agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Balkonda Saksı Sebzeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1779.htm)

küçük_bahçe 03-11-2008 08:45

Benim bildiğim kadarı ile, saksı yeterli büyüklüğe sahip ise değiştirmenize gerek yok.

Şule68 03-11-2008 10:58

Şaşırtma işleminin sebebi sadece saksı değiştirmek değildir. Şaşırtmada aslolan bitkinin yeni geçtiği ortamda hayatta kalabilmek için toprağa daha sıkı tutunma amacı ile daha güçlü bir kök oluşturma çabasını kullanmaktır. Daha güçlü kök gelişimi daha güçlü bir bitki ve daha fazla verim demektir. Uzman değilim, sadece bu siteden edindiğim bilgiler çerçevesinde böyle olduğunu düşünüyorum ve terasda yetiştirdiğim sebzelerde gözlemliyorum. Kolay gelsin..

Bennil 03-11-2008 17:56

Merhaba; Arkadaşlar ben yeni üyeyim. Boş bir balkonum ve de bir adet kaktüsüm var. Bu sene balkonda birkaç sebze ve çiçek yetiştirmek istiyorum. Sıfırdan başlıyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

nimesay 04-11-2008 00:19

teşekkürler birde geçen gün koçtaşa gittim çok güzel çiçek tohumları vardı. özenip hemen almak istedim ama her çiçek saksıda yetişir mi bilemiyorum.hangi çiçekler saksıda kolay yetişir bir bilginiz var mı?

malbman 04-11-2008 07:26

Sayın Bennil ve Sayın Nimesay, aramıza hoş geldiniz. Sorularınızın cevaplarını uygun başlıklarda detaylı olarak bulabilirsiniz. Öncelikle forumun mümkün olduğunca her yerini okumanızı tavsiye ederim. Zira bu gün sadece kaktüs için bilgi araken farkında olmadan kolyoz yetiştirmeyi de öğreniyor ve deliler gibi değişik kolyoz çeşitleri sipariş edebileceğiniz siteler arıyorsunuz. İyi tarafı da bu zaten. Bu arada unutmadan, kendinizi burada tanıtırsanız seviniriz.

nimesay 04-11-2008 23:42

evet baktım ama bulamadım. yani hangi çiçekler saksıda yetişir sorusunun cevabını bulamadım. belki siz söylersiniz..??

ceyhunekiz 05-11-2008 08:17

bütün çiçekleri saksıda yetiştirebilirsiniz. anacak dikkat etmeniz gereken hangi mevsimde hanigi çiçeği yetiştirmeniz bu dönemde en uygun krizantem çeşitleridir. rengarenk çiçekli olurlar erken ilkbaharda en uygun menekşeler oolabilir

nimesay 06-11-2008 20:05

birde ben 2 hafta önce orta boy saksıya acı bakla çiçeği etim. onun da renkli renkli çiçekleri var. şuan filizlendiler gayet iyi görünüyorlar. umarım bahara açarlar

aslı güvendi 10-11-2008 10:46

Selamlar sitenizi uzun zamandır takip ediyorum.Fakat bilgisayarla aram iyi olmadığından aranıza katılmaya bir türlü cesaret edememiştim. Bugün artık denemeye karar verdim.verdiğiniz tavsiyeler üzerine şu anda mutfak penceremin önünde saksı içinde dereotu,maydonoz,tere.radika,frenk soğanı,fesleğen,yaprak kerevizler yeşerdi.Çok teşekkür ederim.Fakat kerevizi sanırım çok sık ekmişim,seyreltme işlemini nasıl ve ne zaman yapmalıyım. şimdidenyardımlarınız için teşekkürler.

burcuciner 25-11-2008 09:42

merhabalar,ben dün üye oldum ve çok heyecanlıyım.Salonumda bir çiçek köşesi yaptım ve menekşe,barış çiçeği gibi basit çiçekleri yetiştiriyordum.Ama dün bu siteyi görünce sebze yetiştiriciliğine de karar verdim.Toprağı çok seviyorum.Şu an hemen gidip tohum alamayacağım için mercimekle başlamak istedim.Şimdi pamuğun arasına mercimek koyup çimlenmesini bekleyeceğim.Filizlenince saksıya ekeceğim.Filizleri saksıya ekince üzerini streçle örtmeme gerek var mı?Acaba mercimek nem istiyor mu yoksa toprak kuruyunca mı su vermeliyim?Hepinizi çok sevdim çok teşekkürler:)

nariçi 25-11-2008 11:37

Çerry domates tohumlarından ilk deneme ekimini bardaklarda torfa ektim. ikigün oldu. burada fide olunca su kültürü olarak devam etmek istiyorum.

v.dede 06-12-2008 19:51

tuzu biberı olsun

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemada (Mesaj 38738)
Yahu benim yazdıklarımı alıntılamışsın ama allahaşkına orada bir gıdımlık bile soru var mı ki saçma soru demişsin? :o

efendım ben bu alemın yenısıyım, yazışmalarınızı okudum. pda yanı pemba domates sıtesı var ordan orıjinal domates tohumu alabilirsınız.;)vahip dede SİDE mutlu kalın.

