![]() |
Ricâ ederim:)
Karaleke hastalığından bahsettiğiniz için, hâlâ hastalık etmenini taşıdıklarını düşünmüştüm:) |
[QUOTE=YeniGine;993217]3 senedir uğraştığım minyatür güllerim ne yazık ki şu an sadece dal halinde. Mart ayında yanmış gübre verdim, Nisan - Mayıs aylarında kara leke, daha sonra bit sorunları var idi. Kara leke olan yaprakları temizledim,
Emre İlhan ilginize çok teşekkür ettim. Kara leke de, bit sorunu da yok çok şükür; ziraa ne bileyim dallarda yaprak yok. Hani acaba o dallar budanır mı, kesilir mi bu ayda? Belki o yönde bir bilen vardır diye düşünmüş idim. Tekraar teşekkürler. |
|
Evet kelebek çalısı bence de budayayım. Çünkü nerede ise 1 aydır öyle yapraksız yapraksız duruyorlar. 4-5 sulamadır besin takviyesi de yapıyorum. İlgi ve yardımınız için teşekkür ediyorum. Sağoluun.
|
Dibi daha kurumadan sürekli suluyor musunuz yoksa? Bir de her sulamada besin vermeyin; bitkinin yaprağı yok ki o kadar besini ve suyu ne yapacak? Dibi kurusun iyice, o zaman suyunu verin ve artık besin vermeyin. Hele budarsanız suya olan ihtiyacı iyice azalacak. Yeri havadarsa kendine gelir..
|
Teşekkür ederim Nariel. Yok zaten haftada 2 kez sulanıyor. Ben 4-5 sulamadan sonra bitki besini verdim; o da iki kez. Bakalım şimdilik aynı duruyorlar ve öyle onlara baktıkça üzülüyorum ki şimdi üzerleri renk renk minik minik gül olmalı iken :( dal halindeler.
Teşekkür ediyorum tekrar yardımınız için. |
Merhaba arkadaşlar...bugün bir tane minyatür gül aldım...bu sitede mi yoksa başka sitede mi tam olarak hatırlamıyorum ama şöyle bir yazı görmüştüm...güllerin toprak saksıya dikilmesi gerekildiği ile ilgiliydi...toprak saksıda daha sağlıklı mı yetişiyorlar yani bunu merak ettim...daha iyi bir ortam sağlıyorsa toprak saksıya dikmeyi düşünüyorumda:)
|
Toprak saksı herzaman için tercih edilmelidir.10 Lt.lik bir toprak saksıya dikip yarı gölge bir yere koyun gülünüzü.Seneye gerçek gül boyutuna ulaşıyor.
|
Yardımınız için teşekkürler kartal124...
|
2 Eklenti(ler)
Rengini ve cinsini tam olarak bilmeden ektiğim küçücük bir çelik vardı. Tek bildiğim bodur gül olduğuydu. Ama bakın bizim kız ne de güzelmiş! İlk çiçeğimiz...
|
loveforlife...güzel gül...benimki de küçümen hali:)
http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=42549 |
guller her zaman guzeldir ama keske hep gonca kalabilseydiler..........
|
arkadaşlar...benim gülümün yaprakları sarardı soldu ya...neden oldu anlamıyorum...herhangi bir böcek falan da yok... birkaç tomurcuğu açmadan döküldü...çiçeği döküldü...alt yaprakları sapsarı...yeni aldığım için mi böyle oldu yoksa saksısının ağız kısmı biraz dar ondan mı kendi toprağıyla birlikte diktim onun için mi bilmiyorum...aklımda bir sürü soru var yani...yardımcı olursanız sevinirim...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir fotoğrafını ekleme şansınız varsa daha çok yardımcı olabiliriz sanırım. Kırmızı örümcek bu yıl hiç rahat vermiyor güllere. Bu sebeplerden biri olabilir. Külleme olabilir... Ki benim bir minik çeliğimde külleme oldu. Ben bütün hastalıklı yapraklarını bir güzel budadım. Kükürtle ilaçladım. Şimdi maşallah canlı, körpecik, sağlıklı yapraklar çıkarıyor... Bu da bir diğer minyatürüm....Onun yapraklarının da çok sağlıklı olduğu söylenemez ama bir gayret açmaya çalışıyor... |
3 Eklenti(ler)
Merhaba loveforlife...
Bu ilk resim biraz uzaktan çektim...alttaki sarı yaprakların hepsini temizledim...dediğim gibi zaten kendileri kopuyor hemen...bir örümcek veya böcek de yok iyice inceledim Eklenti 321451 Eklenti 321452 biraz önce çektiğimde de gördüm yeni yeni yapraklar çıkıyor...yeni aldığım için mi saradı ki yaprakları diyorum...bilmiyorum Eklenti 321453 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Evet altında delikler var...çiçekçiden aldığımız topraklar diktik...aynen çamur gibi sanki...yapraktaki yenmiş yeri ben de gördüm...çok inceledim ama bir şey bulamadım...en iyisi daha dikkatli olmak...teşekkürler loveforlife:)
|
Toprak sulandığında bu şekilde çamurlaşıyorsa toprağın özelliğinin killi olduğunu anlayabiliriz. Salt killi bir toprak yerine bir çeşit karışım olsaymış daha iyi olabilirmiş diye düşündüm. Biraz daha gevşek bir toprak elde etmenizi öneririm.
