![]() |
Balkonda fazla meyve verme şansı olmadı malum havalardandır.Şimdi saksımda bir adet domates fidesi yetişmekte bende onu içeri alıp kaloriferli ortamda deneyeyim bakalım.Kışın evin içinde domates yetiştirip yemek zevkli olacak sanırım.Başarılı olursak seneye fazlasını yapmaya çalışırız.
|
sagolun balkon seracıları.Yılmak yok deneyerek dogruları bulacagımıza eminim.Herkese kolay gelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Ekim ayında ektiğim domates fidelerim.Kışa hazırlar,üzerlerinde çiçekleri oluştu.
|
Çerry (F1) tohumlarından 5 tanesi çimlendi bakalım ! Siz domates diyorsunuz fotoğrafta biberler var.
|
Alıntı:
|
Evet domates fidelerimle biberlerim karışmış.Domates fidelerimin resimlerinde bir sorun oldu galiba yükleyemiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
bu çiçekçiden aldığım çeri domatesimin tohumunu eylülde ektim.Çıkan fide bunun 5 katı uzun oldu.Ben bu işten birşey anlamadım.
|
Alıntı:
|
Sanmam çok sulansa sararma yapar, cinsi öyledir, benim de aynı sarmaşık gibi uzadı gitti.
Öyle de meyve dolu ki mutlaka sırıkla desteklemek gerekiyor, meyvenin ağırlığı dalları yere indiriyor ve toprağa değince çürüme yapıyor. Destek şart. |
Büyük ihtimalle aldığınız tohumlar f2 tohum.yani hibrit tohumlardan alınmış olanı.f1 den alınan tohumlar ekildiğinde ya anneye ya babaya çeker kendisini gösterme şansı çok düşüktür
|
Yorumlarınız için teşekkürler.Sonucunu domatesler olduktan sonra anlarız .
|
Herkese iyi bayramlar
|
seram
5 Eklenti(ler)
terasımın son hali.Bunlar büyüyen domateslerim
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda biber ve sardunyalarım.Öldü dedigim biberlerim yeniden yaprak ve çiçek verdi
|
soğuklar geliyor dikkat edin özellikle domatesler ve biberler için
|
Şimdilik geceleri 1 ssat kadar katalitik soba yakıyorum o kadar.
|
Kahyanur nerlerdesin sesin çıkmaz oldu.Yeni gelişmeler varmı fidelerin hakkında.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim sınıftaki çiçeklerim.
|
Nasıl çiçeklerim güzel mi?
|
Siz bu çiçeklere çiçek diktirin ev ödevi olarak, ama usanmadan diksinler. Hepsini başarılı ilan edin ki hevesleri devam ede.
|
Alıntı:
|
Domates işinin en uzun ve sabırsızlık yapan tarafı fide yetiştirmekmiş. 25 gündür altı adet ancak çimlendi bazıları ikinci yapraklarını çıkarmaya başladı ama yine de çok küçükler. Hala çimlenmeyenler de var. Fideleri hazır alsak daha iyi olacak gibi. Baharda deste deste pazarlarda satıyor köylü kadınlar. Onların türünü de bir bilsek.
|
kahyanur,
Saksılarını gerçekten merakla bekliyorum. |
Ben mesajı yeni gördüm, bayram, gezme derken.
Çiçeklerinize bayıldım, benim kızım da 1. sınıf bu yıl. Ondan mı nedir, duygulandım. Size kolaylıklar ve sabırlar diliyorum. |
Sayın Nariçi,
Çimlenmelerini izlemek te ayrı bir zevk. |
Alıntı:
|
Teşekkürler,
Çiçeklerim gerçektende çok güzeldirler. |
Sevgili arkadaşlarım nerelerdesiniz, uğramaz oldunuz.
|
Alıntı:
|
Mutfakta kış bahçesi
4 Eklenti(ler)
Bu seneye kadar sadece eşimin menekşelerine ev sahipliği yapan oldukça büyük bir balkonun içine katılmasıyla mutfağımız neredeyse bir kış bahçesine dönüştü..Red Robin,Tumbling Tom domatesleri,saksı biberlerini,menekşe ve diğerlerini sizlerle paylaşmak istedim...Balkonumun önünde şimdilik beyaz çakıl taşları ile dolu baharı bekleyen geniş bir balkon saksım var,bakalım oraları nasıl şenlendireceğim..:p
|
Baharı beklemeye gerek yok, sümbüller, laleler tam olarak oraya uygun.
Hocam100 nefis renklerde soğanlar satıyor, tavsiye ederim. |
Alıntı:
|
Sağolun arkadaşlar,
Malesef çiçeklerimin meyveye dönüşmelerini 10 gündür göremiyorum. Bir trafik kazası geçirerek kaburgalarım kırık bir vaziyette evde yatıyotum. |
Geçmişolsun kısa sürede iyileşmeniz dileğiyle
|
Geçmiş olsun, umarım bir an evvel çabucak iyileşirsiniz.
|
Büyük geçmiş olsun. İnşallah bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.
|
sağolun arkadaşlarr,
inşallah çabuk iyileşirim de okuluma dönerim.Çocuklarım çok özlemişler beni. |
tumbuling tom red ve pumbler domateslirimin üzeri çiçekle doluydu.Dün gece 4 derece sıcaklıga dayanamamışlar iyice solmuş yaprakları.İçeriye aldım.İnşallah kutulurlar.
|
balkonumda süs biberi ve domateslerim çiçek döküyor
1 Eklenti(ler)
suzan7 çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz.
bende balkonumda ve salonumda mahon67 dostumdan aldığım hediye domates tohumlardan 2 - 3 tanesini ektim. yeşerdi ancak çiçekte açtı ama domates tutmadı.evim kaloriferli sıcaklık 25-28 arası içeri balkondaki bitkilerim ise 12-13 derece sıcaklıkta. süsbiberlerim balonda ama ekim ayında ektiğim süs biberlerimden 2 adedini salona aldım.şu an çiçek tomurcukları üstünde.sizce domatesimin çiçeklerini dökmemesi için ne yapabilirim.saygılar |
Alıntı:
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025