![]() |
Görüntüsü bile çok güzel 2-3 tanesini kendim emek için ayırıp geri kalanını pazarda satardım resmen. Bu biberin tohumundan elinde olan arkadaş varsa bana gönderebilir mi? Kendim fide yapmak istiyorum zaten en keyifli yanı tohumdan yetiştirmek :)
|
Alıntı:
|
Bildiğimiz biber, fazla bir şey istemiyor.
İzmirde 2 bölgede bakıldı, deniz seviyesinde ve yaklaşık 100m rakımda. Yüksek rakımda daha erken meyve verdi. Deniz seviyesine yakın olan meyve vermesi havalar serinleyince oldu. Bir kök saksıda kışın eve aldım, baharda bir arkadaşa hediye ettim, durumunu bilmiyorum. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
İzmirin iklim koşullarında dışarıda bitkilerin yarısı ölüyor,
çok rüzgar alıyorsa tamamı ( özellikle yüksek rakımdakiler). Geçen seneden kalan iki biberim hala yaşıyor, camekanlı balkonda korundular. |
Bu sene turuncu ve kırmızı olarak toplamda 100 kadar tohum var. Bakalım çimlenmesi ve yetiştirmesi nasıl olacak.
Seranın yanına ekmeyi düşünüyorum, araştırdığım kadarı ile sıcağı çok seviyormuş. |
5 Eklenti(ler)
İşyerindeki habanerolar
|
2 Eklenti(ler)
açan çiçeklerin çoğu döküldü bakalım ne zaman meyveye dönücekler sabırla bekliyorum
|
Sayın hcgo, saksılar biraz küçük değil mi sizce de bana öyle geldi :confused:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Şuan 8 saksı Red Savina habanerom var 4ü evde 4ü işyerinde. Evdeki ikili olarak farklı cephelere bakıyor. 8 Saksı biberden sadece iki saksıda 1'er biber var bunlarında biri işyerinde diğeri evde. Evdeki biberlerin yanında kıl biberde var onlara dokunmuyorum dahi ama heryeri biber dolu. Sulu boya fırçası ve kulak pamuğuyla yapay tozlaşma sağlamaya çalışsamda hiç başarılı olamadım. Hergün çiçek döküyorlar.Afyonda yaşıyorum devamlı yağmur ve serin hava var bir türlü ısınamadı havalar sizce sorun bu olabilir mi?
Bunlarda işyerindekiler |
İstediği sıcaklığa erişemeyince çiçek döküyor biberler.Benim geçen sene başıma gelmişti.
|
Alıntı:
|
Biraz gec cimlendirdim sanirim ama zenagerdnden aldigim tohumlarin son hali.Bu sene deneme amacli 2 fide uretecegim eger meyve verirsehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e53fdf3b86.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a80a6f8d4d.jpg
|
Tohum
Merhaba arkadaşlar, tohum ihtiyaçım var, nerden alabilirim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
hala yogun şekilde çiçek dökme olayına çözüm bulamadım. Farklı yerlerde olmasına rağmen hepsi döküyor tohumlardamı sıkıntı var acaba
|
1 Eklenti(ler)
Dün ilkez habanerolardan birini yedim dilim uyuştu resmen. Habanero böyleyse carolina ve bhut nasıldır hayal edemiyorum :)
|
4 Eklenti(ler)
habanerolarda son durum
|
1 Eklenti(ler)
son hasat...
|
1 Eklenti(ler)
Habanero tohum için Almanya'dan geldi.
|
Merhaba bu tohumu nerden temin edebilirim
|
Tohumunu nerden temin edebilirim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025