![]() |
Sn. kelebek çalısı...
Böcek falan olmasın diye yapacaktım püskürtmeyi...pek bilmiyorumda bu konularda bir şey o geldi aklıma...ısırık olan yaprakları da aldım söylediğiniz gibi takipteyim...hemen hemen her gün her dakika bakıyorum yeni yeni yapraklar çıkıyor...başka bir ısırığa da rastlamadım şimdilik...umarım artık bir problem olmaz...teşekkürler kelebek çalısı:) |
Sevgili arkadaşlar, minyatür gül olarak aldığınız güllerin boyu 25-35 cm civarı olanlar mı yoksa 45-60 cm boya ulaşanlar mı? Şu meşhur satış sitesinden minyatür gül alacağım ama hangi boy almam gerektiğine karar veremedim yardım eder misiniz?
|
Sevgili Kryon...
Aldığım güller minyatür gül olarak geçiyor ve 25-35 cm civarı olanlardan... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tekrar teşekkür ederim Sevgili Nokta, sanıyorum aradığım minyatürleri Koçtaş'ta bulamayacağım iyisi mi ben internetten sipariş edeyim bayram bitiminde kargo ile gelsin.
En son aldığım hanımeli ile birlikte gelen bir karınca kolonisi için mecburi tarım ilacı kullanmak zorunda kaldım, ne balkonda ne evin içerisinde karıncalar pek hoş olmazdı, ilacın etki alanına örümceklerde dahil, bir ihtimal periyodik olarak normal dozun %10 unu ile haftada bir veya onbeş günde bir ilaçlama yaparsam belki örümcekler uğramazlar bile... Nernekadar kimyasal kullanmayı sevmiyor olsamda bazen gerekli olabiliyor... Öyleyse ilk iş şu miniklerin siparişleri verilsin...Birazcık serpildikten sonra sana kabul edersen çelik bile gönderirim elinde olmayan renklerden, böylece sende istediğin düzenlemeyi yapabilirsin belki... Bu arada bahsettiğin üyenin mesajlarını inceleyeceğim derhal... Not: Gg de baktıklarım ya 35-45 ya 45-60 cm boyda olanlar ben şimdi ne yapayım bilemedim... |
Alıntı:
Öncelikle göndermek istediğin çelik için teşekkür ederim...tabiyki kabul ederim :) ...minyatür güllerin boyları 30-40 cm civarı oluyor...istersen 35-45 cm olanlardan sipariş verebilirsin... |
Alıntı:
Şimdi sipariş vereceğim herhalde bayramdan sonra elime ulaşırlar, bende burada fotoğrafları sizinle paylaşırım... Not: 7 farklı renk sipariş verdim... |
Alıntı:
|
Küçüklerim yola çıkmış, yarın elimde olacaklar :)
Ufak bir sorum var... Bebekler için 20+20+20 Me gübre kullanımı uygun mudur yoksa özel gül gübresi mi alayım ne dersiniz? |
Alıntı:
Gübre konusunda pek bilgim yok fakat internetten bir kaç siteye daha baktım da mayıs ayında özel gübre kullanılması gerektiği söyleniyor...ve temmuz,ağustos aylarında o sene içinde güllere son gübreleme yapılması gerekiyormuş...daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler sanırım :) |
Teşekkür ederim Sevgili Nokta...
|
5 Eklenti(ler)
Benim ufaklıklar geldi, 7 adet sipariş etmiştim sağolsun satıcı arkadaş fazla fazla göndermiş tam 9 minyatür gülüm oldu. Yalnız bazı güllerin yapraklarında sanırım hastalık var.Bazısı paslı gibi bazısındada koca siyah noktalar var. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmak lazım bir araştırmalı...
