agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Minyatür Güller (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1654.htm)

Emre İlhan 07-07-2012 16:17

Ricâ ederim:)

Karaleke hastalığından bahsettiğiniz için, hâlâ hastalık etmenini taşıdıklarını düşünmüştüm:)

YeniGine 08-07-2012 01:47

[QUOTE=YeniGine;993217]3 senedir uğraştığım minyatür güllerim ne yazık ki şu an sadece dal halinde. Mart ayında yanmış gübre verdim, Nisan - Mayıs aylarında kara leke, daha sonra bit sorunları var idi. Kara leke olan yaprakları temizledim,

Emre İlhan ilginize çok teşekkür ettim. Kara leke de, bit sorunu da yok çok şükür; ziraa ne bileyim dallarda yaprak yok. Hani acaba o dallar budanır mı, kesilir mi bu ayda? Belki o yönde bir bilen vardır diye düşünmüş idim. Tekraar teşekkürler.

kelebek çalısı 08-07-2012 04:16

Sn. YeniGine,

yapraksız bir gül örneğinin paylaşıldığı bu forum mesajına karşılık olarak budamanın faydalı olacağına dair izlenim edindiren şu mesaja göre budayın gitsin diyorum ;).

Bence güller için mevcut besin takviyelerinden de kullanabilirsiniz budamadan sonra.

YeniGine 08-07-2012 23:35

Evet kelebek çalısı bence de budayayım. Çünkü nerede ise 1 aydır öyle yapraksız yapraksız duruyorlar. 4-5 sulamadır besin takviyesi de yapıyorum. İlgi ve yardımınız için teşekkür ediyorum. Sağoluun.

Nariel 10-07-2012 08:52

Dibi daha kurumadan sürekli suluyor musunuz yoksa? Bir de her sulamada besin vermeyin; bitkinin yaprağı yok ki o kadar besini ve suyu ne yapacak? Dibi kurusun iyice, o zaman suyunu verin ve artık besin vermeyin. Hele budarsanız suya olan ihtiyacı iyice azalacak. Yeri havadarsa kendine gelir..

YeniGine 11-07-2012 00:24

Teşekkür ederim Nariel. Yok zaten haftada 2 kez sulanıyor. Ben 4-5 sulamadan sonra bitki besini verdim; o da iki kez. Bakalım şimdilik aynı duruyorlar ve öyle onlara baktıkça üzülüyorum ki şimdi üzerleri renk renk minik minik gül olmalı iken :( dal halindeler.
Teşekkür ediyorum tekrar yardımınız için.

...nokta 18-07-2012 22:57

Merhaba arkadaşlar...bugün bir tane minyatür gül aldım...bu sitede mi yoksa başka sitede mi tam olarak hatırlamıyorum ama şöyle bir yazı görmüştüm...güllerin toprak saksıya dikilmesi gerekildiği ile ilgiliydi...toprak saksıda daha sağlıklı mı yetişiyorlar yani bunu merak ettim...daha iyi bir ortam sağlıyorsa toprak saksıya dikmeyi düşünüyorumda:)

kartal124 18-07-2012 23:16

Toprak saksı herzaman için tercih edilmelidir.10 Lt.lik bir toprak saksıya dikip yarı gölge bir yere koyun gülünüzü.Seneye gerçek gül boyutuna ulaşıyor.

...nokta 19-07-2012 10:27

Yardımınız için teşekkürler kartal124...

loveforlife 23-07-2012 11:24

2 Eklenti(ler)
Rengini ve cinsini tam olarak bilmeden ektiğim küçücük bir çelik vardı. Tek bildiğim bodur gül olduğuydu. Ama bakın bizim kız ne de güzelmiş! İlk çiçeğimiz...

...nokta 24-07-2012 14:02

loveforlife...güzel gül...benimki de küçümen hali:)

http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=42549

Türkan 24-07-2012 14:33

guller her zaman guzeldir ama keske hep gonca kalabilseydiler..........

...nokta 26-07-2012 14:06

arkadaşlar...benim gülümün yaprakları sarardı soldu ya...neden oldu anlamıyorum...herhangi bir böcek falan da yok... birkaç tomurcuğu açmadan döküldü...çiçeği döküldü...alt yaprakları sapsarı...yeni aldığım için mi böyle oldu yoksa saksısının ağız kısmı biraz dar ondan mı kendi toprağıyla birlikte diktim onun için mi bilmiyorum...aklımda bir sürü soru var yani...yardımcı olursanız sevinirim...

loveforlife 26-07-2012 21:01

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1002536)
arkadaşlar...benim gülümün yaprakları sarardı soldu ya...neden oldu anlamıyorum...herhangi bir böcek falan da yok... birkaç tomurcuğu açmadan döküldü...çiçeği döküldü...alt yaprakları sapsarı...yeni aldığım için mi böyle oldu yoksa saksısının ağız kısmı biraz dar ondan mı kendi toprağıyla birlikte diktim onun için mi bilmiyorum...aklımda bir sürü soru var yani...yardımcı olursanız sevinirim...

