![]() |
Daha önceki nanelerim böceklenmişti ,büyümediler.
Geçen hafta manavdan aldığım naneden birkaç dalın diplerini kopararak ektim.Bakalım beklemedeyim nasıl olacak.Balkonda naneyi çok seviyorum. |
Ben de marketten aldığım naneleri 4 gün suda beklettikten sonra yoğurt kaplarına diktim. Sorunsuz tuttular. Ancak güneşe mi gölgeye mi koymam gerektiğini bilemedim. Nane nasıl ortamda daha iyi gelişir acaba?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan nane yetiştirmek istedim ve sonucu. Minik nanelerimi ne zaman asıl yerlerine almalıyım? Şimdi alsam uygun mu?
|
2 Eklenti(ler)
Bu saksıdaki naneler ise yaklaşık iki hafta öncesinde, bir tanıdıktan gelen bir demet naneden yapılan daldırma ile olumlu sonuç verenler.
Hemen tutuverdi. O kadar arsız bir bitki bu nane. Neyse ki :) |
benimde terasimda nane köküm var,ama hic gelisip,yayilmadi,yazilanlardan anladimki yerini sevmemis.hemen bugün yerini degistirecegim.bilgilendirme icin herkese tesekkür ederim
|
Alıntı:
Mercanköşk vs. çok çeşitler var ben aldım ufak çaplı bir koleksiyon yapma niyetindeyim ayrıca bu sene semt pazarlarına iri yapraklı reyhan da geliyor gözünüz arasın pazara çıkarsanız. Hem yeşil, hem kırmızı yapraklı reyhanda edindim. Bu sene biberiye, nane, reyhan, kekik, fesleğen, kerata, mercanköşk adaçayı, gibi bitkilerle ufak bir koleksiyon yaptım. Tek sıkıntım ektiğim yere gidemiyorum inşallah suzusluğa dayanırlar ben yanlarına gidene kadar. 6 çeşit adaçayı edindim. İnşallah sağ kalırlar hep ayrı ayrı yerlerden edindim acaba naneler suyu sever ama sulamadan ne kadar dayanır ki tecrübe edebilen varmı? Ayrıca farklı nanelerin tadlarıda gerçekten farklı, sap renkleri, yaprakları, kıvırcıklısı düzü dokusu farklı, çeşitlendirmenizi tavsiye ederim misler gibi kokuyorlar. Ayrıca pazar nanelerinin yapraklarını alıp uç kısmını ellemeyip yan yatırınca aynen çıkıyor sapları sakın atmayın. Birde üstten ne kadar kırarsanız korkmayın kırın alltta isterse 2 yaprak kalsın. Daha da kuduruk çıkıyorlar. |
Alıntı:
Bu arada biber domat fideleri yanına ekin zararlılara karşı diyorlar ben bu sene öyle bir deneyeceğim. |
Alıntı:
|
Benim , Tanıdıgın bahçesinden 2-3 adet kökükle alıp , 2 gün suda beklettikten sonra toprakla bulusturdugum nanelerin 03.05.2012 tarihindeki durumu
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3052012192.jpg |
bende aldım tohumunu ama nasıl küçük bir tohumdur bu böyle resmen mikroskop lazım görmek için:) direkt bahçede toprağa atmayı düşünüyorum ama bakalım çıkmayı başarabilecekler mi?
|
Alıntı:
tohumdan, torflu küçük saksılara ekerek yetiştirmeyi başardım. Gerçekten çok ufak tohumlar. Bahçede başarı oranı düşük olabilir, bahçeye dallarından çeliklediğiniz nanelerden dikin bence. Tohumu torfa düşünün derim deneyimime dayanarak. Kolay gelsin. |
küçük tohumlar genelde kumla karıstırılarak serpiliyor topraga ,
nane arsız bir bitkidir, devamlı kök salar ve yayılır , ona göre ekim veya köklü dikim yapacaksanız yerini ve sınırlarını belirlemenizi tavsiye ederim. |
portakallı granada nanesi ve çikolatalı nane fidesi aldım geçenlerde portakallı olandan pek portakal tadı alamadım, çok hafif tatlı, öyle baskın bir nane tadı yok ama çikolatalı nanenin tadı bayağı iyiydi. Tabi küçük birer saksıdaydılar bahçeye diktiğimde tatları çok daha belirginleşecektir.
