![]() |
Sevgili Limon,
Afiyet olsun. Ne kadar hoş bir duygu bu emek verdiğin birşeyin sonunda mükafatını almak. Tüm aşamaları paylaştığın için teşekkürler. Bayağı bilgi sahibi oldum senin ve arkadaşların sayesinde. Sevgiler |
Ay yerim ben bunları çokk tatlıı :) benim patateslerde bir boylandılar ki sormayın gitsin limon... ne zaman toplasam bilemiyorum :)
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ama sakın sökmeyin siz. Ben sadece iki kökü söktüm. Onların da yaprakları ve dalları tamamen bozulduğu için. Habibe çiçek tomurcukları çıkmaya başladı. Çiçeği tamamen solup dalları da kuruduktan sonra söküm yapıcaz. İki kökten bu kadar aldığıma göre 3-4 kg alırım galiba ben bu sene ;)
|
1 Eklenti(ler)
Habibe'ciğim çiçek açmış benim patatesler. Fotoğrafladım sizin için :)
Eklenti 12540 |
Arkadaşlar,
Acaba ben eksem şimdi olur mu?Zaman olarak uyar mı yani...Çok özendim sizlerden... |
Ekme zamanı forumu açtığım zamandı. Hiç bilmiyorum şimdi olur mu? Varsa cücüklenmiş patatesleriniz deneyin, olursa olur olmazsa sağlık olsun ;)
|
limon ağzım açık çiçeğine bakakaldım. Hayatımda ilk kez patates çiçeği görüyorum. Ne kadar güzel çiçeği varmış meğer. Çabuk solmasalar bari.. Bakalım benim kumpiller ne zaman çiçeklenecekler :)
Çok teşekkür ederim çokk |
Alıntı:
Patates yetişir siz ekin... |
Bende dört gözle çiçek açmasını bekliyorum. Ama sanki çiçek açmıyacaklar gibi duruyorlar ama. Sevgili limon seninkiler baya hızlı çıktı. :) Ben de çiçeğe bakıp kaldım.
|
Açar anilozer112. Bu sıralar iki üç günde inanılmaz büyüyorlar bütün sebzeler.
|
1 kg kadar patatesi topladım yine dayanadım :)
|
Limon benim patatesin yaprakları sarardı. Çiçek de açmadı üstelik :(
|
Ben de onları topladım habibe. Çiçeklenmeden sararanları. Yokla bakalım toprağını muhakkak patates oluşmuştur diye düşünüyorum.
|
Bir bölümde de fotoğrafını çektiğim çok keyifli olanlar var. Onları ellemedim hiç.
Kuma ektiklerim çiçek açmadan birden sarardılar. Bakınca ektiğim patatesin çürümüş olduğunu gördüm. Ama yanlarında bir çok minik patatesler topladım. |
2 Eklenti(ler)
Bugün topladığım patateslerim. 1,5 kg. kadarlar. Fotoğrafını çektiğim patates çiçeği tohum vermiş.
Eklenti 14452Eklenti 14453 |
Limon yaklaş bakiim bana doğru şöyle:) yakana boncuk takıcam :)
Benim patetesler hala aynı ne çiçeği var nede çiçeği :) uzayan dallarıda yerlere serildiler mayışık ve neşesiz görünüyorlar .. Fvde patates olmasa gidip sökerdim ben de :) ama kesin çürümüşlerdir. |
Çürümemişlerdir. Muhakkak vardır dibinde ufaklıklar. Canın istediği zaman yokla bakalım dibini :)
|
Büyüsün diye bıraktığım patateslerimin hepsi zayi olmuş. Yarılarına kadar kemirilmişler. Büyüyememişler de zaten. Önceden topladıklarımın yarısı büyüklükte kalmışlar. İyi ki onları toplamışım :) Yukardaki patatesler kuma ektiklerim. Diğerlerini toprağa ekmiştim. Demek ki seneye toprağa ekmemem gerek.
|
Toplarken göremediğim patatesler tekrar yaprak vermişler. Turpları toplarken patates yaprakları görünce şaşırdım. Patates verecek mi bakalım bu mevsimde :)
|
ya bu patates işi için illaki yeşermiş patates mı lazım=)
|
Üreticiler tohumdan yetiştiriyorlar ama ben amatör olarak, evde cücüklenmiş patatesleri çöpe atmak yerine, değerlendirme amacıyla açtım bu başlığı.
Profesyonel yetiştiricilik konusunda benim bilgim yeterli değil. Bunun için şu başlığa bakmak daha doğru olur. http://www.agaclar.net/forum/showthr...311#post191311 Yeşermemiş patatesi de toprağa gömünce bir süre sonra yeşillenecektir ama evde hazır filizlenmiş patatesi ekmek daha pratik. Nasıl ekileceği konusunu bu başlığa bir göz gezdirirseniz bulacaksınız. Kolay gelsin... |
|
sevgili limon
vermis oldugun bilgi icin cok tesekkur ederim.ben bukadar kolay oldugunu bilmiyordum. |
Rica ederim özlemce73. Konuya siz yazınca farkettim ki patates ekmenin zamanı gelmiş.
Aynen geçen seneki gibi evde cücüklenmiş patateslerimizi çöpe atmayıp ekiyoruz. Bakalım ne zaman filizler toprak üstüne çıkmaya başlayacak. Kolay gelsin... |
Evde atılmayı bekleyen cücüklenmiş patatesleri ekmeye karar verdim. Üstelik tam mevsimiymiş. Güzel bir tesadüf oldu benim için. :p
|
Bir hafta evvel cücüklenmiş 2 kg patatesi ektim. (ektim mi desem? gömdüm mü? bilemedim )
Geçen sene çiçek açmamıştı. Patatesler ceviz kadar büyüyebilmişti. Toprağını sevmedi sanırım. Bu sefer toprağı daha yumuşak bir yere gömdüm. Bakalım nasıl olacak. |
selam sevgili limon bende ilk defa olarak dün patatesleri ektim cok merak ediyorum.ama esim benden daha cok merak ediyor.bakalim nasil olucak soucunu sizede bildiririm.görüsmek üzere hoscakalin.
|
Aldığım her patates bir hafta sonra cücükleniyor. Bende de 3 kg kadar cücüklenmiş patates var. Kayınvalidem patatesleri dörde bölüp ek dedi. Selahattin Hoca uğrayıp görünce cevap verir belki :) Dörde bölünce de oluyorsa daha çok patatesimiz olur o zaman?
Bol patateslerimiz olur inşallah arkadaşlar. :) |
Alıntı:
|
Bir yerde okumuştum.Patates gibi yumrulu bitkilerin kökleri içindeki küçük boşluklardan çıkıyormuş.Yani biz patatesi kestiğimiz zaman boşluk yüzeyini arttırmış oluyoruz.Dolayısıyla
köklendirme işlemi çabuk olmuş oluyor.Tabi bu benim düşüncem:)Belkide yanlıştır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025