agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Saksıda Çilek Yetiştirmek (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/31062.htm)

vuslat40 19-05-2016 13:05

1 Eklenti(ler)
Bunlarda bocek istilasından cıkmış cileklerim:D:D:p:rolleyes:

vuslat40 31-05-2016 13:33

Çiçek vitamin i çilek uygulasak fayda sağlarmı?😕:o:confused:

safaguclu 21-06-2016 23:31

Merhaba, saksıdaki 10 kök çileğim çoğunlukla küçük meyva veriyor, nadiren orta boylar oluyor. İlk aldığımda üzerlerinde iri çilekler vardı.
Toprak önceki yıllarda kullanışmıştı. 2 ayda 1 npk 15 15 15 gübre atıyorum. Açık balkonda olduğu için gün boyu güneş alıyor, bir de çok rüzgar alıyor. Bunların etkisi olabilir mi?

safaguclu 03-07-2016 16:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi safaguclu (Mesaj 1469950)
Merhaba, saksıdaki 10 kök çileğim çoğunlukla küçük meyva veriyor, nadiren orta boylar oluyor. İlk aldığımda üzerlerinde iri çilekler vardı.
Toprak önceki yıllarda kullanışmıştı. 2 ayda 1 npk 15 15 15 gübre atıyorum. Açık balkonda olduğu için gün boyu güneş alıyor, bir de çok rüzgar alıyor. Bunların etkisi olabilir mi?

Resimini de yükledim, yaprakları ve çiçekleri çok oluyor ancak çiçeklerin bir kısmı kuruyor. Meyvaları da çoğunlukla küçük oluyor.

safaguclu 14-07-2016 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi safaguclu (Mesaj 1471777)
Resimini de yükledim, yaprakları ve çiçekleri çok oluyor ancak çiçeklerin bir kısmı kuruyor. Meyvaları da çoğunlukla küçük oluyor.

Yapraklar sağlıklı görünüyor. Çok fazla çiçek açtığı için belki bu kadar meyvayı besleyemiyordur düşüncesi ile çiçeklerin bir kısmını ve ufak meyvaları kopardım. Ancak hala meyvalar küçük oluyor.
Tavsiyesi olan var mıdır?

aydemiraydın 15-07-2016 08:02

çilekte bir türlü başarılı olamadım. dikey boru,yatay boru,dev saksı denemeleri hep başarısız oldu. arazide güzel gelişiyor bu seferde ot basıyor. verim alabilmek için gübre ve tarım ilacını bolca kullanmak gerekecek o zamanda bi anlamı kalmayacak.

Fatih_Soydemir 14-11-2016 18:51

1 Eklenti(ler)
Eklenti 633225

bu da benden kış çileği açık alandaki hali.

Gauke 25-12-2016 12:16

2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim çileğim önce çok güzel yeşil yapraklar çıkarıyor fakat bu yapraklar birkaç gün içerisinde kenarlardan sararıp solmaya başlıyor. Yeni gelen yapraklar sağlıklı. Sizce neden olabilir?

Eklenti 636116

Yaprakların ilk hali

Eklenti 636117

Birkaç gün sonrası

anarius 18-01-2017 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gauke (Mesaj 1490667)
Tohumdan yetiştirdiğim çileğim önce çok güzel yeşil yapraklar çıkarıyor fakat bu yapraklar birkaç gün içerisinde kenarlardan sararıp solmaya başlıyor. Yeni gelen yapraklar sağlıklı. Sizce neden olabilir?

Eklenti 636116

Yaprakların ilk hali

Eklenti 636117

Birkaç gün sonrası

Konunun uzmanı değilim ama toprağı yeterince süzek olmayabilir mi? Perlit, pomza göremiyorum, çoğunluğu torf mu yoksa?

acar35 18-01-2017 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1472896)
çilekte bir türlü başarılı olamadım. dikey boru,yatay boru,dev saksı denemeleri hep başarısız oldu. arazide güzel gelişiyor bu seferde ot basıyor. verim alabilmek için gübre ve tarım ilacını bolca kullanmak gerekecek o zamanda bi anlamı kalmayacak.