Merhaba,

Bir fotoğrafını ekleme şansınız varsa daha çok yardımcı olabiliriz sanırım. Kırmızı örümcek bu yıl hiç rahat vermiyor güllere. Bu sebeplerden biri olabilir. Külleme olabilir... Ki benim bir minik çeliğimde külleme oldu. Ben bütün hastalıklı yapraklarını bir güzel budadım. Kükürtle ilaçladım. Şimdi maşallah canlı, körpecik, sağlıklı yapraklar çıkarıyor...

Bu da bir diğer minyatürüm....Onun yapraklarının da çok sağlıklı olduğu söylenemez ama bir gayret açmaya çalışıyor...

...nokta 26-07-2012 23:24

3 Eklenti(ler)
Merhaba loveforlife...
Bu ilk resim biraz uzaktan çektim...alttaki sarı yaprakların hepsini temizledim...dediğim gibi zaten kendileri kopuyor hemen...bir örümcek veya böcek de yok iyice inceledim
Eklenti 321451
Eklenti 321452

biraz önce çektiğimde de gördüm yeni yeni yapraklar çıkıyor...yeni aldığım için mi saradı ki yaprakları diyorum...bilmiyorum
Eklenti 321453

loveforlife 27-07-2012 09:22

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1002759)
Merhaba loveforlife...
Bu ilk resim biraz uzaktan çektim...alttaki sarı yaprakların hepsini temizledim...dediğim gibi zaten kendileri kopuyor hemen...bir örümcek veya böcek de yok iyice inceledim
Eklenti 321451
Eklenti 321452

biraz önce çektiğimde de gördüm yeni yeni yapraklar çıkıyor...yeni aldığım için mi saradı ki yaprakları diyorum...bilmiyorum
Eklenti 321453

O içine ektiğiniz küpün altında delik var mı? Drenaj sorun olmuş olabilir... Sanki toprak çamur gibi... Ayrıca yaprakların bir zararlı tarafından yenmiş olduğu görülüyor bence...

...nokta 27-07-2012 12:40

Evet altında delikler var...çiçekçiden aldığımız topraklar diktik...aynen çamur gibi sanki...yapraktaki yenmiş yeri ben de gördüm...çok inceledim ama bir şey bulamadım...en iyisi daha dikkatli olmak...teşekkürler loveforlife:)

kelebek çalısı 27-07-2012 21:32

Toprak sulandığında bu şekilde çamurlaşıyorsa toprağın özelliğinin killi olduğunu anlayabiliriz. Salt killi bir toprak yerine bir çeşit karışım olsaymış daha iyi olabilirmiş diye düşündüm. Biraz daha gevşek bir toprak elde etmenizi öneririm.

...nokta 27-07-2012 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1003119)
Toprak sulandığında bu şekilde çamurlaşıyorsa bu durum toprağın özelliğinin killi olduğunu anlayabiliriz. Salt killi bir toprak yerine bir çeşit karışım olsaymış daha iyi olabilirmiş diye düşündüm. Biraz daha gevşek bir toprak elde etmenizi öneririm.

Sn. kelebek çalısı...
Söylediğiniz gibi bir karışım yapıp tekrardan dikmeyi düşünüyodum...bugün su verdiğimde toprağın gevşemiş olduğunu gördüm ama yine de bir karışım yapacağım...üstte de yazmıştım yapraklarında bir böceğin yemesine benzer ısırıklar var fakat iyice bakıyorum ne böcek var ne örümcek...fıs fısa kireçli su koyup püskürtsem sorun olur mu?

kelebek çalısı 28-07-2012 02:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1003175)
Sn. kelebek çalısı...
Söylediğiniz gibi bir karışım yapıp tekrardan dikmeyi düşünüyodum...bugün su verdiğimde toprağın gevşemiş olduğunu gördüm ama yine de bir karışım yapacağım...üstte de yazmıştım yapraklarında bir böceğin yemesine benzer ısırıklar var fakat iyice bakıyorum ne böcek var ne örümcek...fıs fısa kireçli su koyup püskürtsem sorun olur mu?