Ekleme: Güllerde kara leke ve pas hastalıkları olduğunu öğrendim, şimdi tedavi yolunu araştırıyorum... Kara leke bir mantar hastalığıymış, bu yüzden mantar ilacı kullanılacak, pas hastalığının çözümü ise bordo bulamacıymış. Gerçi siz bunları zaten biliyorsunuzdur ama ben yeniyim ve benim gibi gül bakımında yeni olan arkadaşların gözüne çarpması için bulduğum bilgileri yazıyorum... Bu hastalıklar için alternatif çözüm deneyip başarılı olan varsa tabii ki yönlendirmelere açığım... |
Alıntı:
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir. |
Kryon gözünüz aydın; çok güzeller... Kolay gelsin, güle güle gönlünüze göre büyüsünler inşallah.
|
Alıntı:
Birde koruyucu önlem olarak 1 litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ekleyip spreyledim. Şu an için hala kalıcı saksılarına dikilmediler. Hepsini aynı yere dikmeyi planlıyordum ama sağlam olanlarla hasta olanları ayrı ayrı dikmek herhalde en sağlıklısı olacak... Bilgi için teşekkür ederim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Öyleyse birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diyelim :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kullandığın gübrenin npk değerleri nelerdir yazar mısın, değerlendirelim... Şu durumda sanırım tomurcuklardan ziyade dallarına ve yapraklarına ağırlık vermek için Azot ağırlıklı gübre gerek gibi... Yarın bunları netleştireyim, burada bilgileri paylaşırım... Üzülme, sonradan açılan iyi açılırmış, onlarda serpilip güzelleşecekler... |
Kryoon canımsın en başta da dedim benden yardım yok diye. Ben dediğim gibi nisandı sanırım öncee bir gübre döktüm (Doğal bildiğimiz hayvan gübresi) Sonrasıı gayet güzel çiçeklendiler maşallaah tabii gübre döktüm olacak o kadar dedim... Derkeeen bir anda yapraklarda kara leke mevcut oldu. Koparttım tabi tüm lekeli yaprakları tek tek. Sonraa baktım güllerin hiçbirinde yaprak kalmadı. Bu sayfaya da lütfen yardım diye izah ettim. Bana göre geçerli yardım çıplak dalların bir kısmını buda idi. Ben de budadım az biraz. Bu arada Çiçek Coşturan diye sıvı besin takviyesi uyguladım. Şu anda tekrar yapraklandılar ve cılız mııı cılız yaprak ve minik minik (Hepten bir minyatür) gülleri üzerinde. İnşallah yarın tekrar bir güzeel sulayıp Çiçek Coşturan sıvıdan vermeyi düşünüyorum. Nacizaneee bence.
|
Ben yarın bir gideyim, eğer azot ağırlıklı gübre uygun görülürse sana üre yollarım biraz, normal gübre ile dönüşümlü kullanırsın, 15 günde bir çiçek coşturan, 15 günde 1 üre şeklinde.Şu dönem bitkinin üzerinde az yaprak olduğu için normal dozun yarısını uygularsın. Nasıl fikir?
|
:)) Süpeer, tamam sen yarın giiit... Bakalım ne önerecekler. Sen benden yardım bekler iken ben senden yardım bekleyeceğim. Hadi bakalım inşallaah, rastgele Kryon... Sen başar kiii, bende başarayım inşallah.
Teşekküür ediyoruum. |
Rica ederim, yarın görüşmek üzere :)
|
Alıntı:
|
Fazla gübre de vermeyin bu sıcaklarda yakarsınız gülleri.En verimlisi suda çözünmüş halde satılan gübreleri(örneğin çiçekçoşturanın sıvı gül besinini) 15 günde 1 vermek.Araya üre falan katmaya gerek yok.Aldığınız gübrede NPK dışında iz elementlerin bulunmasını da dikkat edin.
|
Sn. Kartal 124, bildiğim kadarı ile yaprak ve dal gelişimi konusunda üre, çiçek coşturandan çok daha başarılı... Kullanımı da basittir, üre suda tamamen çözünür, 1litre suya bir silme çay kaşığı üre eklenir, şu durumda bitki üzerinde yeterince dal ve yaprak olmadığından 1 litreye yarım çay kaşığı uygun görünmektedir ve bitkilere zararı olmaz... Tabii bunu sağlığına kavuşmuş olan bitkilerde kullanıldığını varsayıyorum. Aksi halde mantar ve bakteri hastalıklarından kurtulduk derken bilimum akar, nematod,afidlerle uğraşma durumu söz konusu olabilir.Üre içeren gübre verilecekse sabahın ilk saatlerinde verilmelidir...Zaten doğru oranda kullanılan hiç bir şeyin zararı olmaz, yanlış oranda kullanılan herşey ise zehir kategorisine girer...
Saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025