v.dede 06-12-2008 20:01

destek

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burcuciner (Mesaj 321723)
merhabalar,ben dün üye oldum ve çok heyecanlıyım.Salonumda bir çiçek köşesi yaptım ve menekşe,barış çiçeği gibi basit çiçekleri yetiştiriyordum.Ama dün bu siteyi görünce sebze yetiştiriciliğine de karar verdim.Toprağı çok seviyorum.Şu an hemen gidip tohum alamayacağım için mercimekle başlamak istedim.Şimdi pamuğun arasına mercimek koyup çimlenmesini bekleyeceğim.Filizlenince saksıya ekeceğim.Filizleri saksıya ekince üzerini streçle örtmeme gerek var mı?Acaba mercimek nem istiyor mu yoksa toprak kuruyunca mı su vermeliyim?Hepinizi çok sevdim çok teşekkürler:)

*** bende yeni üyeyım daha arkadaş gurubu kuramadım.bayramda bursadayız adres verırsen çiçek tohumu gönderırım. plastık su bardağının dibini delın içine çimlenmeye uygun toprak koyun uretmek istediğiniz tohumdan 1 tanesını 2 cm derıne göm sula evın sıcak köşesınde beklet daha sağlıklı fıde elde edersın . Bayramınız kutlu olsun vahip dede SİDE

burcuciner 10-12-2008 08:46

merhaba,herkese iyi bayramlar.Bayramda İstanbuldayım ama teklifiniz için çok teşekkürler.Tohumu filizlendirmek için söylediğinizi uygulayacağım .Ben de yeni olduğum için saksıya tohum ekmeyi planlıyordum yazdıklarınızın çok faydası oldu.Sevgiler.

LostControl 10-01-2009 12:48

Merhabalar...Foruma yeni katıldım..Sorum şu..İlle de hazır tohum almalı mıyız? Yoksa yetişmiş domatesin ve biberin çekirdeklerini kullanabilir miyiz?

malbman 10-01-2009 13:00

Sayın LostControl, yetişmiş domates ya da biberiniz hibrit tohumlardan yetişmemişse, onların çekirdeklerini kullanabilirsiniz. Ama hibrit olup olmadıklarını (kendiniz yetiştirmediyseniz) bilmeniz pek mümkün değil .

Mermaid 23-01-2009 10:30

Bunlarda benim balkonda yetiştirmeye çalıştığım kıvırcıklarım.Tüm tohumlar nasıl olsa çıkmaz diye ekmiştim. Ama hepsi çıktınca bu hale geldi.:D
Üstelik bir kısmınıda ayırmış olduğum halde.
Bir çay kaşığı tohumdan çıkan kıvırcıklarım.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=23276&c=629

malbman 23-01-2009 13:37

Sayın Mermaid, kıvırcıklarınız çok güzel görünüyor ama bana sorarsanız biraz seyreltin. Çok sıkışık duruyorlar sanki.

nariçi 24-01-2009 08:02

Baldaştan ses çıkmıyor, bir sürü çimlenme olmuştu viyollerinde ne oldu onları adam etti mi?

bahtiyar02 28-01-2009 12:41

Sayın LostControl illada hazır paket tohumlar almak zorunda değilsiniz. Yazın tükettiğiniz sebzeler genel mahiyette hormonsuz olduğundan tohumlarını ayırıp uygun ortamlarda saklanıp ilk baharda veya sonbaharda kış için kullanabilirsiniz.ayrıca formda kendilerinin yetiştirip hazır tohum satan dostlar var.onlardanda bu tür tohumları alıp kullanabilirsiniz.
şayet elinizde tohum yoksa.
saygılar

eylems 08-02-2009 13:13

3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim balkonumdan. Birazdan dürüm olacaklar.:D

Nurcan Özgür 08-02-2009 18:50

Afiyet olsun sevgili eylems harikalar

bahtiyar02 09-02-2009 19:56

5 Eklenti(ler)
sevgili eylems çok güzeller..
Bunlarda benim balkon seramdan..bürüksel lahanası. kıvırcık ve yerli marul.

maviyeşil 10-02-2009 10:46

Bahtiyar Bey Brüksel lahaası hangisi? Ben de bahçeme ektim, çimlendiler, büyüyünce nasıl olacaklar merak ediyorum.

bahtiyar02 10-02-2009 12:27

sevgili maviyesil dostum resimlerde soldan sağa doğru üçüncü resimde önde iki adet olan ile son resimdeki.
bendekiler biraz geç gelişti.oda benden kaynaklanıyor çünkü son ada ekmeye karar verdim.
saygılar

maviyeşil 10-02-2009 12:32

Teşekkürler Bahtiyar Bey. Ben 15 ocakta ektim tohumları. Henüz iki yapraklılar :) Umarım benimkilerde büyürler.

feriha 10-02-2009 15:23

Saksıda karalahana yetiştirdiniz mi arkadaşlar?

bahtiyar02 10-02-2009 22:45

bence olur yeterki saksının büyüklüğü yeterli olsun.kara lahana kış sebzelerinden olduğundan yetişmesinde bir problem olacağını sanmıyorum.
saygılar

enteresavar 19-02-2009 20:30

Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum.Ben ankaradan buğra;sitenizi uzun süredir sadece takip ediyordum ve çok güzel bir site.Ve sonunda üye olmaya karar verdim.Hepinize paylaşımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum

sulty 22-02-2009 00:40

Merhaba gönül veren herkese,
Koçtaş'tan aldığım domates ve salatalık tohumlarımı bugün ıslattım, 2 gün sonra pet bardaklara ekmek üzere. Biraz acele mi ettim acaba? Balkonum da kapalı balkon, ürün elde edebilecek miyim dersiniz? umarım işlerim denk gider de hevesim kırılmaz!

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025