Sn. ...nokta,

bitkinizi saksıdan çıkarmadan önce çamur kıvamındaki toprağın nemli hale gelmesini beklerseniz hem bitkinin akıbeti açısından hem de toprağın içinden bitkiyi rahat alabilmeniz açısından kolaylık olacaktır. Aslında saksı olarak kullandığınız küpün ağız kısmı hareketli olduğundan dikme veya yer değiştirme amaçlı sökme konusunda biraz sizi zorlayabilir.

Eğer yapraklarda yeni yenme izleri oluşmuyorsa sorun olacağını sanmıyorum. Takibe alınız.

Kireçli su spreyleme konusunda ise hangi amaca yönelik olarak spreyleme yapmak istediğinizi anlamasam da bence yapraklara su püskürtmek külleme oluşumu açısından zemin oluşturabilir.

Kolay gelsin.

...nokta 28-07-2012 09:43

Sn. kelebek çalısı...
Böcek falan olmasın diye yapacaktım püskürtmeyi...pek bilmiyorumda bu konularda bir şey o geldi aklıma...ısırık olan yaprakları da aldım söylediğiniz gibi takipteyim...hemen hemen her gün her dakika bakıyorum yeni yeni yapraklar çıkıyor...başka bir ısırığa da rastlamadım şimdilik...umarım artık bir problem olmaz...teşekkürler kelebek çalısı:)

Kryon 20-08-2012 02:16

Sevgili arkadaşlar, minyatür gül olarak aldığınız güllerin boyu 25-35 cm civarı olanlar mı yoksa 45-60 cm boya ulaşanlar mı? Şu meşhur satış sitesinden minyatür gül alacağım ama hangi boy almam gerektiğine karar veremedim yardım eder misiniz?

...nokta 20-08-2012 12:03

Sevgili Kryon...
Aldığım güller minyatür gül olarak geçiyor ve 25-35 cm civarı olanlardan...

Kryon 20-08-2012 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1010490)
Sevgili Kryon...
Aldığım güller minyatür gül olarak geçiyor ve 25-35 cm civarı olanlardan...

Cevap için teşekkür ederim Sevgili nokta. Bu gün Koçtaş'a bakacağım eğer orada bulamazsam internetten sipariş edeceğim...

...nokta 20-08-2012 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1010492)
Cevap için teşekkür ederim Sevgili nokta. Bu gün Koçtaş'a bakacağım eğer orada bulamazsam internetten sipariş edeceğim...

Rica ederim...çok güzeller...bakımı için endişeliydim ama bir sorun olmadı...bir ara yaprakları dökülmüştü ama şimdi dökülen yapraklardan daha fazla çıkmaya başladı...kesinlikle almalısın :)

Kryon 20-08-2012 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1010495)
Rica ederim...çok güzeller...bakımı için endişeliydim ama bir sorun olmadı...bir ara yaprakları dökülmüştü ama şimdi dökülen yapraklardan daha fazla çıkmaya başladı...kesinlikle almalısın :)

Haklısın kesinlikle almam lazım çok tatlılar ama renk konusunda kafam karıştı şimdide... Sanırım 6-7 renk alacağım ama bunları aslında ayrı ayrı değil büyükçe dekoratif bir saksı içine renk renk dikmeyi planlıyorum, şimdi forumu okuyunca bu şekilde dikmek acaba sıkıntı yaratır mı diye düşünmeye başladım...

...nokta 20-08-2012 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1010500)
Haklısın kesinlikle almam lazım çok tatlılar ama renk konusunda kafam karıştı şimdide... Sanırım 6-7 renk alacağım ama bunları aslında ayrı ayrı değil büyükçe dekoratif bir saksı içine renk renk dikmeyi planlıyorum, şimdi forumu okuyunca bu şekilde dikmek acaba sıkıntı yaratır mı diye düşünmeye başladım...

Ağaçlar.net üyelerinden elifnaz adlı arkadaşımız öyle bir düzenleme yapmış ve çok hoşuma gitti...onu gördüğümde ben de yapmayı düşünmüştüm fakat fırsatım olmadı...farklı cins bir gül olmadıktan sonra(yani hepsi minyatür gül ise)bir sorun olacağını düşünmüyorum...ben ilk aldığımda yaprakları solmuştu,dökülmüştü,tomurcuğu açmamıştı öleceğini düşünüyordum...galiba farklı bir ortama geldiği için olmuştu bunlar...ama şuan çok sağlıklı yeni yeni tomurcuklar verdi...yani böyle şeyler olursa(örümcekler hariç)korkma... eğer örümcek gibi sorunlarla karşılaşırsan forumda yeterince bilgi var bununla ilgili...eğer bilgi sahibi isem ben de yardımcı olmaya çalışrım tabiyki :)

Kryon 20-08-2012 19:39

Tekrar teşekkür ederim Sevgili Nokta, sanıyorum aradığım minyatürleri Koçtaş'ta bulamayacağım iyisi mi ben internetten sipariş edeyim bayram bitiminde kargo ile gelsin.

