agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Sebze Tohumu Ekimi (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/3673.htm)

sudeme 08-04-2018 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1536552)
Biberleri biraz daha büyütün, üç-beş gerçek yaprakları çıkınca ikişerli bardaktan çıkarıp yine ikişerli olarak toprağa dikin.

Çok teşekkür ederim😊

kılıcım 16-06-2018 17:12

Merhaba balkonumda hobi olarak: maydanoz, tere, semizotu, roka, yetiştirmek istiyorum. Elimde humus ve torf karışımı bir toprak var. İleride sineklenmemesi için kahverengi toprak karıştırayım mı? Ayrıca yukarıda bahsettiğim sebzeler için hangi marka tohum tercih etmeliyim? Balkonum güneş gören güzel bir yer.

its_just_a_ride 16-06-2018 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıcım (Mesaj 1542986)
Merhaba balkonumda hobi olarak: maydanoz, tere, semizotu, roka, yetiştirmek istiyorum. Elimde humus ve torf karışımı bir toprak var. İleride sineklenmemesi için kahverengi toprak karıştırayım mı? Ayrıca yukarıda bahsettiğim sebzeler için hangi marka tohum tercih etmeliyim? Balkonum güneş gören güzel bir yer.

Merhaba, bahçe toprağıyla torf-humus karışımını 50:50 karıştırabilirsiniz. Sadece torfta yetiştirme yapmayın. Yetiştirdiğiniz türler konusunda marka kriterine gerek yok. Zengarden'dan temin edebileceğiniz basit türler hepsi.

kılıcım 17-06-2018 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1543010)
Merhaba, bahçe toprağıyla torf-humus karışımını 50:50 karıştırabilirsiniz. Sadece torfta yetiştirme yapmayın. Yetiştirdiğiniz türler konusunda marka kriterine gerek yok. Zengarden'dan temin edebileceğiniz basit türler hepsi.

Tamam karışım 50:50 olacak. Biraz önce bahçeyi gezdim güzel bir yer buldum. Ancak 4-5 yıldır belki daha fazla hiçbir şey ekilmedi. Kurumuş otlar neredeyse toprağa yapışmış. Toprağın mineral, vitamin ihtiyacı var mıdır, oraya domates ve salatalık ekmeyi düşünüyorum.

its_just_a_ride 17-06-2018 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıcım (Mesaj 1543020)
Tamam karışım 50:50 olacak. Biraz önce bahçeyi gezdim güzel bir yer buldum. Ancak 4-5 yıldır belki daha fazla hiçbir şey ekilmedi. Kurumuş otlar neredeyse toprağa yapışmış. Toprağın mineral, vitamin ihtiyacı var mıdır, oraya domates ve salatalık ekmeyi düşünüyorum.

Düşündüğünüz yerdeki toprak sıkışmışsa bel küreğiyle belleyip hafifçe toprağı havalandırın. Fide çukuruna bir miktar solucan gübresi ilave ederek dikim yapabilirsiniz. Takip eden 15 günde bir de solucan gübresi (veya sıvı gübre) ve bahçe toprağı karışımını fide diplerine ilave edebilirsiniz. İleriki sezonlar için de civara mineral toplayıcı ve ekim bölgelerine kış öncesi baklagil ekip biçerek diğer sezon için doğal zengin bir toprak elde etmiş olursunuz.

kılıcım 24-06-2018 17:17

1 Eklenti(ler)
Merhaba yaklaşık 1 ay önce ektiğim kabak çekirdeği hemen büyüdü ama son 8-10 gündür yaprakları sararmaya başladı. Aşırı güneşte bırakmıyorum, susuz bırakmıyorum, aşırı sulamıyorum. Acaba saksı mı küçük geliyor? Toprağı torf+humus.

TCM 25-06-2018 00:16

Niye hala saksıda duruyor?

its_just_a_ride 25-06-2018 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıcım (Mesaj 1543626)
Merhaba yaklaşık 1 ay önce ektiğim kabak çekirdeği hemen büyüdü ama son 8-10 gündür yaprakları sararmaya başladı. Aşırı güneşte bırakmıyorum, susuz bırakmıyorum, aşırı sulamıyorum. Acaba saksı mı küçük geliyor? Toprağı torf+humus.

Saksı muazzam küçük geliyor hatta :). Eğer evde yetiştirmek istiyorsanız en az 25-30 lt saksı ve en az 6 saat ful güneş alacak lokasyona ihtiyacınız olacak.

Aksi taktirde kısa süre içerisinde bitkinizi kaybedeceksiniz.

mertaydin 13-10-2022 22:26

Merhaba.

Sebze tohumlarını viyola değil de direk tarlaya eksek olur mu ? Ben bilmeden öyle yaptım ama forumda görüyorum herkes viyola **** pet bardakta falan fide haline getirip öyle toprakla buluşturuyor.

Krydnsmz 06-04-2023 17:55

Merhaba

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025