![]() |
Sizce Kış Marullarımı şaşırtma vakti gelmiş mi?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...2_dsc08844.jpg |
Biraz daha vakti var gibi. Şöyle 4-5 yaprak olsunlar. Ondan sonra kalıcı yerlerine taşıyabilirsiniz.
|
görünüşleri nasıl bana sanki biraz cansızlar gibi geldi.
|
yedikule marullarım 15 tohumdan 3 ü çıkmıştı onlarda sizlere ömür , kaybettik.
kış marullarımda ise 15-20 tohumdan 4-5 fire harici çıktılar ama görüntüleri pek hoş değil gibi , kapları mı küçük geldi diye düşünüyorum , ne dersiniz?? |
Görünüşünden biraz rahatsız oluyorsanız kaptaki toprağın aynısından biraz daha doldurun. İyileşeceklerdir. Güneşe biraz uzak yetişmiş gibi duruyorlar.
|
sadece içlerinden 5-6 tanesi hayatta kalınca büyük saksıya şaşırttım.bakalım gidişat nasıl olacak.
|
Kış Marulları uzun saksıya aktarıldıktan sonraki zamanda gelişimi
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1_15042012.jpg |
Kış Marulunun olgunlaşma süreci nedir?
ne zaman hasat edebilirim mesela ? |
sayın limon sever sizin saksıdaki marul ne alemde,
|
ben terasta yetiştiriyorum. torflu toprakta çimlendirdikten sonra parmak büyüklüğüne gelince 10 ar cm ara ile şaşırtmak gerekiyor.
|
kökten çıkarmayıp dibiden bıçakla keserseniz 3 4 kez hasat edebilirsiniz.
|
Alıntı:
|
Bende kışın marul yetiştirmiştim. Baya büyüdüler, yemeye kıyamadım biraz daha gelişsinler öyle yerim derken hiç yiyemedim. Hem mantar hastalıkları hemde dondan dolayı kaybettim.:(
|
Alıntı:
ben aromalı sebzeleri seviyorum , marul çeşitleri , kuzu kulagı , reyhan , nane en önemlisi roka :) vb. sizlerden cok sey ögreniyorum .iyiki varsınız. Saygılarım ve sevgilerimle, bu arada arada bir benim balkona bakıp yönlerdirmelerinizi eksik etmezseniz memnun olurum. |
Güneş sevdiği için herhalde benim marullarım bir türlü büyümüyor. 1 ay oldu tohumları atalı üç tanesi çıktı. Biri diğerlerine göre daha büyük. Dört tane yaprağı var. Bugün şaşırtacağım onu. Büyüyecek mi çok merak ediyorum.
|
Kış Marulu 24.04.2012
1 Eklenti(ler)
Kış Marulu 24.04.2012
Balkondaki Marulun Son Hali Sanırım Marul işini beceremedim. :(( |
Alıntı:
Bahçede yetiştirdiğim marul fideleri tek tek gitmeye başladı. Sabah erken saatlerde gözlemledim. Sümüklü böcekler her yeri sarmış. Yakalayabildiğim kadarını yakaladım. Sulamayı geniş tutmayacağım bundan sonra. Diplerini sulayarak dar alana hapsolacaklar. En azından sümüklü böceklerin kuru ortamda durmadıklarını biliyorum. Mücadeleside kolay olacaktır. Bir de marulların etrafına yarı dövülmüş yumurta kabuğu döktüm. Kasliyum ihtiyaçları ve böcekleri uzak tutacağını düşündüğüm için serpmiştim. Bu sefer de karıncalar musallat oldular. Tamamen toz haline getirmek gerekiyormuş. Saksının en büyük avantajı, böcekleri yok etmenin daha kolay olması. |
Ben de babyleaf diye geçen bebek maruldan ektim geçen hafta. Sanırım onların gelişimi daha farklı oluyor.
|
Alıntı:
|
saksıda oldugu icin suan zararlılarla veya böceklerle karsılasmadım, Allah inşallah ta karsılastırtmaz.
|
Marulları yaprak bitleri çok seviyor. Özellikle büyüme noktalarında, yani yeni yaprakların çıktığı yerde konaklamayı çok seviyorlar. Birde mantari hastalıklara dikkat edin, yapraklarının taze ve sağlıklı olması çok önemli. Zaten hallerinden anlarsınız. Bir sorun sezerseniz fotoğraflayıp yüklemekten çekinmeyin, ona göre hali yoluna koyarız hep beraber.:)
|
Alıntı:
ve son halini 5 mesaj önce fotoyla paylastım , yorumlarınızı bekliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Benim kış marullarım da burada :) Şaşırtma zamanı gelmiş mi ne dersiniz? İlk denemem olduğu için sanırım 20 tane tohumdan bu kadar çıktı sanırım beceremedim :( Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler... |
Alıntı:
|
:) Teşekkür ederim Sayın Limon Sever.. Derhal uyguluyorum...
|
Alıntı:
|
Marullarınızın fotoğraflarını takip ettim Sayın Cemil B. Aslına bakarsanız sizin eklediğiniz fotoğraflar soru sormama etki oldu diyebilirim. Kafam karışmıştı ancak şimdi limon Sever'in önerisine uyarak üzerlerine yine aynı toprakdan ilave ettim. Hatta yumurta kabuklarını biraz daha inceltip ilave ettim. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Marullarınızın ileriki günlerdeki fotoğraflarını da paylaşırsanız memnun olurum.
|
merhaba :)
bende yeni bir hobi olarak saksıda bişiyler yetiştirmeye basladım henuz 1 hafta oldu ve salatalık tohumlarım 5cm ulaştı. Sanırım tohumları ekerken hepsine ayrı saksı almamam kotu oldu saksının yarısını salatalık domates ikinci saksımı da biber ve marul tohumu ektim sizde bu sekilde ürün alabilirmiyim ?? |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
ben ilk basladıgımda 5litrelik su sisesinin altını keserek basladım, daha sonra bardaklar, yogurt kapları, halende yogurt kaplarını kullanırım, domates salatalık biber marul bunların hepsi sasırtma ( fide haline gelince farklı bir yere dikim ) yapılan sebzeler , belli bir asamaya gelince geniş derin saksılara alırsanız kökleriyle verim alacaksınızdır, forumun ilgili sayfalarını bastan takip ederseniz , kendinize çözüm yolları bulacaksınızdır.aklınıza takılan birsey oldukca ( ilk önce forumda arastırınız ) elimizden geldigince yardımcı olmaya her zaman hazırız. hobinizden sıkılıp bırakmayın , ugras, emek , ve tohumdan sebze elde edince yaşanan mutluluk. |
Alıntı:
|
Benim Kış Marullarının 03.05.2012 tarihli son durumu http://www.agaclar.net/forum/attachm...3052012214.jpg
|
Maşallah ne güzel büyüyorlar benimkiler hala son resimdeki gibi:( büyümüyorlar öylece duruyorlar..
|
Sn. Zeynep , benim marulların gelişimini takip ettiniz mi,
ben hep moralimi bozarak büyüttüm acıkcası marulları, hatta beceremedigimi dusunmeye baslamıstım, arkadaslarımızdan biri sagolsun anca bundan sonra büyüyeceklerini soyledi bende umutla beklemeye basladım , ve sonucları sizlerle paylasıyorum, sizinkilerde büyüyecektir. |
Siz bundan sonra görün.:)
|
Alıntı:
|
Tabii ki.:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
1 metrekareye epeyi sebze sıgdırmıssınız masaalah. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025