En son aldığım hanımeli ile birlikte gelen bir karınca kolonisi için mecburi tarım ilacı kullanmak zorunda kaldım, ne balkonda ne evin içerisinde karıncalar pek hoş olmazdı, ilacın etki alanına örümceklerde dahil, bir ihtimal periyodik olarak normal dozun %10 unu ile haftada bir veya onbeş günde bir ilaçlama yaparsam belki örümcekler uğramazlar bile... Nernekadar kimyasal kullanmayı sevmiyor olsamda bazen gerekli olabiliyor...

Öyleyse ilk iş şu miniklerin siparişleri verilsin...Birazcık serpildikten sonra sana kabul edersen çelik bile gönderirim elinde olmayan renklerden, böylece sende istediğin düzenlemeyi yapabilirsin belki...

Bu arada bahsettiğin üyenin mesajlarını inceleyeceğim derhal...

Not: Gg de baktıklarım ya 35-45 ya 45-60 cm boyda olanlar ben şimdi ne yapayım bilemedim...

...nokta 20-08-2012 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1010539)
Tekrar teşekkür ederim Sevgili Nokta, sanıyorum aradığım minyatürleri Koçtaş'ta bulamayacağım iyisi mi ben internetten sipariş edeyim bayram bitiminde kargo ile gelsin.

En son aldığım hanımeli ile birlikte gelen bir karınca kolonisi için mecburi tarım ilacı kullanmak zorunda kaldım, ne balkonda ne evin içerisinde karıncalar pek hoş olmazdı, ilacın etki alanına örümceklerde dahil, bir ihtimal periyodik olarak normal dozun %10 unu ile haftada bir veya onbeş günde bir ilaçlama yaparsam belki örümcekler uğramazlar bile... Nernekadar kimyasal kullanmayı sevmiyor olsamda bazen gerekli olabiliyor...

Öyleyse ilk iş şu miniklerin siparişleri verilsin...Birazcık serpildikten sonra sana kabul edersen çelik bile gönderirim elinde olmayan renklerden, böylece sende istediğin düzenlemeyi yapabilirsin belki...

Bu arada bahsettiğin üyenin mesajlarını inceleyeceğim derhal...

Not: Gg de baktıklarım ya 35-45 ya 45-60 cm boyda olanlar ben şimdi ne yapayım bilemedim...

Sevgili Kryon...
Öncelikle göndermek istediğin çelik için teşekkür ederim...tabiyki kabul ederim :) ...minyatür güllerin boyları 30-40 cm civarı oluyor...istersen 35-45 cm olanlardan sipariş verebilirsin...

Kryon 20-08-2012 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1010544)
Sevgili Kryon...
Öncelikle göndermek istediğin çelik için teşekkür ederim...tabiyki kabul ederim :) ...minyatür güllerin boyları 30-40 cm civarı oluyor...istersen 35-45 cm olanlardan sipariş verebilirsin...

Öyleyse gelsin renk renk minyatür güller ;)
Şimdi sipariş vereceğim herhalde bayramdan sonra elime ulaşırlar, bende burada fotoğrafları sizinle paylaşırım...

Not: 7 farklı renk sipariş verdim...

...nokta 20-08-2012 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1010549)
Öyleyse gelsin renk renk minyatür güller ;)
Şimdi sipariş vereceğim herhalde bayramdan sonra elime ulaşırlar, bende burada fotoğrafları sizinle paylaşırım...

Not: 7 farklı renk sipariş verdim...

Dört gözle küçümenlerin fotoğraflarını bekliyoruz...sağlık bir biçimde gelip,büyürler inşallah :)

Kryon 22-08-2012 22:41

Küçüklerim yola çıkmış, yarın elimde olacaklar :)

Ufak bir sorum var... Bebekler için 20+20+20 Me gübre kullanımı uygun mudur yoksa özel gül gübresi mi alayım ne dersiniz?

...nokta 22-08-2012 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1011021)
Küçüklerim yola çıkmış, yarın elimde olacaklar :)

Ufak bir sorum var... Bebekler için 20+20+20 Me gübre kullanımı uygun mudur yoksa özel gül gübresi mi alayım ne dersiniz?

Sevgili Kryon...
Gübre konusunda pek bilgim yok fakat internetten bir kaç siteye daha baktım da mayıs ayında özel gübre kullanılması gerektiği söyleniyor...ve temmuz,ağustos aylarında o sene içinde güllere son gübreleme yapılması gerekiyormuş...daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler sanırım :)

Kryon 22-08-2012 23:13

Teşekkür ederim Sevgili Nokta...