Arazide yetiştireceğiniz zaman ekecegiz yeri yükseltin.siyah naylon ile kapatın.sadece ekeceğiniz yer açık kaldığından ot çıkmaz çilek çamur olmaz.çilek ekim videolarını izleyebilirsiniz youtube da bolca mevcuttur.gübre olarak suda dinlendirilmiş güvercin gübresinin yaramadığı yer görmedim.güvercin gübresi suda bir hafta bekletildikten sonra su süzülüp verilir.

izmir buca dan bir arı meraklısı

Gauke 19-01-2017 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi anarius (Mesaj 1492777)
Konunun uzmanı değilim ama toprağı yeterince süzek olmayabilir mi? Perlit, pomza göremiyorum, çoğunluğu torf mu yoksa?

Evet çoğunlukla torftan oluşuyor. Toprak değişimi mi yapmalıyım?

anarius 19-01-2017 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gauke (Mesaj 1492870)
Evet çoğunlukla torftan oluşuyor. Toprak değişimi mi yapmalıyım?

Ben olsam yapardım çünkü gidişat iyi değil, bir şeyler yapmak, aksiyon almak gerek. Kum bulabiliyorsanız katmanız iyi olur süzekliği arttırmak için.

Sulama da çok önemli; yüzey 1 santim kurumadan su vermemekte fayda var çünkü köklerin oksijene de ihtiyacı var.

Başarılar dilerim, inşallah kısa sürede sağlığına kavuşur.

Gauke 21-01-2017 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi anarius (Mesaj 1492871)
Ben olsam yapardım çünkü gidişat iyi değil, bir şeyler yapmak, aksiyon almak gerek. Kum bulabiliyorsanız katmanız iyi olur süzekliği arttırmak için.

Sulama da çok önemli; yüzey 1 santim kurumadan su vermemekte fayda var çünkü köklerin oksijene de ihtiyacı var.

Başarılar dilerim, inşallah kısa sürede sağlığına kavuşur.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Toprak değişimini yaptım, umarım kısa zamanda tekrar canlanır ve fotoğraflarını paylaşırım ;)

songurhalil 23-01-2017 14:00

2 Eklenti(ler)
satılık çilek malç makinesi - 1000 tl - 533 595 35 10

Poinsettia 24-03-2017 21:46

http://i.hizliresim.com/9Qg6Wo.jpg

1,5 litrelik saksıya tek fide diktim, sizce küçük olur mu?
Bir de fidenin cinsi nedir?

Cilekliturta 22-04-2017 13:08

Biz de bahcemizdeki cilekleri torba olarak almistik. Ama fazla yayilmadilar.

cgokhana 01-06-2017 09:59

Biz de çilekleri ilk diktiğimizde hemen çiçek açtılar. sonra bir öldüler, neden oldu anlayamadık. acaba toprak seçimimiz mi yanlış. bauhaus'tan almıştık toprağı ama ne diktiysek belli bir yerden sonra büyümedi.

istavrit59 12-06-2017 09:13

Benimde çileklerim çiçek açıp çiçekleri kuruyor. Toprağın tamamı neredeyse organik gübre. (hayvansal gübre olmayabilir)

5 kök kadar çiler vardı benzer şekilde. Kırmızı örümceklerden kurtulmak için tüm yapraklarını koparmıştım. Sonra küçük yapraklar çıkardı ve çiçel açmaya başladı. Ancak yapraklar büyümeye başlamasına rağmen çiçekler aynı safaguclu'de olduğu gibi kuruyor.

Çilek saksıda ne nazlanırmış arkadaş. Ananem bağda kiraz ağacı altına ekerdi yine büyürdü. Bayıra ekerdi olurdu. Açık alana ekerdi olurdu gölgeye eker olurdu. Kızarmamış beyaz renktekiler bile lezzetli olurdu.

Geçen yıl torfa ekmiştim. Deli gibi yaprak vermişti. Meyveleri minarel eksikliğinden eçiş bücüş ve acı olmuştu. Sonra bir arsadan bayağı killi bir toprak alıp torfa karmıştım. Sonra minik ama çok lezzetli çilekler vermişti. Bu sene gübreyle bile çilek alamadım.

Önce külleme vardı. Temiz fideleri farklı toprağa ektim.
Sonra kırmızı örümcek derdi yaşadım. Yaprakları kökünden budadım. Kökleri çıkarıp bir güzel çeşmede yıkadım. Sonra temiz toprağa ektim.

Ama şimdi de çilekler çok güzel çiçek açıyor. Hemen ardından kuruyor.

