agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Minyatür Güller (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1654.htm)

...nokta 28-07-2012 09:43

Sn. kelebek çalısı...
Böcek falan olmasın diye yapacaktım püskürtmeyi...pek bilmiyorumda bu konularda bir şey o geldi aklıma...ısırık olan yaprakları da aldım söylediğiniz gibi takipteyim...hemen hemen her gün her dakika bakıyorum yeni yeni yapraklar çıkıyor...başka bir ısırığa da rastlamadım şimdilik...umarım artık bir problem olmaz...teşekkürler kelebek çalısı:)

Kryon 20-08-2012 02:16

Sevgili arkadaşlar, minyatür gül olarak aldığınız güllerin boyu 25-35 cm civarı olanlar mı yoksa 45-60 cm boya ulaşanlar mı? Şu meşhur satış sitesinden minyatür gül alacağım ama hangi boy almam gerektiğine karar veremedim yardım eder misiniz?

...nokta 20-08-2012 12:03

Sevgili Kryon...
Aldığım güller minyatür gül olarak geçiyor ve 25-35 cm civarı olanlardan...

Kryon 20-08-2012 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1010490)
Sevgili Kryon...
Aldığım güller minyatür gül olarak geçiyor ve 25-35 cm civarı olanlardan...

Cevap için teşekkür ederim Sevgili nokta. Bu gün Koçtaş'a bakacağım eğer orada bulamazsam internetten sipariş edeceğim...

...nokta 20-08-2012 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1010492)
Cevap için teşekkür ederim Sevgili nokta. Bu gün Koçtaş'a bakacağım eğer orada bulamazsam internetten sipariş edeceğim...

Rica ederim...çok güzeller...bakımı için endişeliydim ama bir sorun olmadı...bir ara yaprakları dökülmüştü ama şimdi dökülen yapraklardan daha fazla çıkmaya başladı...kesinlikle almalısın :)

Kryon 20-08-2012 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1010495)
Rica ederim...çok güzeller...bakımı için endişeliydim ama bir sorun olmadı...bir ara yaprakları dökülmüştü ama şimdi dökülen yapraklardan daha fazla çıkmaya başladı...kesinlikle almalısın :)

Haklısın kesinlikle almam lazım çok tatlılar ama renk konusunda kafam karıştı şimdide... Sanırım 6-7 renk alacağım ama bunları aslında ayrı ayrı değil büyükçe dekoratif bir saksı içine renk renk dikmeyi planlıyorum, şimdi forumu okuyunca bu şekilde dikmek acaba sıkıntı yaratır mı diye düşünmeye başladım...

...nokta 20-08-2012 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1010500)
Haklısın kesinlikle almam lazım çok tatlılar ama renk konusunda kafam karıştı şimdide... Sanırım 6-7 renk alacağım ama bunları aslında ayrı ayrı değil büyükçe dekoratif bir saksı içine renk renk dikmeyi planlıyorum, şimdi forumu okuyunca bu şekilde dikmek acaba sıkıntı yaratır mı diye düşünmeye başladım...

Ağaçlar.net üyelerinden elifnaz adlı arkadaşımız öyle bir düzenleme yapmış ve çok hoşuma gitti...onu gördüğümde ben de yapmayı düşünmüştüm fakat fırsatım olmadı...farklı cins bir gül olmadıktan sonra(yani hepsi minyatür gül ise)bir sorun olacağını düşünmüyorum...ben ilk aldığımda yaprakları solmuştu,dökülmüştü,tomurcuğu açmamıştı öleceğini düşünüyordum...galiba farklı bir ortama geldiği için olmuştu bunlar...ama şuan çok sağlıklı yeni yeni tomurcuklar verdi...yani böyle şeyler olursa(örümcekler hariç)korkma... eğer örümcek gibi sorunlarla karşılaşırsan forumda yeterince bilgi var bununla ilgili...eğer bilgi sahibi isem ben de yardımcı olmaya çalışrım tabiyki :)

Kryon 20-08-2012 19:39

Tekrar teşekkür ederim Sevgili Nokta, sanıyorum aradığım minyatürleri Koçtaş'ta bulamayacağım iyisi mi ben internetten sipariş edeyim bayram bitiminde kargo ile gelsin.

En son aldığım hanımeli ile birlikte gelen bir karınca kolonisi için mecburi tarım ilacı kullanmak zorunda kaldım, ne balkonda ne evin içerisinde karıncalar pek hoş olmazdı, ilacın etki alanına örümceklerde dahil, bir ihtimal periyodik olarak normal dozun %10 unu ile haftada bir veya onbeş günde bir ilaçlama yaparsam belki örümcekler uğramazlar bile... Nernekadar kimyasal kullanmayı sevmiyor olsamda bazen gerekli olabiliyor...

