![]() |
genemi geldi bu terbiyesiz biber
|
Konuyu acan kımse, ısmını degıstırmesını teflıf edıyorum
|
Alıntı:
|
Evet ama bu ısım yakışmıyor, bir nimet e ve BU siteye
|
Sevgili Meyveli Tepenin çalışanı İsmal Bey e katılıyorum.
Bu biberin ismini değiştireceksek, o zaman Anadolu nun simgelerinden '' Bereket Tanrısı '' ve '' Bereket Tanrıçası '' figürlerini de, isimlerini de değiştirelim. Daha ileriye gidelim hatta, binlerce yıllık heykellerin cinsel organlarını, yüzlerini tahrip edenlere yardımcı olup, tahrip edilmemiş ne varsa biz kırıp dökelim. ''Domalan Mantarını '' ahlaka davet edip dik durmasını tavsiye edelim. Durmazsa asalım, keselim. Rahmi Amca yı, Rahime Abla yı, Oral Bey i, nufus idaresine götürelim. Doğa da tüm doğallıklarıyla çiftleşen hayvanları engelleyelim, eziyet ve zulmedelim. Mümkünse don giydirelim. Dişi hayvanlara sütyen de takalım. Zinhar bu tip şeyler ulu orta görülürse, mazallah ahlakımız çöker. Ne dersiniz? Bu tip ahlaksız isimleri değiştirmeye nereden başlayalım? Ben fikrimi söyleyeyim mi! Örümcek bağlamış beyinleri, yasaklama, sansürleme meraklısı zihniyetleri değiştirelim. |
Sn Balbay, size katılıyorum.
|
Alıntı:
Sadece balbay'ın "nereden başlayalım" ve "ne dersiniz?" sorularına benim yanıtımın; değiştirilmesini önerdiği "beyinleri, zihniyetleri" değiştirmekten önce (bunları kendi başına değiştirecek olanları kutlarım) bizim gibi düşünmeyenleri bu ad ve sıfatlar ile nitelemekten vazgeçmekten başlayalım diyorum. Ne de olsa, adları değiştirmek, başkalarının beyin ve zihniyetini değiştirmekten daha kolay ve anlamlı. gece malina gibi biberin adının değiştirilmesini isteyenlerin önerilerini ben de bekliyorum diyen forum kişisi |
Alıntı:
İsim değiştirmek vasıf ve iyi bir kabiliyet ise değiştirilen isimlerin kime ne faydasının olduğuna bakalım. Kenan Evren ismi kalksa ne olur kalkmasa ne olur. Bu o şahsın günahlarını, ayıplarını da değiştirir mi? Etnik ya da yerel isimlerin değiştirilip sözüm ona modernleştirilmesi veya Türkçe leştirilmesi kime ne fayda sağlamıştır. Zihniyetleri değiştirmekten kasıt eğitimdir. Liberal görüşü sonuna kadar destekleyen birisi olarak asla ve asla kimsenin ne görüşünden ne de saldırgan olmayan eylemlerinden dolayı engellenmesine, hakir görülmesine gönlüm elvermez. Dini, siyasi, ahlaki, medeni her türlü görüş ve fikirler, diller, tercihler, keyfiyetler, özgün olarak korunmalıdır. Her şeyin bir sınırı olduğu gibi, bu konuların sınırı da ya toplumsal uzlaşı çerçevesi, ya da kişilik hak ve ödevlerinin diğerlerini engellememesi çerçevesinde olmalıdır. Son olarak önerim; Bu ve buna benzer konular da ortaya çıkan uzlaşmazlıklar için oylama yapılmasını, çıkan sonuca herkesin saygı duyup kabul etmesini sağlayalım. Zira benim kişisel görüşüm ; kimsenin dini, siyasi, ahlaki görüşü dolayısı ile benim fikrimin cebren engellenmesine kayıtsız kalamayacağım yönünde dir. Madem demokratik, laik, bir Cumhuriyet sahibiyiz, en uygun yol seçimdir. |
Alıntı:
Önerisi olan yazsın, beyler bayanlar... Hem beğenmeyeceksiniz hem de beğeneceğiniz bir tane bulmayı bile bizden bekleyeceksiniz, yok öyle yağma.. |
Bu ismi görüp sinir krizleri geçirecek kadar (sözümona) hassas insanın, bir forum moderatörüne yazdığı cümleler yenilir yutulur cinsten değil.
