![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
sevgili arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak bişey sormak istiyorum..benim marullar baş göstermeye başladı ama ben saksıya bütün tohumları gelişigüzel serpmiştim..acaba çok mu sıkı oldular. ayırsam mı onları yoksa biraz daha büyümelerini mi beklesem
|
1 Eklenti(ler)
Aldığım tohumlar yanında hediye olarak gelen "salad bowl" olarak geçen yeşil ve kırmızı marullardan 3'er adet ekmiştim. Bugün 3 tanesi çimlenmiş :p
Eklenti 380271 |
Daha fazla ekmenizi tavsiye ederim. Dogrudan ektiginiz yerde buyutmeyecekseniz, topraga sasirtacaginiz zaman cok sayida fidenizin olmasi daha sonra seyreltme yapmaniz acisindan kolaylik saglar. Su durumda, ektiginiz uc tohumdan kazara iki tanesi olurse, sadece bir tane marulunuz kalacak.
Alıntı:
|
Doğrudan ektim yerde büyümeli aslında değil mi?
Henüz onları yetiştireceğim saksıyı edinmediğim için deneme olarak sadece 6 adet ekmiştim. Bu arada not almadığım için bilemiyorum ama çimlenenler ve çimlenmeyenlerin cinsleri aynı. Yani biraz daha büyüdüklerinde yeşil kırmızıdan daha çabuk çimleniyor -ya da tam tersi- diyebileceğim. |
Dogrudan da ekilir. Ben sasirtmayi tercih ediyorum. Yani sasirtmaya musait hale geldikleri zaman aralarindan saglikli gorunenleri secip tavsiye edilen ekim mesafelerini goz onunde bulundurarak yerlerine ekiyorum. Sizin yaptiginiz gibi de olur ama yedekleme yapmanizda yarar var. Yani bundan 2 hafta sonra baska bir saksida tekrar ekim yapin ki ara vermeden hasat edebilin.
Alıntı:
|
15 gün sonra bir 6 daha ekerim o zaman.
Kuzu marulu hakkında bilginiz var mı? Aldığım tohumun bilgilendirmesinde kökleri hassas olduğu ve zarar görmemesi için özellikle şaşırtma yapılmaması söyleniyor. Aslında hiç niyetim yoktu ama yanlış hesap yapıp domatesler için 2 tane fazla ıslatmışım kaplardan, boşa gitmesin kuzu marulu koydum;) |
1 Eklenti(ler)
Hasat sonrası kesilen kökün yanından yeni bir filiz verdi.Kökü çıkarmadan yanına adaçayı ekmiştim.Şimdi ne yapsam bilemiyorum?
|
kalsın
|
1 Eklenti(ler)
Benim marullar uzuyorlar, nasıl marul olacak bunlar anlamış değilim:rolleyes:
Eklenti 381255 |
Yeteri kadar isik aliyorlar mi?
Alıntı:
|
banada tohum aldığım yerden hediye marul tohumları gelmiş,daha ekmedim,mayısta direk bahçeye serpmeyi düşünüyorum, bi sakıncası olurmu,acaba bahçede karıncalar götürürmü diye endişede ediyorum aslında,birazını torfa eksem mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
;) malesef izmir de bizim yaşadığımız yer mayıs sonuna kadar serin oluyor,yazlık kıyafetleri mayıs ortası çıkarmaya başlıyoruz.ama karşı yaka ve iç kesimler tabi nisanda sıcak. |
Fındık marul
1 Eklenti(ler)
Acaba yenecek kıvamdalar mı ? İlk defa fındık marul yetiştirdiğim için hangi ebatlarda olduğunu tam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
|
Bence yenecek değil de tadımlık olmuşlar sayın mavisakal :)
Ama çok güzel görünüyorlar. İnsanın koparıp yiyesi geliyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok teşkr. ettim verdiginiz bilgiler icin
|
o zaman hafta sonu tohumlerden ekiyorum...denemekte fayda var :)
|
*** bende saksıda marul yetiştiriyorum çok güzel oldu şuan hasata geldiler
|
Balkonda marul ya da kıvırcık yetiştirsem olur mu diye düşünüp karar veremeyenler için paylaşmak istedim..
http://f1303.hizliresim.com/17/x/lkhwy.jpg http://f1303.hizliresim.com/17/x/lkhxc.jpg , |
Alıntı:
|
Yeniden filizlenen marul çok taze ve sulu görünüyordu,büyük abisi gibi acılaşmadan tadına bakayım dedim ve dayanamadım kopardım ,attım ağzıma. Lakin tadı yinede acıydı.Yorumu olan ???
|
Bunlar da benim balkonda yetiştirmeye çalıştığım marullardan bir kısmı. Bu sene saksıda marul yetiştirmede daha başarılı oldum. Geçen sene ektiklerim hiç büyümemişti.:o
http://i42.tinypic.com/2l8c2o7.jpg |
Alıntı:
|
Merhabalar,
Ben de balkonumda domates, biber yetiştiriyordum, marul da olsun demiştim, ta ne zaman ektiğim tohumlar çıkmayınca vazgeçtim sulamaktan, onların toprağını da domates ve biberlerin kök boğazlarını doldurmada kullandım. Sonuç: Şimdi biber ve domates saksılarımda marul fideleri de var... O kadar karıştırdım toprağı, nasıl hala sağlam kalmışlar, anlamadım... :p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025