![]() |
Geçen sonbaharda olgunlaşıp çürüyen tomatilloları öylesine fırlatmıştım kenarıya, bir kısmı da olduğu yerde dökülmüş.
Kendi kendine çıkmış 8-10 kadar fide var. Hallerinden gayet de memnunlar, çapa yapıp diplerini doldurduk. Diğerlerini çok sık diktim mecburiyetten, alt dallarını budayıp biraz açılmasını engelleyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
mor tomatillollar
|
Bartın'dan Hasan göndermiş olduğunuz tohumları bu gün aldım.İnşallar başarılı olurum teşekkür ederim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
|
Başarılar dilerim. Çiçek açtığında çok su vermeyiniz.
|
Selam,
ben tattım, tadı güzeldi. |
Tomatillo tohumlarının ekimi hangi ayda olmalı
Bugün itibari ile elimde tomatillo tohumları var hem mor hem yeşil (tomatillo verde ve tomatillo purple). Ne zaman ekmeliyim toprağa ?
Hemen yapsam olurmu (Sakaryada oturuyorum İstanbul iklimi ile benzer) Buradan cevaplasanızda lütfen özelime de ya linki yazın **** özelime de kopyalayıp yapıştırın cevabı bilen varsa. Teşekkürler... |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Tomatillolarım çok hızlı gelişiyorlar.Yapraklarının kokusu pekte iç açıcı değil.Umarım meyveside böyle kokmuyordur.Sorun olan şu ki bu kötü kokuya rağmen tomatillomu yaprak bitleri istila etti.:(
|
Ben tomatillolardan nisan da bahçe toprağına ektim çıkmadılar. Bugün yeniden saksıda torf a ektim. Tomarillo ile tomatillo aynımı? Ben mi karıştırıyorum!
|
Tomatillo ile tomarillo aynı şey değil sevgili nariçi.Bahçe toprağı elenmiş koyun gübresi karışımında çok iyi sonuç aldım.Bu arada tomatillolarım zarflarını yırttı ve morarmaya başladılar.Tam morardığında koparacağm.
|
3 Eklenti(ler)
Verdeler olmaya başladılar. Ben büyüklüklerinin çeri domates kadar olacaklarını sanıyordum ama neredeyse normal domates boyutunda olanlar var. Olgunlaşınca dış kabuğu sararıyor ve kendi kendine düşüyor.
Eklenti 99931 Eklenti 99933Eklenti 99932 |
Tomatillo
T. Verde sarardıktan sonra mı yoksa yeşilken mi tüketiliyor bilen arkadaş var mı?
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene tomatillo yetiştiren yokmu?Benim tomatillolar habire çiçek açıyor ama meyveye dönmüyor.Ne yapmam lazım?
|
Acaba tomatillo bitkisinin güneş isteği nasıldır:confused:tam güneş mi:confused:yoksa yarı gölgemi:confused:
|
Alıntı:
|
Ben henuz yetistirmedim ama bildigim kadariyla gunesi cok seven hatta tropikal iklimlerde dahi cok guzel yetisen bir bitki.
|
Alıntı:
|
Geçen yıl yetiştirdiğim tomatilloların bir kısmını turşu olarak değerlendirdim. Domatesten daha uygun turşu için.. Standart iriliğe ulaşmış fakat tam olgunlaşmamış tomatilloları bütün olarak koydum turşu kabına.
|
Alıntıdır
1 Eklenti(ler)
|
Sarı gülle tomatillolarım
2 Eklenti(ler)
İlk defa ektim. Geçen sene mor tomatillo ekmiştim saksıya ama verim alamadım. Bahçeye ekmek kesinlikle daha iyi sonuç veriyor. Ve birkaç tane yan yana ekmek gerekiyor ki tozlaşma iyi olsun. Seneye tohum bulabilirsem diğer tomatillo çesitlerinden de ekmek istiyorum. Yetiştirmesi çok keyifli :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025