Bir laf vardır ya; "Gün geçtikçe nefret ettiğimiz şeye dönüşürüz" - Bunu anlatıyor olsa gerek. Neyse ki Sn. Malina bal gibi olmuş artık, olgunlukla örtüyor üstünü. Sn. Gece'ye katılıyorum; farklı fikirdeki insanlara habire örümcek kafalı demekten vazgeçmeliyiz, herkesin zemini, yetişme koşulları farklı. Bireyleri eleştirmektense onları bu hâle getiren sistemi eleştirmeliyiz. Bununla beraber Sn. Balbay'ın mesajları (örümcekli kısım hariç) beni çok etkiledi. Ne mutlu ki böyle düşünen, tarihimizin hatalarından ders almış, zihni açık insanlar da var aramızda. Benim fikrim ise tabii ki ismin Penis Biberi olarak kalması yönünde. Yaş gözetmeksizin her türlü bilimsel metinde bu şekilde geçtiğine göre, bu kelimeyi görüp habire kızarmanın anlamı ne ? Alışalım artık bazı şeylere, hatta aşalım lütfen. Biber bir nimetse penis de bir nimet; her birimizin dünyaya gelişinde bir hayli katkısı var, unutmamalı! Herkese hoşgörü dolu günler diliyorum, dönelim bitkilerimize... |
Mevcut ismin ön başlığının değişik çağrılışlarını önermek istiyorum o zaman)) İlla değiştirilecekse biraz daha kibarlaştırılmış olur))
Ayrıca Sevgili Malina, ben oylama yapalım derken, ismin değiştirilmesinin ya da aynen kalmasının oylanmasını önerdim. Siz çaktırmadan sanki oylama bitmiş, isim illa değiştirilecek de , ne olacak o na öneri getirin diyormuşsunuz gibi duruyor. Nere de demokrasi)) yoksa bu site de monarşi mi var)) Doğa acaba bu şekli, şemali neden vermiş? Bu biberin şeklinden dolayı ne gibi bir hayata tutunma erdemi var? Evrim diyeceğim, başka polemik olacak, iyisimi şöyle bitireyim. Hıyara salatalık desen ne olur, badem desen ne olur. İçerik aynı olduktan sonra silüet de mana da hikaye))) |
"Madem demokratik, laik, bir Cumhuriyet sahibiyiz, en uygun yol seçimdir.." Balbay
Ben de diyorum ki: Bu cümledir, kısıtlı da olsa demokrasi ve cumhuriyetin sağladığı olanakları , cumhuriyeti, demokrasiyi ve laikliği ortadan kaldırmaya yönelik kullanmaya çalışan zihniyetin sığındığı. Bu konunun yeri bu başlık değil, belki bu site de değil, biliyorum. Ancak her yerde karşısına çıknca insan tutamıyor, elini, dilini.... |
Alıntı:
Burada 10 sayfadır değiştirelim diye yazanlar var, hala akla yakın, kullanılır bir isim önerisi çıkmadı... Buradan hareketle, önerisi olan yazsın... :) |
)))) Halkın, ya da bura da ki forum topluluğunun bile çoğunlukla istediği şeyden korkmak kişisel görüşlerinize ters gelse de yanlıştır.
Neyse katılıyorum, biberin derdi bizi germeye başlayacak. Ben siyayi sörüşlerimi paylaşmak istemiyorum. Konu biberin beynelminel adınına yapılan müdahaledir. Yapılan şey bilimsel değildir. Darwin ve görüşüne ister katılırsınız ister katılmazsınız. İstediğiniz gibi eleştirip karşı görüş beyan edebilirsiniz. Ama iş Danimarka da ki bir kaç densizin bazılarının kutsal değerleri ile alay etmesinin yanlışlığı kadar, ona sertlik ile müdahale etmek isteyen densizlerin yöntemlerine giderse, işler değişir. Karşıt görüş, fikir başka şey, bunu sertlik ile çözmeye kalkmak başka şey. Tutuklanan eski bir Generale sordular; Siz darbe yapmayı düşündünüz mü? Silahlı kuvvet gücünüzü bu yönde kullanmaya yeltendiniz mi? O general şöyle dedi; '' Ben elime ne zaman silah alırım? Cumhuriyet'imin değerleri tehlikeye girerse elime silah alır mücadele ederim'' Ben de o generale ve onun gibi düşünenlere '' sen eline ne zaman silah alırsın biliyormusun? TBMM sana yasal yetki verdiğin de '' diyorum. Elmalar ile armutlar bir birine karışır, hepimiz için oluşturulan kurallar başkaları için farklı işletilmeye başlarsa, hele ki bundan toplumsal fayda söylemi ile kişisel, zümresel fayda elde edilmek istenirse en az Cumhuriyet ve laikliğe karşı yapılan eylemler kadar tehlikeli hale gelir. Biber den yana tavrımı belirtiyor ve herkes in şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Yaşasın özgürce ağzımızı yakan, tatlı tatlı keyif veren hür ve bağımsız biberler. |
Biber
Bu ismi değiştirmek artık mümkün değil ki , 1 yıldır tartışılıyor .