Saksıda çilek yetiştirmeyi bir türlü öğrenemedim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi safaguclu (Mesaj 1471777)

Barmuda 23-09-2017 18:04

saksıda çilek yetiştirmek benim içinde kabus.burda güzel şeyler var

Kerem Örenç 18-12-2017 21:17

Saksıdaki çilekler organik ve doğal olduğu için tadına doyum olmuyor.

Vedart 19-01-2018 23:39

1 Eklenti(ler)
Bu da benim çilegim

Melisandre 24-04-2019 14:18

Çilek Tomurcuğunda Kahverengileşme

1 Eklenti(ler)
Eklenti 691886
Herkese merhaba!
Ben yeni üyeyim, saksıda yetiştirmeye çalıştığım çileklerim var :) Yaklaşık 2 hafta önce fideler elime ulaşmıştı, hemen tuttular ve çiçeklenme oldu. Ben de tozlaşmayı kulak çöpüyle yapmaya çalıştım. Bu sabah şöyle bir görüntüyle karşılaştım ve üzüldüm. Tomurcuklar kahverengileşmiş sanki hastalık gibi geldi. Bu olgunlaşma açısından doğal bir durum mu? Değilse sebebi ne olabilir?

anarius 06-05-2019 11:47

Tozlaşma olmayınca böyle oluyor. Arada açık havaya çıkarın rüzgar/arıların faydası olur.

Melisandre 06-05-2019 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi anarius (Mesaj 1567611)
Tozlaşma olmayınca böyle oluyor. Arada açık havaya çıkarın rüzgar/arıların faydası olur.

Teşekkür ederim, deneyeceğim. ölen fidelerim de oldu maalesef. Suyunu mu fazla veriyorum nerede hata yapıyorum anlamadım.

RobotHobisi 15-05-2019 00:56

Arkadaşlar biraz acemiyim kusura bakmayın. Sistem başlık açmama da izin vermiyor. Ben Balkonda 6 adet çilek ile topraksız tarım yapmaya çalışıyorum. Bu gün sistemi kurdum. Şimdi gürbre vermem lazım. iz element aldım. Arkasında bazı değerler var. "da" yazıyor.
Burada yazan da ne demek bileniniz var mı?

_violet 25-05-2019 07:47

1 Eklenti(ler)
Eklenti 693941

Bu çileğin cinsi nedir bilen var mı acaba?

2 yıl önce komşumuz verdi. bahçe çileği evde olmuyor dedi. gerçekten de öyle. birkaç kök alayım onlar da balkonda büyüsünler istedim. ancak bu iki kök çileği tutturabildim. bahçedekiler onlarca kök atarak yayıldı . diktiğimiz ilk yıl sadece kök attı, hiç çilek vermedi. bu yıl da durum böyle. henüz tadına bakmak nasip olmadı.

Papatyacı 29-06-2019 15:52

1 ay önce almış olduğum 2 tane salkım çilek bir türlü çiçek açıp meyve vermedi sebebi ne olabilir ?

Papatyacı 29-06-2019 15:53

kırmızı yerine pembe mi oluyorlar Osmanlı çileği olabilir

Robinson Crusoe 11-06-2020 22:14

2 Eklenti(ler)
Merhaba,

Ben de saksıda çilek yetiştirdiğimi düşünüyordum ama fotoğraflara bakınca benimkilerle alakası yok :D

Eklenti 710128

Eklenti 710129

Büyük olanı kışın ekmiştim, altın çilek olduğunu düşünüyordum. Diğerlerini bu bahar ektim, çilek diye. Ama şimdi elimdeki tohum paketlerine baktım ne altın çilek ne de çilek yok :D

Benim bu ektiklerim farklı bir çeşit çilek olabilir mi? Yoksa yabani ot mu yetiştiriyorum özene bezene :confused:

Yüklediğim fotoğraflar yeterli mi bilmiyorum ama gerekirse farklı fotoğraf yükleyebilirim.

gülen cicekler 29-06-2020 07:39

Ben biraz altın çileğe benzettim. Altın çilek fidanı boylu uzun yaprakları farklı olur. Bu attığına benzer yaprakları vardır. Lakin tam emin olamadım. Koparmadan gözlemlemeye devam ediniz. Sonucu buraya atınız. Görelim neymiş. ����

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025