![]() |
Tavsaninizin ot obur olmadigi kesin. Tekstil obur desek uygun olur heralde :))
|
Acaba Kanada tavşanları ne yiyor çok merak ediyorum perdemi,havuçmu yoksa et mi ha ha ha :)
|
Hayvanat bahcesinde gormustum perde ve benzeri seyler yemiyolardi ama yesillik yiyolardi :))
|
Tepe kısmından keserek filizlendirdiğim havuçların durumları çok iyi.Dün itibarıyla şaşırtma yaparak dahabüyük bir saksıya yerleştirdim havalar düzelince de artık terasıma çıkarma vakti gelmiş olacak.
|
Bunlarda benim minyatür havuçlarım.Biraz daha büyümeleri gerekiyor.
http://i283.photobucket.com/albums/k...DSC01197-1.jpg http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01208.jpg |
minyatür havuçlardan çıkan ürünler bunlar mı? tebrikler daha küçük olur sanmıştım.ne zaman hasat ettiniz?
|
Alıntı:
|
havuç kaç yıllık bitkidir??????
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sayın tuğcu teşekkürler
|
Merhaba , inanaın bu siteyi keşfettiğimden beri dünyam değişti küçüçük balkonumda neler yetişrmek istiyorum neler. peki havucu nasıl çimlendiricez **** nasıl ekicez.kusura bakmayın o kadar yeniyimki,yanlış cünleler kurmuş olabilirim. bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
|
Alıntı:
Ekim işinden sonra devamlı torfu nemli tuttum.Dikkat edeceğiniz husus, torf çamur gibi olmasın sadece nemini koruyun.Tohumlar çimlenip 1-2 cm boya ulaştığında seyreltme yaptım.Benim ektiklerim minyatür havuç olduğundan dolayı aralarında, 3 cm mesafe kalacak şekilde seyreltme yaptım.Seyreltmek amaçlı söktüklerimin bir kısmını, saksıda boş kalan yerlere yani çimlenmenin olmadığı yerlere bir çubuk yardımıyla tekrar ektim.Seyreltme yapıldıktan sonra geç çimlenen tohumları ve yabancı otlar temizledim. Sulamayıda toprağı sürekli nemli tutacak şekilde yaptım. Umarım yardımcı olmuşumdur. |
Sevgili saksıda havuç yetiştiricileri pazardan aldğımız havuçların sap kısımlarından yaklaşık 5-6 cm altından kesip bol nemli toprağa yerleştirdikten sonra havuçlarımız kendiliğinden kök salarak yaprak vermektedierler ilgililere duyurulur.
|
bence tohumunu al
|
En ideali 5 litrelik yağ tenekesi sanırım :D
|
Yağ tenekesinin altına 3-4 adet delik açarsanız tam bir havuç asksısı elde etmiş olursunuz.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Havuçlar çok güzeller,havuç ne kadar zamanda hasata geliyor?
|
cok güzel
|
havuçlarınız filizlendikten 2,5 ay sonra hasata hazır hale gelecektir .ama gübre desteği verirseniz biraz daha hızlanabilir.
|
1 Eklenti(ler)
|
bU TURPLAR GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ÜSTELİK TOPRAKSIZ TARIM YÖNTEMİ UYGULUYORLAR.
|
şimdi tohumlarımı eksem acaba ne zaman yiyebilirim onları? 2 ayda yenilebilir mi?
|
Bende ektim 1 ay oldu neredeyse yeni çimlendiler . Bakalım ne zaman yeriz ;)
|
Aktardan tohum almak için bekleyemeyeceğim. Yeni şeyler denemeyi çok seviyorum, bu yüzden dolaptaki havuçlardan tepeleri çillenmiş olan 5 tanesini ayırdım. Tepelerinden 5'er santim uzunluğunda kesip npk ve humus katkılı torfa dikeceğim. Çok ama çok heyecanlıyım :)
Sayın sertug guray, tohum elde etmek için yaptığımız bu işlem için derin bir saksı kullanmamız gerekiyor mu acaba? |
Tohum yapmaları için yalnızca 2 havuç ayırdım. Onları diktim ve çimlenmeye başladılar. Kıvırcık yaprakları çıkmaya başladı. Rafta yukarıda duruyorlar ama her gün öğlende güneş alsınlar diye aşağı indiriyorum. Güneş geçene kadar onlarla birlikte ben de birkaç saat güneşleniyorum ve onları rafa koyup ders çalışmaya gidiyorum.
