![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2016
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
|
Merhaba Arkadaşlar... Balkon saksılarımda damlama sistemi ile yetiştirmek istediğim biberler için arkamizdaki zeytinlik çevresinden, dozerin kardığı topraktan toprak aldım.. Ziraatten de organik fermente yanmış hayvan gübresi aldım... Yalnız bu aldığım kum mu toprak mı daha onu bilmiyorum... Bakarsak 5 metre ilerideki zeytin ağaçları da aynı yerde büyüyor yani.. Fotoğraftan anlaşılır mı bilmiyorum ama bir bakabilir misiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
|
Herkese merhaba, çalıştığım işyeri dragosta çam ağaçları arasında. Onların dibinden toprak alsam saksılarım için,sebze yetiştirmeye uygun olur mu , herhangi bir katkı vs kullanmadan ? Çok güzel görünüyorlar. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
|
Alıntı:
Çokta güzel oluyor, özellikle domates bayılır çam toprağına. Azotça zengin toprağınıza yanmış hayvan gübresi ile organik maddece zenginleştirebilir, kükürt ilavesi ile ph'nı dengeleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2018
Şehir: Mersin
Mesajlar: 23
|
Alıntı:
Merhaba, Aldığınız toprağı elekten geçirin (tercihen); müteakiben fırın torbalarına doldurun. Bu toprağı 100 dereceye ısınan fırına tepsi içerisine torbalar halinde koyun. Her bir torba maksimum 1.5kg ağırlığında olmalı. 30 dakika sonra fırından çıkarın. Toprağınız artık steril bir saksı toprağıdır. Güvenle kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2018
Şehir: Mersin
Mesajlar: 23
|
Alıntı:
Toprağınız kırmızı toprağa (verim oranı düşüktür, kırmızı rengini demirden alır) benziyor. Killi toprak türünden denebilir. Torf ekleyiniz. Pastörizasyon yaptıktan sonra güvenle kullanabilirsiniz. Lakin toprağınıza ileride besin takviyesi yapmanızı öneririm. Pastörizasyonu şu şekilde yapabilirsiniz; toprağı ince elekten geçirin. Ardından elediğiniz toprağı fırın torbalarına doldurun ve ağzını kapatın. Her bir torba maksimum 1.5 kg olmalı. Bunları bir fırın tepsisine, naylon kısmı kenarlara değmeyecek şekilde yerleştirin. Toprağın içinde taş olmamasına özen gösterin zira taşlar torbayı eritebilir. Fırını önceden 110 derece ısıya getirdikten sonra (termometreniz var ise toprak merkezi 85 derece olmalı) tepsiyi sürün. 30 dakika sonra fırından çıkarıp torbanın ağzını açmadan soğumaya bırakın. Torba soğuduktan sonra ağzını açın, çıkan ilk havayı solumayın. Toprağınızı artık saksıda güvenle kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
|
|