|
|
Merhaba,
Nane yapraklarımın altında siyah siyah çörek otuna benzeyen zararlılar gördüm, genel olarak yaprak altı ya da taze filizlerin üzerindeler. Yeşil yaprak biti, beyaz kabuklu bit ya da beyaz sinek gördüm ancak bunları ilk defa görüyorum. Ne oldukları konusunda bir bilginiz var mı? |
Alıntı:
Merhaba, Siyah yaprak biti olsa gerek. Bahçemde bir çok bitkinin yaprak altında konuşlanmaktalar şu sıralar. Dediğiniz gibi, taze filizleri tercih etmekteler. |
|
her gördüğüm aktara girdim sordum ama nane tohumu bulamıyorum.. çok sinirliyim:mad:
|
Sayın hi-ra,
tohumdan pek umut beklemeyin, yolunuz Eminönü'ne düşerse Mısır çarşısında güzel nane fideleri var. Saksısı 4-5 TL. ve yaklaşık 4-6 kök kadarlar. |
Tohumdan yetiştirmeye hiç uğraşmayın sn. hi-ra.
Tek bir kök dahi dikerseniz, çok kısa zamanda çoğalırlar. |
Bahçesi olan bir arkadaşım bana bir-iki kök nane vermişti. Ben de bunları bahçeye ektim. Güzel bir şekilde yayıldılar. Hem kendi bahçemden nane hasat ettim, hem de arkadaşım kurutmam için bir torba dolusu nane bana verdi. Kurutma işleminin ardından bir ufak kavanoz nanem oldu. Uzun bir saksıda da nanelerim var. Kendi kendilerine kök atıp, yayılıyorlar. Ancak köklerden birine böcek dadandı, yapraklarını kurutmaya başladı.:( Balkonda ne yetiştirsem böcekleniyor :mad:
|
selamlar,
memleketten 2-3 kök nane edindim. tropik bitkilerden ziyade , biberiye, kekik, nane gibi bitkileri yetiştirmek daha zevkli bence. yenebilir olması, güzel kokuları avantaj sağlıyor. hem de bakımı ve yetiştirmesi çok daha kolay zahmetsiz. nanenin birçok çeşidi var burda gördüklerim hepsi birbirinden değişik. bendekinin yaprakları daha uzun ve ince yapıda kokusu da keskin. market ve manavlarda nane diye satılanlar daha tombul yapraklı , daha çok reyhan - fesleğen e benziyorlar. bitki güneşi mi sever gölgeyi mi tam emin olamadım. sulak alanları sevdiğini biliyorum. bu arada tohumdan üretmeye çalışmayın bence, beklemek sizi deli edebilir :) tohumdan üretimin çok zor olduğunu duymuştum. |
Ben pazardan aldığım nanelerin yapraklarını yemeklerime koyup, dallarını çay bardağında köklendiriyorum. Zaten güneşli pencere önünde veya kalorifer peteği üzerinde 2 günde hatta bazıları 1 günde kökleniyor. Çok arsız ve çok güzel bir bitki. Hemen toprağa dikiyorum hoop 3 günde çıkarmış yapraklarını dışarı.
|
2013 Nisan 14 https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...03717324_n.jpg
naneyi kökten çoğaltın, tohuma gerek yok, zaten nane arsız bir bitki, köküyle ektigin yerde cogalıp duruyor ve de dayanıklı.. |
Erdoğan bey nane yarı gölgeyi seviyor. Aslında o kadar arsız ki suyu bulduğunda güneş miş gölgeymiş farketmiyor.
Bir de ek bilgi şu büyücü filmlerinde ki üç başlı ejderha gibi nanenin kafasını kopardığınız yerden iki kafa çıkıyor. Yani biçtikçe artar nane. Tabii en dibinden kesmeyeceksiniz. |
Alıntı:
|
yardim ricasi
3 Eklenti(ler)
3 senedir nanelerim ayni yerde cok gur bir sekilde cikiyor. Ilk hasati mayis basinda yapiyorum. Ancak daha sonra haziran ortasi gibi nanelerim bocekleniyor. Yapraklar burusarak ice dogru kivrilip, kalinlasiyor. Yapraklarin altinda kucuk siyah bocekler var. Arap sabunlu, zeytin yagli su yaptim ama tamamen gecmedi. 3 senedir ayni sorun var. Sokak basindaki komsumuzun nanesi de ayni zamanda ayni sekilde bocekleniyor. Ne yapabiliriz?
Simdiden cok tesekkur ederim. Eklenti 418119 Eklenti 418120 Eklenti 418121 |
Alıntı:
|
nane için
merhabalar herkeze iyi çalışmalar bizim ön bahce çim lakin canım ananem nane ekmiş lakin öyle yayılmışki çimlerle birlikte biçiyorum bir dünya ilaç zehir attım bahceyi belletip otları toplattım lakin yinede ne yaptımsa başedemedim yardıma ihtiyacım var
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025