Lilinin bahcesi |
23-03-2010 09:16 |
banyoda cimlendirme hakkinda...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70
(Mesaj 602001)
Bizim burada da gьndьzler 15-20 geceler 4-5 derece arasi. Ancak banyomuz sicak 23 derece civarinda her gьn fis fis ile suluyorum ama toprak yine de kuruyor. Gecen yil da domatesler gecikmisti Tьrkiye de ektigim tohumlar hemen cimlenirdi Avrupa tohumlari bцyle ne yapalim. Bizim sebze meyvemiz, gьzel iklimimiz hic bir yerde yok. Elimizde olanla idare ediyoruz artik.
|
Sayin ciceksever70, ben Ukrayna da yasiyorum ve buranin hava sicakligida Turkiye ye gore oldukca dusuk. Kar yerden gecen hafta kalkti. Bu sebeple bende tum bitkilerimi hava kosullari sebebiyle evde cimlendiriyorum, nisan sonu mayis basi gibi bahceme aktariyorum. Tecrube ederek cikardigim bir sonucu sizinle paylasayim. Domates tohumlarinizi sizde banyoda cimlendirebilirsiniz fakat gozlemledigim biber, patlican gibi tohumlarin banyoda yerde cimlenmesi gec ve verimsiz oluyor. Benim dusuncem yerden betondan soguk aliyor. Eger banyoda isitmaniz tabandan degilse en uygunu kalorifer petekleri genelde pencerelerin altinda olur, alttan hafif isi alabilecegi pencere onunde bu bitkiler icin cimlendirmenizi yapin. Bu sekilde yaptigim cimlendirmelerde filizlendirme orani %95 ve ustunde.
Ayrica kac domates fidesi dikebileceginizi sormustunuz, eger yeriniz musait ise bakabileceginiz, ilgilenebileceginiz maksimum miktari dikin. Bence belirttiginiz 10 adet cok az. Tabidirki tuketecek kisi sayisida onemli. Ben sadece domatesten onceki yillarda 50-60 fideden azini dikmiyordum. Fakat bu yil bu rakam domates icin insallah 150 civarinda olacak buna ilave olarak diger sebzelerimi ekecegim.
Size basarilar dilerim.
|