![]() |
Bahçe de ama biraz farklı :) toprağın iyi olmaması ve ağaçlarımız yüzünden çuvalda ve boya helkelerinde yetiştireceğim.
|
tavsiyem biberi en az ikili veya üçlü ekmen ben doğdum doğalı bu işin içindeyim benim ailemden gelen bi gelenek gibi senede dönümde 4 ton biber hasatı yapıyorum
|
Maşallah, siz ticari olarak yapıyorsunuz sanırım. Ben hobi olarak yapıyorum. Evet 2-3 tane gelecek şekilde dikim yaptım geçen sene. Domateste 2li dikmiştim. Gayet güzel verim aldım. Daha önceki seneler normal bahçeye dikiyordum domatesleri ama nerdeyse 2-3 taneden fazla ürün alamıyordum. Geçen sene çuvalda denedim. Fide başı 30-35 kadar ürün aldım. Bu sene de inşallah güzel olur.
|
Arkadaslar ikili derken,2 fidemi ayni yere ekiliyor?
.Mesela 1 saksida 2 fide gibi? |
inşallah her sıkıntı olduğu zaman yardımcı olurum malum sebze yetiştirmek hiçte kolay değil
|
Alıntı:
|
Cok tesekkur ederim,benim icin cok onemli bir bilgiydi.
|
bncede 20 litrlik yeterli olur ben ikili derken biberlebi birleşik dikiyoruz bir saksıda yan yana değil
|
Neden birleşik dikiyorsunuz?
|
benden tavsiye biz hep öyle dikim yapıyoruz bu sene dene bidaha hep öyle dikim yaparsın
|
Bu sene bir çok denemeye tutucam gibi. Söylediğiniz gibi birleşik olarak da deneyeceğim. Sürekli deneme yapıyorum. Bu sene deneme yanılma yılı olacak gibi :)
|
en önemliside tecrübe
|
Alıntı:
|
Evet, fideleri birleşik aralıksız bir şekilde tek fideymiş gibi dikiyormuşuz.
|
biberin resmi varmı?
|
Cok sey ögrenmemeız lazım daha oyyy oyyy:confused::p
|
bu siteye üye olana kadar çiçekler ve bitkiler hakkında bilgi sahibi olduğumu düşünüyordum sayfaları okudukca bişey bilmediğimi farkettim güzel bilgileriniz için teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
evet iki veya üç kök biberi tek biber gibi ekiyoruz ama bizim ektiğimiz biber cinsi farklı değişik biber cinslerindede denedim gayet güzel verim aldım
|
Alıntı:
Saygilarimla |
Alıntı:
Yani her cins biber ve domates fidesi için bu fideler yetişip çiçeklenmeye başladığında ilk gördüğümüz çiçeklerin hepsini koparıp tekrar çiçek açmasını mı beklemeliyiz? Bunun mantığı nedir? Ne gibi bir faydası oluyor domates ve biber verimine? |
Ben de biberlerimi bu yıl bitişik ekeceğim, biberler üçlü domatesler ikili yöntem, hadi hayırlısı bakalım.
|
İncik biberini de merak ettim. Doğal tohumlarımızı yaşatmalı ve yaygınlaştırmalıyız.
|
Alıntı:
Saygılar |
domatesi ikili ekmeyi tavsiye etmem tek hedefim incik biberini türkiyeye yaymak
|
Alıntı:
|
dolmalık biberin biraz uzunu gibi rengi genelde sarı oluyor genel olarak acı bir tür
|
incik biberi fazla bilinmeyen bir cins ve hiçbir şekilde genetik özelikleriyle oynanmamış tek koyun gübresiyle yetiştirildiği için tamamiyle doğalbir cins verim bakımından cok güzel bu cinste aldığım verimi henüz başka biber cinsinde alamadım tek amacımda bu güzel biber cinsini soyunu devam etirmek saygılar
|
4 Eklenti(ler)
çimlerimin son hali ekim boyuna geldiler bile bu sene çok erken ektim birazını denemek için daha ekime bir ay var ama çok yakında çiçek açacaklar
|
sayin macuroglu ne zaman ektiniz bunlari ,biz merak icinde bekliyoruz acaba bizimkilerde cimlenip böyle büyüyeceklermi?
|
ben tam 1 mart günü ektim hızlı büyümesinin sebebi koyun gübresi ile çay posası tabiyki sık ekmeminde faydaları var
|
cok ilginc evet sayin macuroglu,insallah seneye böyle deneriz..tesekkürler..
|
Bizler incik biberi nedir bilmiyoruz.küçükken resimlemişsiniz de ürünüü görsek daha net anlardık neyden bahsettiğinizii.tam olarak gelişmiş olan bi biber resmi paylaşırsanız bizde görelim:.
|
şuan elimde biberin resimleri yok bulduğum zaman koyaçağım
|
bunlar kaç haftada çimleniyor kaç ayda biber veriyorlar biraz bilgi verirseniz sevinirim
|
martın ilk haftası ekiyoruz bir hafta içinde çimleniyor mayısın 10 bahçeye ekiyoruz haziranın ortasında ilk ürünleri toplamaya başlanıyor
|
fidelerimin son hali
5 Eklenti(ler)
ektiğim biber ve pembe domates çimlerim iki kulak oldular baharın geldiği beli oldu bahçenin yukarsındaki çayır sarı çiçekler açtı çok güzeler:D
|
Hayırlı olsun macuroğlu, fideler harika gözüküyor. Bahar gelmiş size :)
|
evet teşekür ederim bu sene biraz geç bile kaldı
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025