Öyleyse ilk iş şu miniklerin siparişleri verilsin...Birazcık serpildikten sonra sana kabul edersen çelik bile gönderirim elinde olmayan renklerden, böylece sende istediğin düzenlemeyi yapabilirsin belki...

Bu arada bahsettiğin üyenin mesajlarını inceleyeceğim derhal...

Not: Gg de baktıklarım ya 35-45 ya 45-60 cm boyda olanlar ben şimdi ne yapayım bilemedim...

...nokta 20-08-2012 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1010539)
Tekrar teşekkür ederim Sevgili Nokta, sanıyorum aradığım minyatürleri Koçtaş'ta bulamayacağım iyisi mi ben internetten sipariş edeyim bayram bitiminde kargo ile gelsin.

En son aldığım hanımeli ile birlikte gelen bir karınca kolonisi için mecburi tarım ilacı kullanmak zorunda kaldım, ne balkonda ne evin içerisinde karıncalar pek hoş olmazdı, ilacın etki alanına örümceklerde dahil, bir ihtimal periyodik olarak normal dozun %10 unu ile haftada bir veya onbeş günde bir ilaçlama yaparsam belki örümcekler uğramazlar bile... Nernekadar kimyasal kullanmayı sevmiyor olsamda bazen gerekli olabiliyor...

Öyleyse ilk iş şu miniklerin siparişleri verilsin...Birazcık serpildikten sonra sana kabul edersen çelik bile gönderirim elinde olmayan renklerden, böylece sende istediğin düzenlemeyi yapabilirsin belki...

Bu arada bahsettiğin üyenin mesajlarını inceleyeceğim derhal...

Not: Gg de baktıklarım ya 35-45 ya 45-60 cm boyda olanlar ben şimdi ne yapayım bilemedim...

Sevgili Kryon...
Öncelikle göndermek istediğin çelik için teşekkür ederim...tabiyki kabul ederim :) ...minyatür güllerin boyları 30-40 cm civarı oluyor...istersen 35-45 cm olanlardan sipariş verebilirsin...

Kryon 20-08-2012 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1010544)
Sevgili Kryon...
Öncelikle göndermek istediğin çelik için teşekkür ederim...tabiyki kabul ederim :) ...minyatür güllerin boyları 30-40 cm civarı oluyor...istersen 35-45 cm olanlardan sipariş verebilirsin...

Öyleyse gelsin renk renk minyatür güller ;)
Şimdi sipariş vereceğim herhalde bayramdan sonra elime ulaşırlar, bende burada fotoğrafları sizinle paylaşırım...

Not: 7 farklı renk sipariş verdim...

...nokta 20-08-2012 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1010549)
Öyleyse gelsin renk renk minyatür güller ;)
Şimdi sipariş vereceğim herhalde bayramdan sonra elime ulaşırlar, bende burada fotoğrafları sizinle paylaşırım...

Not: 7 farklı renk sipariş verdim...

Dört gözle küçümenlerin fotoğraflarını bekliyoruz...sağlık bir biçimde gelip,büyürler inşallah :)

Kryon 22-08-2012 22:41

Küçüklerim yola çıkmış, yarın elimde olacaklar :)

Ufak bir sorum var... Bebekler için 20+20+20 Me gübre kullanımı uygun mudur yoksa özel gül gübresi mi alayım ne dersiniz?

...nokta 22-08-2012 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1011021)
Küçüklerim yola çıkmış, yarın elimde olacaklar :)

Ufak bir sorum var... Bebekler için 20+20+20 Me gübre kullanımı uygun mudur yoksa özel gül gübresi mi alayım ne dersiniz?

Sevgili Kryon...
Gübre konusunda pek bilgim yok fakat internetten bir kaç siteye daha baktım da mayıs ayında özel gübre kullanılması gerektiği söyleniyor...ve temmuz,ağustos aylarında o sene içinde güllere son gübreleme yapılması gerekiyormuş...daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler sanırım :)

Kryon 22-08-2012 23:13

Teşekkür ederim Sevgili Nokta...

Kryon 23-08-2012 15:20

5 Eklenti(ler)
Benim ufaklıklar geldi, 7 adet sipariş etmiştim sağolsun satıcı arkadaş fazla fazla göndermiş tam 9 minyatür gülüm oldu. Yalnız bazı güllerin yapraklarında sanırım hastalık var.Bazısı paslı gibi bazısındada koca siyah noktalar var. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmak lazım bir araştırmalı...

Ekleme: Güllerde kara leke ve pas hastalıkları olduğunu öğrendim, şimdi tedavi yolunu araştırıyorum...

