![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Alıntı:
![]() Bahsettiğiniz bu az bilinen çeşit özellikle beyaz kökleri için yetiştirilen Hamburg (veya Hamburgh) Turnip veya Parsnip, Turnip-Rooted Parsley ya da Parsley Hamburg Rooted olarak anılan çeşittir. İdeal kış sebzesidir. Yaprakları lezzetli olan bu çeşidin kökleri özellikle çorbalarda ve güveçlerde kullanılır. Kimine göre fırında pişirildiğinde kerevizi andıran bir lezzeti vardır. Kimisi bu çeşidin yapraklarını normal maydanoza pek benzetmezken kimisi de hiç ayırt etmezler ve maydanoz yerine kullanırlar. Bitki çiçeğe kalktığı zaman yaprakları oldukça acılaşır. A ve C vitamini bakımından oldukça zengin bir bitkidir. En iyi çimlenme için tohumları 3 ila 5 gün arasında dondurucuda tuttuktan sonra hemen ekim öncesinde de 8 saat ılık suda bekletiniz. Karanlık çimlenmeyi hızlandırır. Kök sökülmeden sürekli maydanoz veriyor mu diye sormuşsunuz ama direkt bir bilgi bulamadım bu konuda. Zannedersem kök oluşumunu da engellememek adına kısım kısım tırtıklayarak yapraklardan istifade edebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|