|
Alıntı:
Sn. kelebek çalısı... Söylediğiniz gibi bir karışım yapıp tekrardan dikmeyi düşünüyodum...bugün su verdiğimde toprağın gevşemiş olduğunu gördüm ama yine de bir karışım yapacağım...üstte de yazmıştım yapraklarında bir böceğin yemesine benzer ısırıklar var fakat iyice bakıyorum ne böcek var ne örümcek...fıs fısa kireçli su koyup püskürtsem sorun olur mu? |
Alıntı:
bitkinizi saksıdan çıkarmadan önce çamur kıvamındaki toprağın nemli hale gelmesini beklerseniz hem bitkinin akıbeti açısından hem de toprağın içinden bitkiyi rahat alabilmeniz açısından kolaylık olacaktır. Aslında saksı olarak kullandığınız küpün ağız kısmı hareketli olduğundan dikme veya yer değiştirme amaçlı sökme konusunda biraz sizi zorlayabilir. Eğer yapraklarda yeni yenme izleri oluşmuyorsa sorun olacağını sanmıyorum. Takibe alınız. Kireçli su spreyleme konusunda ise hangi amaca yönelik olarak spreyleme yapmak istediğinizi anlamasam da bence yapraklara su püskürtmek külleme oluşumu açısından zemin oluşturabilir. Kolay gelsin. |
Sn. kelebek çalısı...
Böcek falan olmasın diye yapacaktım püskürtmeyi...pek bilmiyorumda bu konularda bir şey o geldi aklıma...ısırık olan yaprakları da aldım söylediğiniz gibi takipteyim...hemen hemen her gün her dakika bakıyorum yeni yeni yapraklar çıkıyor...başka bir ısırığa da rastlamadım şimdilik...umarım artık bir problem olmaz...teşekkürler kelebek çalısı:) |
Sevgili arkadaşlar, minyatür gül olarak aldığınız güllerin boyu 25-35 cm civarı olanlar mı yoksa 45-60 cm boya ulaşanlar mı? Şu meşhur satış sitesinden minyatür gül alacağım ama hangi boy almam gerektiğine karar veremedim yardım eder misiniz?
|
Sevgili Kryon...
Aldığım güller minyatür gül olarak geçiyor ve 25-35 cm civarı olanlardan... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tekrar teşekkür ederim Sevgili Nokta, sanıyorum aradığım minyatürleri Koçtaş'ta bulamayacağım iyisi mi ben internetten sipariş edeyim bayram bitiminde kargo ile gelsin.
En son aldığım hanımeli ile birlikte gelen bir karınca kolonisi için mecburi tarım ilacı kullanmak zorunda kaldım, ne balkonda ne evin içerisinde karıncalar pek hoş olmazdı, ilacın etki alanına örümceklerde dahil, bir ihtimal periyodik olarak normal dozun %10 unu ile haftada bir veya onbeş günde bir ilaçlama yaparsam belki örümcekler uğramazlar bile... Nernekadar kimyasal kullanmayı sevmiyor olsamda bazen gerekli olabiliyor... Öyleyse ilk iş şu miniklerin siparişleri verilsin...Birazcık serpildikten sonra sana kabul edersen çelik bile gönderirim elinde olmayan renklerden, böylece sende istediğin düzenlemeyi yapabilirsin belki... Bu arada bahsettiğin üyenin mesajlarını inceleyeceğim derhal... Not: Gg de baktıklarım ya 35-45 ya 45-60 cm boyda olanlar ben şimdi ne yapayım bilemedim... |
Alıntı:
Öncelikle göndermek istediğin çelik için teşekkür ederim...tabiyki kabul ederim :) ...minyatür güllerin boyları 30-40 cm civarı oluyor...istersen 35-45 cm olanlardan sipariş verebilirsin... |
Alıntı:
Şimdi sipariş vereceğim herhalde bayramdan sonra elime ulaşırlar, bende burada fotoğrafları sizinle paylaşırım... Not: 7 farklı renk sipariş verdim... |
Alıntı:
|
Küçüklerim yola çıkmış, yarın elimde olacaklar :)
Ufak bir sorum var... Bebekler için 20+20+20 Me gübre kullanımı uygun mudur yoksa özel gül gübresi mi alayım ne dersiniz? |
Alıntı:
Gübre konusunda pek bilgim yok fakat internetten bir kaç siteye daha baktım da mayıs ayında özel gübre kullanılması gerektiği söyleniyor...ve temmuz,ağustos aylarında o sene içinde güllere son gübreleme yapılması gerekiyormuş...daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler sanırım :) |
Teşekkür ederim Sevgili Nokta...
|
5 Eklenti(ler)
Benim ufaklıklar geldi, 7 adet sipariş etmiştim sağolsun satıcı arkadaş fazla fazla göndermiş tam 9 minyatür gülüm oldu. Yalnız bazı güllerin yapraklarında sanırım hastalık var.Bazısı paslı gibi bazısındada koca siyah noktalar var. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmak lazım bir araştırmalı...
Ekleme: Güllerde kara leke ve pas hastalıkları olduğunu öğrendim, şimdi tedavi yolunu araştırıyorum... Kara leke bir mantar hastalığıymış, bu yüzden mantar ilacı kullanılacak, pas hastalığının çözümü ise bordo bulamacıymış. Gerçi siz bunları zaten biliyorsunuzdur ama ben yeniyim ve benim gibi gül bakımında yeni olan arkadaşların gözüne çarpması için bulduğum bilgileri yazıyorum... Bu hastalıklar için alternatif çözüm deneyip başarılı olan varsa tabii ki yönlendirmelere açığım... |
Alıntı:
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir. |
Kryon gözünüz aydın; çok güzeller... Kolay gelsin, güle güle gönlünüze göre büyüsünler inşallah.
|
Alıntı:
Birde koruyucu önlem olarak 1 litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ekleyip spreyledim. Şu an için hala kalıcı saksılarına dikilmediler. Hepsini aynı yere dikmeyi planlıyordum ama sağlam olanlarla hasta olanları ayrı ayrı dikmek herhalde en sağlıklısı olacak... Bilgi için teşekkür ederim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025