Kara leke bir mantar hastalığıymış, bu yüzden mantar ilacı kullanılacak, pas hastalığının çözümü ise bordo bulamacıymış. Gerçi siz bunları zaten biliyorsunuzdur ama ben yeniyim ve benim gibi gül bakımında yeni olan arkadaşların gözüne çarpması için bulduğum bilgileri yazıyorum...

Bu hastalıklar için alternatif çözüm deneyip başarılı olan varsa tabii ki yönlendirmelere açığım...

kartal124 23-08-2012 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1011166)
Benim ufaklıklar geldi, 7 adet sipariş etmiştim sağolsun satıcı arkadaş fazla fazla göndermiş tam 9 minyatür gülüm oldu. Yalnız bazı güllerin yapraklarında sanırım hastalık var.Bazısı paslı gibi bazısındada koca siyah noktalar var. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmak lazım bir araştırmalı...

Ekleme: Güllerde kara leke ve pas hastalıkları olduğunu öğrendim, şimdi tedavi yolunu araştırıyorum...

Kara leke bir mantar hastalığıymış, bu yüzden mantar ilacı kullanılacak, pas hastalığının çözümü ise bordo bulamacıymış. Gerçi siz bunları zaten biliyorsunuzdur ama ben yeniyim ve benim gibi gül bakımında yeni olan arkadaşların gözüne çarpması için bulduğum bilgileri yazıyorum...

Bu hastalıklar için alternatif çözüm deneyip başarılı olan varsa tabii ki yönlendirmelere açığım...

Lekeler mantari hastalık.O yaprakları kurtarmak mümkün değilse de diğerlerine sıçramasını engellemek için Topas isimli ilaçla 10'ar gün arayla ve serin bir havada 3 kez ilaçlayın.Yapraklarına su değdirmeyin.
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.

YeniGine 23-08-2012 23:31

Kryon gözünüz aydın; çok güzeller... Kolay gelsin, güle güle gönlünüze göre büyüsünler inşallah.

Kryon 24-08-2012 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 1011237)
Lekeler mantari hastalık.O yaprakları kurtarmak mümkün değilse de diğerlerine sıçramasını engellemek için Topas isimli ilaçla 10'ar gün arayla ve serin bir havada 3 kez ilaçlayın.Yapraklarına su değdirmeyin.
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.

Bebekleri ön balkonun sol köşesine koyacağım, bu bölgeye güneş saat 4-4:30 civarı geliyor ve şiddeti epey hafiflemiş oluyor, geçen hafta gelen sarmaşık gülleride aynı bölgeye koymuştum şimdilik keyifleri yerinde... İsmini verdiğiniz ilacı yarın hemen ediniyorum. Hastalıklı yaprakların hepsini steril makas ile kestim, pas lekesi gibi olan gül içinse budama manasında yapabileceğim bir şey yok çünkü bitkinin tüm yapraklarında var...

Birde koruyucu önlem olarak 1 litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ekleyip spreyledim. Şu an için hala kalıcı saksılarına dikilmediler. Hepsini aynı yere dikmeyi planlıyordum ama sağlam olanlarla hasta olanları ayrı ayrı dikmek herhalde en sağlıklısı olacak...

Bilgi için teşekkür ederim...

Kryon 24-08-2012 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1011303)
Kryon gözünüz aydın; çok güzeller... Kolay gelsin, güle güle gönlünüze göre büyüsünler inşallah.

Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, inşallah sağlıklarına kavuşup serpilip güzelleşecekler sizlerinde yardımları ile...

YeniGine 24-08-2012 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1011309)
Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, inşallah sağlıklarına kavuşup serpilip güzelleşecekler sizlerinde yardımları ile...

İnşallah üye arkadaşların yardımı ile Kryon, benden yardım yok; ben de sayende öğrenmeye çalışıyorum... Takipteyim. SAYENDE inşallah...

Kryon 24-08-2012 00:47

Öyleyse birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diyelim :)

YeniGine 24-08-2012 00:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1011314)
Öyleyse birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diyelim :)

Kryon üç senedir bende minyatür güller ile uğraşıyorum. Bu sene mayıs ayında aynen sendeki gibi kara leke idiler. Tabi ben tek tek yoldum hepsini. Sonra zamanla hiçbir yaprak kalmadı üzerlerinde kaldılar mı iskelet dal halinde. Sonra sonra az az budadım dalları. Bu arada Çiçek Coşturan verdim. Şimdi şu anda garibimler yaprak çıkarıyor ve üzerlerinde de minik minik gülleri mevcut. Yani kısaca cılıız mı cılız pek bir minyatür güllerim var.

