişir mi?

Petunya mevsimlik mi çok yıllık bir bitki mi?

photinia 03-03-2010 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkürvenüs (Mesaj 580049)
Arkadaşlar merhaba,

Balkonlarınız çok güzel olmuş. Açık balkonda çiçek yetiştiren arkadaşlarıma bir sorum olacak açelya güneş alan açık balkonda yetişir mi?

Petunya mevsimlik mi çok yıllık bir bitki mi?

Petunyaların, yabanileri çok yıllıktır. Süs bitkisi olarak kullanılan türleri ise tek yıllıktır. Açelya ise serin, yarı gölge alanlarda daha iyi yetişmektedir.

laydogmus 03-03-2010 12:25

Balkonda bahar hazırlıkları

Merhaba

Bahar yaklaşırken balkon-bahçe hazırlıkları başlamış,çalışmalar hızlanmıştır sanırım. Ben balkonumda dondan etkilenen sakız sardunyaların dallarını ve köklerini budayıp belki canlanırlar umuduyla yeniden saksılara diktim , umarım birkaçı kurtulur :o Syn.Kumyaka'nın gönderdiği kedi turnağı tohumlarını ektim , sanırım 1-2 minik yeşillik var gibi saksılarda.. :rolleyes: netten birçok tohum siparişi vermiştim, (lobelya,ninca ,lineria gibi isimleri var ) geçtiğimiz haftasonu hepsini toprakla buluşturdum , evin içinde her camın önünde saksı dolu , toprakdan çıkacak minik uzantıları sabırsızlıkla bekliyorum , tohumdan yetiştirmede ilk denemem bakalım ne kadar başarılı olacağım :confused: ,
yine syn.Kumyaka'nın gönderdiği sardunya ,ceylan , gala çelikleri henüz suda , alman papatyası tohumları ise pakette bekliyor,bu hafta sonu onlar için saksı ve toprak temin edeceğim . Hepsini yaşatmayı başarırdığımın hayalini kuruyorum ve heyacanla bekliyorum :rolleyes:

26esk 20-10-2010 20:07

ben tercigim sardunya oldu digerleri bazen susuzluktan bazende fazla sudan zarar gördü şimdi hepsi sardunya dip kısımlarına karanfil dikiyorum ölede güzel oluyor..ama ilk defa sardunyalardan tohum aldım bu yıl seneye dikmek için...geçenlerde ektim bir kaç tane patladılar 2-3cm boylarında

omersariteke 29-05-2019 14:46

Yardiminiza ihtiyacım var balkonum öğleden sonra ful güneş görüyor bitki yetiştirmeyi bi beceremedim daha önceki bitkilerimi hep öldürdüm şimdi yine aldım kumku at chery domates hurma yeni diktikler var olmelerini istemiyorum nerde hata yapıyorum cam balkon önündeki camları da açtım çok sıcak oluyo diye daha önce direk güneş ışıgı görüyordu şimdi direk görmüyor biraz iyi oldu ama hızlı gelismiyorlar balkonumu komple bi yeşil yapamadım gitti lütfen yardım edin

fatmanur yılmaz 01-02-2021 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omersariteke (Mesaj 1569382)
Yardiminiza ihtiyacım var balkonum öğleden sonra ful güneş görüyor bitki yetiştirmeyi bi beceremedim daha önceki bitkilerimi hep öldürdüm şimdi yine aldım kumku at chery domates hurma yeni diktikler var olmelerini istemiyorum nerde hata yapıyorum cam balkon önündeki camları da açtım çok sıcak oluyo diye daha önce direk güneş ışıgı görüyordu şimdi direk görmüyor biraz iyi oldu ama hızlı gelismiyorlar balkonumu komple bi yeşil yapamadım gitti lütfen yardım edin

lavanta olabilir benim balkonumda seninki gibi öğleden sonra güneş alıyor üç yıldır bakıyorum bayağı iyi durumdalar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025