agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Nane (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/2764.htm)

nardane 17-03-2012 12:10

Daha önceki nanelerim böceklenmişti ,büyümediler.
Geçen hafta manavdan aldığım naneden birkaç dalın diplerini kopararak ektim.Bakalım beklemedeyim nasıl olacak.Balkonda naneyi çok seviyorum.

pulibet 20-03-2012 08:07

Ben de marketten aldığım naneleri 4 gün suda beklettikten sonra yoğurt kaplarına diktim. Sorunsuz tuttular. Ancak güneşe mi gölgeye mi koymam gerektiğini bilemedim. Nane nasıl ortamda daha iyi gelişir acaba?

serkan_istanbul 20-03-2012 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pulibet (Mesaj 928255)
Ben de marketten aldığım naneleri 4 gün suda beklettikten sonra yoğurt kaplarına diktim. Sorunsuz tuttular. Ancak güneşe mi gölgeye mi koymam gerektiğini bilemedim. Nane nasıl ortamda daha iyi gelişir acaba?

Benim naneler terasta güneş gören bir yerdeler yaz aylarında suyu seviyo. Gölge alanda daha iri büyüsede aroması az oluyo bence.sevgiler. Naneleri bende pazardan aldığım demetten aldıklarımla ürettim. Suda bekletmedim.

kelebek çalısı 29-04-2012 19:04

1 Eklenti(ler)
Tohumdan nane yetiştirmek istedim ve sonucu. Minik nanelerimi ne zaman asıl yerlerine almalıyım? Şimdi alsam uygun mu?

kelebek çalısı 01-05-2012 22:26

2 Eklenti(ler)
Bu saksıdaki naneler ise yaklaşık iki hafta öncesinde, bir tanıdıktan gelen bir demet naneden yapılan daldırma ile olumlu sonuç verenler.

Hemen tutuverdi. O kadar arsız bir bitki bu nane. Neyse ki :)

yesilgiresun 03-05-2012 06:10

benimde terasimda nane köküm var,ama hic gelisip,yayilmadi,yazilanlardan anladimki yerini sevmemis.hemen bugün yerini degistirecegim.bilgilendirme icin herkese tesekkür ederim

canannuman 04-05-2012 09:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 881514)
Portakallı ve çikolatalı nane fidesi isteyenler;
linke bir göz atsın derim.

Çok yakın zamanda çikolatalı elma, çikolatalı üzüm veya portakallı biber de yiyebiliriz :)

KAYNAK

Evet maalesef bir zencefilli nane siparişi veremediydim o an stokta yoktu.
Mercanköşk vs. çok çeşitler var ben aldım ufak çaplı bir koleksiyon yapma niyetindeyim ayrıca bu sene semt pazarlarına iri yapraklı reyhan da geliyor gözünüz arasın pazara çıkarsanız. Hem yeşil, hem kırmızı yapraklı reyhanda edindim. Bu sene biberiye, nane, reyhan, kekik, fesleğen, kerata, mercanköşk adaçayı, gibi bitkilerle ufak bir koleksiyon yaptım. Tek sıkıntım ektiğim yere gidemiyorum inşallah suzusluğa dayanırlar ben yanlarına gidene kadar. 6 çeşit adaçayı edindim. İnşallah sağ kalırlar hep ayrı ayrı yerlerden edindim acaba naneler suyu sever ama sulamadan ne kadar dayanır ki tecrübe edebilen varmı?

Ayrıca farklı nanelerin tadlarıda gerçekten farklı, sap renkleri, yaprakları, kıvırcıklısı düzü dokusu farklı, çeşitlendirmenizi tavsiye ederim misler gibi kokuyorlar.

Ayrıca pazar nanelerinin yapraklarını alıp uç kısmını ellemeyip yan yatırınca aynen çıkıyor sapları sakın atmayın.
Birde üstten ne kadar kırarsanız korkmayın kırın alltta isterse 2 yaprak kalsın. Daha da kuduruk çıkıyorlar.

canannuman 04-05-2012 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yesilgiresun (Mesaj 958285)
benimde terasimda nane köküm var,ama hic gelisip,yayilmadi,yazilanlardan anladimki yerini sevmemis.hemen bugün yerini degistirecegim.bilgilendirme icin herkese tesekkür ederim

Suyu çok seviyorlar sulamayı çoğaltın. Üsttende yaprak sap koparınca daha alttan gürleşiyorlar. Yan ekin pazardan alınan nanelerin yapraklarını alıp kullanmadığınız saplarını sadece sapın ucunda yaprak bırakın çabuk tutar. Diğer konuda çok güzel resimli örneği var.

Bu arada biber domat fideleri yanına ekin zararlılara karşı diyorlar ben bu sene öyle bir deneyeceğim.

yesilgiresun 04-05-2012 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 959165)
Suyu çok seviyorlar sulamayı çoğaltın. Üsttende yaprak sap koparınca daha alttan gürleşiyorlar. Yan ekin pazardan alınan nanelerin yapraklarını alıp kullanmadığınız saplarını sadece sapın ucunda yaprak bırakın çabuk tutar. Diğer konuda çok güzel resimli örneği var.