Kryon 23-08-2012 15:20

5 Eklenti(ler)
Benim ufaklıklar geldi, 7 adet sipariş etmiştim sağolsun satıcı arkadaş fazla fazla göndermiş tam 9 minyatür gülüm oldu. Yalnız bazı güllerin yapraklarında sanırım hastalık var.Bazısı paslı gibi bazısındada koca siyah noktalar var. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmak lazım bir araştırmalı...

Ekleme: Güllerde kara leke ve pas hastalıkları olduğunu öğrendim, şimdi tedavi yolunu araştırıyorum...

Kara leke bir mantar hastalığıymış, bu yüzden mantar ilacı kullanılacak, pas hastalığının çözümü ise bordo bulamacıymış. Gerçi siz bunları zaten biliyorsunuzdur ama ben yeniyim ve benim gibi gül bakımında yeni olan arkadaşların gözüne çarpması için bulduğum bilgileri yazıyorum...

Bu hastalıklar için alternatif çözüm deneyip başarılı olan varsa tabii ki yönlendirmelere açığım...

kartal124 23-08-2012 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1011166)
Benim ufaklıklar geldi, 7 adet sipariş etmiştim sağolsun satıcı arkadaş fazla fazla göndermiş tam 9 minyatür gülüm oldu. Yalnız bazı güllerin yapraklarında sanırım hastalık var.Bazısı paslı gibi bazısındada koca siyah noktalar var. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmak lazım bir araştırmalı...

Ekleme: Güllerde kara leke ve pas hastalıkları olduğunu öğrendim, şimdi tedavi yolunu araştırıyorum...

Kara leke bir mantar hastalığıymış, bu yüzden mantar ilacı kullanılacak, pas hastalığının çözümü ise bordo bulamacıymış. Gerçi siz bunları zaten biliyorsunuzdur ama ben yeniyim ve benim gibi gül bakımında yeni olan arkadaşların gözüne çarpması için bulduğum bilgileri yazıyorum...

Bu hastalıklar için alternatif çözüm deneyip başarılı olan varsa tabii ki yönlendirmelere açığım...

Lekeler mantari hastalık.O yaprakları kurtarmak mümkün değilse de diğerlerine sıçramasını engellemek için Topas isimli ilaçla 10'ar gün arayla ve serin bir havada 3 kez ilaçlayın.Yapraklarına su değdirmeyin.
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.

YeniGine 23-08-2012 23:31

Kryon gözünüz aydın; çok güzeller... Kolay gelsin, güle güle gönlünüze göre büyüsünler inşallah.

Kryon 24-08-2012 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 1011237)
Lekeler mantari hastalık.O yaprakları kurtarmak mümkün değilse de diğerlerine sıçramasını engellemek için Topas isimli ilaçla 10'ar gün arayla ve serin bir havada 3 kez ilaçlayın.Yapraklarına su değdirmeyin.
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.

Bebekleri ön balkonun sol köşesine koyacağım, bu bölgeye güneş saat 4-4:30 civarı geliyor ve şiddeti epey hafiflemiş oluyor, geçen hafta gelen sarmaşık gülleride aynı bölgeye koymuştum şimdilik keyifleri yerinde... İsmini verdiğiniz ilacı yarın hemen ediniyorum. Hastalıklı yaprakların hepsini steril makas ile kestim, pas lekesi gibi olan gül içinse budama manasında yapabileceğim bir şey yok çünkü bitkinin tüm yapraklarında var...

Birde koruyucu önlem olarak 1 litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ekleyip spreyledim. Şu an için hala kalıcı saksılarına dikilmediler. Hepsini aynı yere dikmeyi planlıyordum ama sağlam olanlarla hasta olanları ayrı ayrı dikmek herhalde en sağlıklısı olacak...

Bilgi için teşekkür ederim...

Kryon 24-08-2012 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1011303)
Kryon gözünüz aydın; çok güzeller... Kolay gelsin, güle güle gönlünüze göre büyüsünler inşallah.

Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, inşallah sağlıklarına kavuşup serpilip güzelleşecekler sizlerinde yardımları ile...

YeniGine 24-08-2012 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1011309)
Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, inşallah sağlıklarına kavuşup serpilip güzelleşecekler sizlerinde yardımları ile...

İnşallah üye arkadaşların yardımı ile Kryon, benden yardım yok; ben de sayende öğrenmeye çalışıyorum... Takipteyim. SAYENDE inşallah...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025