Kryon 24-08-2012 02:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1011315)
Kryon üç senedir bende minyatür güller ile uğraşıyorum. Bu sene mayıs ayında aynen sendeki gibi kara leke idiler. Tabi ben tek tek yoldum hepsini. Sonra zamanla hiçbir yaprak kalmadı üzerlerinde kaldılar mı iskelet dal halinde. Sonra sonra az az budadım dalları. Bu arada Çiçek Coşturan verdim. Şimdi şu anda garibimler yaprak çıkarıyor ve üzerlerinde de minik minik gülleri mevcut. Yani kısaca cılıız mı cılız pek bir minyatür güllerim var.

Sevgili YeniGine, eyvah ki eyvah diyorum... Bende mecburen budadım yaprakları cılız kaldılar tabii ama yapılabilecek çok bir şey yoktu şu durumda... Yarın yine bana Karaköy yolu göründü, yapraklarıda yanımda götüreceğim elbette, kullanmam gereken kesin ilacı (Topas vs.)belirteceklerdir diye tahmin ediyorum...

Kullandığın gübrenin npk değerleri nelerdir yazar mısın, değerlendirelim... Şu durumda sanırım tomurcuklardan ziyade dallarına ve yapraklarına ağırlık vermek için Azot ağırlıklı gübre gerek gibi... Yarın bunları netleştireyim, burada bilgileri paylaşırım... Üzülme, sonradan açılan iyi açılırmış, onlarda serpilip güzelleşecekler...

YeniGine 24-08-2012 02:22

Kryoon canımsın en başta da dedim benden yardım yok diye. Ben dediğim gibi nisandı sanırım öncee bir gübre döktüm (Doğal bildiğimiz hayvan gübresi) Sonrasıı gayet güzel çiçeklendiler maşallaah tabii gübre döktüm olacak o kadar dedim... Derkeeen bir anda yapraklarda kara leke mevcut oldu. Koparttım tabi tüm lekeli yaprakları tek tek. Sonraa baktım güllerin hiçbirinde yaprak kalmadı. Bu sayfaya da lütfen yardım diye izah ettim. Bana göre geçerli yardım çıplak dalların bir kısmını buda idi. Ben de budadım az biraz. Bu arada Çiçek Coşturan diye sıvı besin takviyesi uyguladım. Şu anda tekrar yapraklandılar ve cılız mııı cılız yaprak ve minik minik (Hepten bir minyatür) gülleri üzerinde. İnşallah yarın tekrar bir güzeel sulayıp Çiçek Coşturan sıvıdan vermeyi düşünüyorum. Nacizaneee bence.

Kryon 24-08-2012 02:29

Ben yarın bir gideyim, eğer azot ağırlıklı gübre uygun görülürse sana üre yollarım biraz, normal gübre ile dönüşümlü kullanırsın, 15 günde bir çiçek coşturan, 15 günde 1 üre şeklinde.Şu dönem bitkinin üzerinde az yaprak olduğu için normal dozun yarısını uygularsın. Nasıl fikir?

YeniGine 24-08-2012 02:34

:)) Süpeer, tamam sen yarın giiit... Bakalım ne önerecekler. Sen benden yardım bekler iken ben senden yardım bekleyeceğim. Hadi bakalım inşallaah, rastgele Kryon... Sen başar kiii, bende başarayım inşallah.
Teşekküür ediyoruum.

Kryon 24-08-2012 02:44

Rica ederim, yarın görüşmek üzere :)

YeniGine 24-08-2012 02:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1011336)
Rica ederim, yarın görüşmek üzere :)

Tamam inşallah; iyi geceleer... Rastgele.

kartal124 24-08-2012 12:13

Fazla gübre de vermeyin bu sıcaklarda yakarsınız gülleri.En verimlisi suda çözünmüş halde satılan gübreleri(örneğin çiçekçoşturanın sıvı gül besinini) 15 günde 1 vermek.Araya üre falan katmaya gerek yok.Aldığınız gübrede NPK dışında iz elementlerin bulunmasını da dikkat edin.

Kryon 24-08-2012 12:48

Sn. Kartal 124, bildiğim kadarı ile yaprak ve dal gelişimi konusunda üre, çiçek coşturandan çok daha başarılı... Kullanımı da basittir, üre suda tamamen çözünür, 1litre suya bir silme çay kaşığı üre eklenir, şu durumda bitki üzerinde yeterince dal ve yaprak olmadığından 1 litreye yarım çay kaşığı uygun görünmektedir ve bitkilere zararı olmaz... Tabii bunu sağlığına kavuşmuş olan bitkilerde kullanıldığını varsayıyorum. Aksi halde mantar ve bakteri hastalıklarından kurtulduk derken bilimum akar, nematod,afidlerle uğraşma durumu söz konusu olabilir.Üre içeren gübre verilecekse sabahın ilk saatlerinde verilmelidir...Zaten doğru oranda kullanılan hiç bir şeyin zararı olmaz, yanlış oranda kullanılan herşey ise zehir kategorisine girer...

Saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025