Bu arada biber domat fideleri yanına ekin zararlılara karşı diyorlar ben bu sene öyle bir deneyeceğim.

güzel bilgileriniz icin tesekkür ederim,bende dün hemen baska iyi günes alan yere diktim,bolcada suladim.nane cok faydali evden eksik etmemek gerek

Cemil B. 07-05-2012 09:57

Benim , Tanıdıgın bahçesinden 2-3 adet kökükle alıp , 2 gün suda beklettikten sonra toprakla bulusturdugum nanelerin 03.05.2012 tarihindeki durumu

http://www.agaclar.net/forum/attachm...3052012192.jpg

elvn 10-05-2012 17:07

bende aldım tohumunu ama nasıl küçük bir tohumdur bu böyle resmen mikroskop lazım görmek için:) direkt bahçede toprağa atmayı düşünüyorum ama bakalım çıkmayı başarabilecekler mi?

kelebek çalısı 10-05-2012 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elvn (Mesaj 963477)
bende aldım tohumunu ama nasıl küçük bir tohumdur bu böyle resmen mikroskop lazım görmek için:) direkt bahçede toprağa atmayı düşünüyorum ama bakalım çıkmayı başarabilecekler mi?

Sn. elvn,

tohumdan, torflu küçük saksılara ekerek yetiştirmeyi başardım. Gerçekten çok ufak tohumlar. Bahçede başarı oranı düşük olabilir, bahçeye dallarından çeliklediğiniz nanelerden dikin bence. Tohumu torfa düşünün derim deneyimime dayanarak.

Kolay gelsin.

Cemil B. 11-05-2012 08:28

küçük tohumlar genelde kumla karıstırılarak serpiliyor topraga ,
nane arsız bir bitkidir, devamlı kök salar ve yayılır , ona göre ekim veya köklü dikim yapacaksanız yerini ve sınırlarını belirlemenizi tavsiye ederim.

Hillbilly 11-05-2012 17:35

portakallı granada nanesi ve çikolatalı nane fidesi aldım geçenlerde portakallı olandan pek portakal tadı alamadım, çok hafif tatlı, öyle baskın bir nane tadı yok ama çikolatalı nanenin tadı bayağı iyiydi. Tabi küçük birer saksıdaydılar bahçeye diktiğimde tatları çok daha belirginleşecektir.

Cemil B. 12-05-2012 12:25

Benim Nanenin Son durumu

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1052012294.jpg

lriell 17-05-2012 17:52

Merhaba,
Nane yapraklarımın altında siyah siyah çörek otuna benzeyen zararlılar gördüm, genel olarak yaprak altı ya da taze filizlerin üzerindeler. Yeşil yaprak biti, beyaz kabuklu bit ya da beyaz sinek gördüm ancak bunları ilk defa görüyorum. Ne oldukları konusunda bir bilginiz var mı?

kelebek çalısı 17-05-2012 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lriell (Mesaj 967915)
Merhaba,
Nane yapraklarımın altında siyah siyah çörek otuna benzeyen zararlılar gördüm, genel olarak yaprak altı ya da taze filizlerin üzerindeler. Yeşil yaprak biti, beyaz kabuklu bit ya da beyaz sinek gördüm ancak bunları ilk defa görüyorum. Ne oldukları konusunda bir bilginiz var mı?

Merhaba,

Siyah yaprak biti olsa gerek. Bahçemde bir çok bitkinin yaprak altında konuşlanmaktalar şu sıralar. Dediğiniz gibi, taze filizleri tercih etmekteler.

Cemil B. 29-05-2012 11:57

Nanedeki Son Durum;

http://www.agaclar.net/forum/attachm...8052012432.jpg

hira 05-07-2012 08:04

her gördüğüm aktara girdim sordum ama nane tohumu bulamıyorum.. çok sinirliyim:mad:

karsahini 09-08-2012 04:08

Sayın hi-ra,
tohumdan pek umut beklemeyin, yolunuz Eminönü'ne düşerse Mısır çarşısında güzel nane fideleri var. Saksısı 4-5 TL. ve yaklaşık 4-6 kök kadarlar.

ayazkentli 15-08-2012 15:29

Tohumdan yetiştirmeye hiç uğraşmayın sn. hi-ra.

Tek bir kök dahi dikerseniz, çok kısa zamanda çoğalırlar.