Lugatımıza yerleşmiş bir kere . Tamam , ben dahil , bir çok kişi yadırgadı . Adını mesela " sosis biber " koysak bile , biri çkıp da soracak olursa "Bu nasıl bir biber ki ?" mecburen " şu penise benzeyen biber " demek zorunda kalacaksınız ;) Üretenler de bu biberi bu çağırışımı yaptığı için ürettiler ve iyi de satış yaptılar . Helali hoş olsun . |
Bence de, bilimsel adı neyse odur. Kim keşfetmiş veya ilk üretmişse zaten adını koymuş. Bize kalan ya başımızı çevirip, gözümüzü kapatacağız, ya da birilerinden tohum veya fide isteyeceğiz. Selamlar.
|
Alıntı:
Umarım, sizin başka fikirleri de açıkça soran yazınıza benim düşüncemi açıklamamı, fikrinizin "cebren engellenmesi" olarak görmüyorsunuz. Bırakın 'engellemeyi, cebren'i, o yazınızın son paragrafı hariç diğer düşünceleriniz yönünde düşündüğümü de belirtmeliyim. Benim itirazım sadece "Örümcek bağlamış beyinleri, yasaklama, sansürleme meraklısı zihniyetleri değiştirelim" cümlesine. Bu söylem bu konuya yeni bir şey katmadığı gibi, gereksiz ithamlar ile tartışmayı saptırıyor, bu konunun önceki sayfaları bunun en güzel kanıtıdır. Tabii ki bu konuda beyinleri ve zihniyetleri değiştirebiliyorsanız değiştirin ona birşey demem, hatta bu çok zor görevi başardığınız için sizi kutlarım. Burada konu; bir biber türünün adı ile ilgili değişiklik tartışması. Kendi adıma, değişmesini ne istiyor, ne de gerekli görüyorum. Değişmesini isteyenler ise ne ile değiştirilmesini istediklerini belirtmeleri de gerektiği halde buna pek yanaşmıyorlar. Durum böyleyken, kalkıp bir de zihniyet, eğitim, liberalizm, fikir hürriyeti ya da başka düşüncelere ve düşünenlere haddini bildirme ya da birlikte kardeş kardeş yaşayalım, türü hamâsî tartışmalara, yönlere gidilmesini de gereksiz görüyorum. Öyle gördüğüm için de bir önceki yazıyı yazma gereği duydum. Söylem ve her konuya itirazlarımın çeliştiğini düşünüyor olabilirsiniz, hatta çelişiyor da olabilirim ama konu gerçekten bu değil. gece biberin adını biz mi koyduk ki biz değiştirelim diyen forum kişisi Not: Bu yazı saat 17:00 de yazıldı, internet bağlantısı kesildiği için ancak şimdi bölüme eklenebildi. |
Sayın Malina!
Bazıları ahlaka uymayan isim ve yazılar yazıyor, siz hemen siliyorsunuz. Boyle bir başlıgı açıldıgı anda niye silmediniz? Hiçte ismine uygun degil,lutfen ya başka isim veya mevzuyu kaldıralım. Selamlar. |
Sanıyorum başlığı sayın malina açmıştı.
|
Ben bu isme uygun bir hanımın açmasını anlayamıyorum
Peter biberi bir Alman erkek adının ismi,nereden uydurulmuş bu isim? Lutfen Malina hanım size uygun degil diyorum. Selamlar. |
Alıntı:
Böyle bir biber var değil mi? Ne yapalım, yok mu farzedelim? Adını beğenmiyorsanız ne koyalım? |
Alıntı:
|
Sevgili Malina bu konu üzrerinde tartışılmamışmıydı?Ya da ben öyle hatırlıyorum.
Arkadaşlar ismi bu şekilde olan bir bitkiyi başka bir isim altındaa görmek daha mı iyi? |
Sevgili Gece ye katılıyorum. Biber biberliğini, insan insanlığını bisin. Hepimiz mutlu mesut yaşayalım.
Boş bulunup biber üzerinden ne siyaset ne de hayat derslerine gerek yok hahikaten. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 140730 |
Hani ' Zeki Müren de bizi görecek mi' türünden bir bakış açısıyla sormak farz oldu bir süreden beri. Türk mutfağındaki bazı tatlı adlarının müstehcenliği vurgulanarak Türk ahlak yapısına uymadıkları ve değişmelerinin gerektiğinden dem vurulmuştu.