Umarım en kısa zamanda büyürler ve tohum yaparlar. |
2 Eklenti(ler)
Havuçlarımdan birini karga kaçırmış :) Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Balkonuma bir canlının gelmesi sevindirse de havucumun kaçırılması yüzünden üzülmedim değil.
Bugün yarım litre suya bir çay kaşığının yarısı kadar sebzeler için olan 8-8-8 besinden koydum. Ne olur ne olmaz diye çok az suladım. 12,5 litre suya 20cc kadar besin koymam gerekiyormuş ama hem o kadar büyük kabım yok, hem de o kadar sulayacak kadar bitkim yok. Ölçüm az mı çok mu, bilemiyorum. Acaba beni aydınlatabilir misiniz? ** Fotoğraflar iki gün arayla çekildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Daha sonra toprağa azar azar dök ve akabinde tekrardan duru sulama yap. İşte bu kadar. Çay kaşığının 1 ml olduğunu varsayarsak, ölçeğin gayet kararında olmuş:) Selamlar:) |
Arkadaşım çok çok teşekkür ederim. :) En kısa zamanda enjektör alıp söylediklerini uygulayacağım.
Yarım litrelik su şişesinin kapağına 3-5 tane delik açmıştım. Diğer iki şişeyi de doldurup kapak değiştirerek sulama yapıyorum. -Maksat şişeler değerlensin-Daha büyük bir sulama kabı ayarlayana kadar da tekrar gübreleme yapmam gerekmez zaten. Eğer kargaların benim balkonumu restorana çevirmeye karar verdiklerini anlarsam işleri çok zor :) |
Havuclarin tamamen oldugunu nasil anliyacagiz, havucu cikarip bakmak mi gerekiyor sadece, disaridan anlasilir tarafi var mi?
|
5 günlüğüne Bursa'ya gittim geçen hafta. Ben gelene kadar bir büyümüş ki havuç yeşilliğim, sormayın. Gördüğümde çok şaşırdım. Gittiğimde kimseye anahtar bırakamadığımız için 5 gün boyunca sulanmadı. Bu sayede anladım ki büyümek için fazla suya ihtiyaç duymuyor. Bundan kelli azar azar sulayacağım. Umarım en kısa zamanda çiçeklerini de görürüm :)
|
Merhaba,
1 Mayısta ektiğim havuç tohumlarım filizlenmeye başladı :) Malesef istanbul'daki son yağmurlardan dolayı bazıları zarar gördü. inşallah kalanlardan güzel bir sonuç alırım. :) ilk kez birşey ekiyorum . o yüzden yardımınıza ihtiyacım var.. nasıl görünüyor ? sizce seyreltme yapmalı mıyım ? yakın çıkanları boş alanlara mı dikmeliyim? http://img26.imageshack.us/img26/5194/img0437vi.jpg |
anladığım kadarıyla havuç tohumu çimlendirmek için bu dönem uygundur değil mi?
|
Havuç tohumunun nasıl elde edileceğinden bahsedebilirmisiniz.
Mesela pazardan satın alınan bir havucun tohumunu alıp ekme gibi bir imkanımız var mıdır. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba, çimlendirdiğim havucumun üzerinde üç adet tomurcuğa benzettiğim oluşumlar var. Bu da onlardan biri. İlk defa gördüğüm için emin olamıyorum. Ancak yine de umutluyum. Umarım bu gördüğüm ve diğer ikisi tomurcuktur. :)
|
1 Eklenti(ler)
Bir önceki mesajda bahsettiğim oluşumların çiçek tomurcuğu olduğuna artık eminim. Bugün yeniden baktığımda sayılarının üç değil dört olduğunu fark ettim. Yeni tomurcuk henüz çok küçük.
Bu da önceki tomurcuklardan en büyük olanı... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025