Yeşile_Özlem 25-08-2012 17:48

Bahçesi olan bir arkadaşım bana bir-iki kök nane vermişti. Ben de bunları bahçeye ektim. Güzel bir şekilde yayıldılar. Hem kendi bahçemden nane hasat ettim, hem de arkadaşım kurutmam için bir torba dolusu nane bana verdi. Kurutma işleminin ardından bir ufak kavanoz nanem oldu. Uzun bir saksıda da nanelerim var. Kendi kendilerine kök atıp, yayılıyorlar. Ancak köklerden birine böcek dadandı, yapraklarını kurutmaya başladı.:( Balkonda ne yetiştirsem böcekleniyor :mad:

Erdogan 13-04-2013 12:49

selamlar,

memleketten 2-3 kök nane edindim. tropik bitkilerden ziyade , biberiye, kekik, nane gibi bitkileri yetiştirmek daha zevkli bence. yenebilir olması, güzel kokuları avantaj sağlıyor. hem de bakımı ve yetiştirmesi çok daha kolay zahmetsiz.

nanenin birçok çeşidi var burda gördüklerim hepsi birbirinden değişik. bendekinin yaprakları daha uzun ve ince yapıda kokusu da keskin. market ve manavlarda nane diye satılanlar daha tombul yapraklı , daha çok reyhan - fesleğen e benziyorlar.

bitki güneşi mi sever gölgeyi mi tam emin olamadım. sulak alanları sevdiğini biliyorum.

bu arada tohumdan üretmeye çalışmayın bence, beklemek sizi deli edebilir :) tohumdan üretimin çok zor olduğunu duymuştum.

ivy 13-04-2013 13:24

Ben pazardan aldığım nanelerin yapraklarını yemeklerime koyup, dallarını çay bardağında köklendiriyorum. Zaten güneşli pencere önünde veya kalorifer peteği üzerinde 2 günde hatta bazıları 1 günde kökleniyor. Çok arsız ve çok güzel bir bitki. Hemen toprağa dikiyorum hoop 3 günde çıkarmış yapraklarını dışarı.

Cemil B. 14-04-2013 18:49

2013 Nisan 14 https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...03717324_n.jpg

naneyi kökten çoğaltın, tohuma gerek yok, zaten nane arsız bir bitki, köküyle ektigin yerde cogalıp duruyor ve de dayanıklı..

ivy 15-04-2013 20:58

Erdoğan bey nane yarı gölgeyi seviyor. Aslında o kadar arsız ki suyu bulduğunda güneş miş gölgeymiş farketmiyor.
Bir de ek bilgi şu büyücü filmlerinde ki üç başlı ejderha gibi nanenin kafasını kopardığınız yerden iki kafa çıkıyor. Yani biçtikçe artar nane. Tabii en dibinden kesmeyeceksiniz.

Erdogan 16-04-2013 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ivy (Mesaj 1139372)
Erdoğan bey nane yarı gölgeyi seviyor. Aslında o kadar arsız ki suyu bulduğunda güneş miş gölgeymiş farketmiyor.
Bir de ek bilgi şu büyücü filmlerinde ki üç başlı ejderha gibi nanenin kafasını kopardığınız yerden iki kafa çıkıyor. Yani biçtikçe artar nane. Tabii en dibinden kesmeyeceksiniz.

biliyorum bahçede çok güzel yayılıyorlar. bahçeye hasret kaldık bakalım saksıda nasıl büyüyecekler :)

aigneis 16-06-2013 19:29

yardim ricasi

3 Eklenti(ler)
3 senedir nanelerim ayni yerde cok gur bir sekilde cikiyor. Ilk hasati mayis basinda yapiyorum. Ancak daha sonra haziran ortasi gibi nanelerim bocekleniyor. Yapraklar burusarak ice dogru kivrilip, kalinlasiyor. Yapraklarin altinda kucuk siyah bocekler var. Arap sabunlu, zeytin yagli su yaptim ama tamamen gecmedi. 3 senedir ayni sorun var. Sokak basindaki komsumuzun nanesi de ayni zamanda ayni sekilde bocekleniyor. Ne yapabiliriz?
Simdiden cok tesekkur ederim.
Eklenti 418119

Eklenti 418120

Eklenti 418121

aigneis 06-07-2013 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aigneis (Mesaj 1170521)
3 senedir nanelerim ayni yerde cok gur bir sekilde cikiyor. Ilk hasati mayis basinda yapiyorum. Ancak daha sonra haziran ortasi gibi nanelerim bocekleniyor. Yapraklar burusarak ice dogru kivrilip, kalinlasiyor. Yapraklarin altinda kucuk siyah bocekler var. Arap sabunlu, zeytin yagli su yaptim ama tamamen gecmedi. 3 senedir ayni sorun var. Sokak basindaki komsumuzun nanesi de ayni zamanda ayni sekilde bocekleniyor. Ne yapabiliriz?
Simdiden cok tesekkur ederim.

Siyah böceklerden kurtuldum. Ama kendi başarım değil. Mevsimi geçti :) Temmuzda genelde kalmıyorlar. Şimdi de yapraklarda yer yer incelip neredeyse şeffaflaşma durumu var. Ziraat uzmanına sordum sümüklü böcek dedi. Üzerlerinde gezinmiş. İlaç varmış, yediği zaman ölüyormuş. İlaç kullanmadan sümüklü böcekten kurtulmak mümkün mü?

aligursan 25-02-2014 23:23

nane için

merhabalar herkeze iyi çalışmalar bizim ön bahce çim lakin canım ananem nane ekmiş lakin öyle yayılmışki çimlerle birlikte biçiyorum bir dünya ilaç zehir attım bahceyi belletip otları toplattım lakin yinede ne yaptımsa başedemedim yardıma ihtiyacım var

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025