Sorarım şimdi; Sanat eserlerini örtmek, yiyeceklerin adlarını değiştirmek, dünyada " bazı" konulardaki şampiyonluğumuzun (!) bayrağını devretmemize yetecek mi? |
Bu konuyu yine gündemde tutmanın anlamını anlamış değilim. Biberin görüntüsü ismini andırıyorsa bunu görmezlikten gelmenin sadece kendimizi aldatmaktan başka bir şey değil. Ne kadar değiştirirseniz değiştirin veya değiştirdiğinizi sanmaktan başka bir şey olmaz.Her baktığınızda falan biber desenizde içinizden yinede gerçek ismini geçireceksiniz. Anlamadığım ismini değiştirmek neden bu kadar önemli? Varsın kalsın.Kime zararı var? İstemiyenler onunla ilgili bölüme girmez olur biter.Afınıza sığınarak Bir çok TV kanalı var istediğimizi seyrediyor istemediğimizi izlemiyoruz. O zaman problem ne neden bizi bu kadar meşkul ediyor. Bence bırakın kim nasıl yorumlarsa yorumlasın.İstediği ismimlede isimlendirsin. Bu konu ilk açıldığında çok kötü tartışmalar ve hatta hakaretlere varan sonuçlar oldu.Ne gereği var ağzımızın tadını bozmanın.Bırakın olduğu gibi kalsın.
Sevgili balbay bira başlığı açtı bir kaç kişi lafı başka şekilde yorumladı.Sevgili balbay'ın dediği gibi burda başka şekilde yorumlayanlar çıkacağı için bırakın hoşuna gitmeyenler penis biberini kabul etmezsin. Varolan birşeyi kim yok diyebilir Allah aşkına. Saygılar |
Sevgili Limon'
Süper bir fikir olmuş. İnanın gülmekten 20 dakikadır kendime gelemedim) ben oyumu Limon un önerisine veriyorum. Harika espiri olmuş. |
Ben bazı biber isimlerini yazmak istiyorum. Çoğunluğunun türkçe isimleri şekline göre verilmiş : Sivri biber, Tatlı sivri, Dolma biber, Kıl biber!, Top biber, carliston, Kalifornia biberi (California wonder çeşidi), Ve penis biberi.
Bu neden acaip veya anormal geliyor bize anlaşılmaz bir durum. Staja gelen öğrencilerimize Çiftlik gübresini anlatıyoruz. Doğal olarak "Bu nedir, esası nedir?" diye sordum. Ziraat okuyan bayan öğrencim cevap veremedi. Gübreyi eline alıp inceleyemedi, çok iğrenç geldi. Ben "Bu bir hayvan bokudur" dediğim zaman da kıpkırmızı oldu. Şimdi burada doğal bir olayı pis, terbiyesiz, iğrenç gibi görmenin veya düşünmenin bir mantığı var mı?? Veya Freud ün "Uygar cinsi ahlak anlayışında" bahsettiği, Anne-Babası ile yürüyen bir küçük çocuk hemen cinselliği mi çağrıştırıyor? "Haa, bu ikisi sex yapmış ve bu çocuk doğmuş !?" gibi bir düşünce sapkınlık değilmidir. Öyleyse yeryüzünde insanların yarısında olan, kol, kafa, vs gibi bir organın adı neden "ayıp" oluyor. Kaldı ki argo da değil, organın normal bilimsel adı. Bu nedenle bana göre, öyle arkadan dolanmaya, sağdan soldan kıvırmaya gerek yok. Penis biberi de normal sivri biber, kara biber, dolma biber vs. gibi normal bir biber çeşididir. İsmi de şekline uygun bir isimdir. Ayıp, pis, günah vs. değildir. |
1 Eklenti(ler)
Orkide kelimesi neden bu forumda kimseyi rahatsız etmiyor?
Orchidacea sınıfı bitkiler adını Orchis den alır Orchis rumca da oğlan hayası testis anlamına gelir. Kısaca salepgiller diye tanımladığımız orkideler sınıfı aslında testisgiller demenin rumcası. Bunu eminim çoğunuz şimdi duydu ya da okudu ancak penis kelimesi de latince en tıbbi bir terim bunu biliyor olmamız mı bizi rahatsız ediyor? Eklenti 140755 Buyurun size bir orchis rizomu... resmi... zevkle yaz kış tüketiğimiz salep dondurma yaptığımız salep... Sırf rizomun bu formundan dolayı afrodiziak etkisi olacağı varsayıldı ve tüketildi. Enerji içeceklerini bilirsiniz içinde taurin denen boğa testislerinden ilk elde edilen bir amino asit eklendi. bu taurin in böyle bir etkisi olmadığı kanıtlandığı halde halen deliler gibi bu enerji içeceklerinden medet umamız neden? Kısacası çok bildik tanıdık bir kelimeyi telafuz etmemiz sadecce utandığımızdan bizi rahatsız ediyor bilmesek orchisler gibi rahatsız olmıyacağız. Drvişin fikri... zikri gibi bir relasyon yani. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025