![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Fesleğenlerim...Pizza ve makarnalar artık daha lezzetli. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
En sevdiğim türü iri yapraklı Ceneviz fesleğeni. Çok kolay çimlenip boy atıyor. Çiçekleri de muazzam güzel kokuyor. Ancak yapraklarını kurutup saklamak isityorsanız çiçek tomurcukları çıkmadan toplamak lazım, sonra yapraklar küçülüp tatları bozuluyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Bu gün elimde az miktarda bulunan(10 tane kadar) fesleğen tohumlarını ektim, umarım en kısa zamanda filizlenirler. Bu arada doğru mevsim olmadığı kesin ama belki iç mekanda yaşatabilirim dedim, maksat yemeklere aroma katmak... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
![]() Tohumdan çimlendirip yetiştirdiğim fesleğenlerim çiçek açtı. Görüntüsü ve kokusu çok hoşuma gidiyor ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2012
|
"fesleğen ektim gül bitti, dalında bülbül öttü ... 70 küsür cinsi varmış.... Güzel bir bitki , her türlü yetişiyor , yeterki ilgili olun .. kökten ayırarak , tohumla , budama saplarını dikerek , çataldan ayırarak ... gelip geçtiğiniz bir yere koyun geçerken dokunun , selam verin , her defasında gülümseyip teşekkür edecektir ) her türlü tüketilebilir , özellikle dolma sarmalarda, salatalarda ve söğüş olarak ... mutlu bahçeler bağlarınız olsun ) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
Top fesleğen yetiştirmenizi tavsiye ederim. Kokusu da diğer türlere göre daha keskindir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
doğal ceneviz fesleğeni tohumu arıyorum. Düzenleyen Emre İlhan : 11-03-2013 saat 09:30 Neden: Uyarı alındıktan sonra, mesaj uygun yere taşınacak ya da silinecektir:) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Aramıza hoşgeldiniz ![]() Bu sorunuz için, forumumuzun uygun bölümünü kullanmalısınız. Böylelikle, daha çabuk yanıt alabilirsiniz ![]() Arıyorum - agaclar.net |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Birkaç gün içinde çimlenen fesleğenlerim. Başka bir saksıya da reyhan tohumu ektim. Ancak tohumları ve kokuları birbirine çok benziyor. Acaba reyhan fesleğenin başka bir adı mı? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2015
|
Alıntı:
benim ektiklerim az sayıda bu boyda ama nedense, bir süre sonra yan düsüp ölüyorlar su an ankara yagıslı su dokmemeye calısıyorum ama toprak ıslak kurtarmak için ne yapabılırım? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Genelde halk arasında küçük yapraklı, odalarda bulunanlara reyhan denir. Fesleğen ise; daha iri yapraklı ve daha aromatik olanlar için kullanılan tabir ama gel gelelim asıl adı her ikisinin de fesleğendir ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Fidecikleri görünce yine ilham geldi hemen ekeyim bende fesleğen tohumlarımı ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2012
|
Ben de iş yerinde penceremin önüne diktim birkaç tohum mor fesleğen, bakalım nasıl olacaklar.. Güzel güzel büyüseler, heybetle saksılarını doldursalar ne güzel olur değil mi ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Azotlu gübreleri, gübre şerbetini, kısacası gübrelemeyi bir araştırın derim ![]() Gübrelemeyi doğru yaptığınız taktirde, saksılardan taşacaktır. Bakın görürsünüz ![]() Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) - agaclar.net |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Mor fesleğeni şimdiye kadar hiç görmemiştim forumda okuyunca biraz araştırdım tohumlarını nereden bulabilirim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
mor feslegen tohumum vardı elimde bol miktarda.soran ve isteyen olur diye ektim.fidesi çok var, |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
14.04.2013 Tohumdan ekilen Feslegendeki son durum ![]() Gecen seneki resim tohumdan yaptıgım Reyhan ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
tohum olaydı iyiydi ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
/
Giriş Tarihi: 21-04-2013
|
Bunlarda benim aile bireyleri :)
Bunlar ailenin ileri gelenleri ![]() ![]() Bunlarda junior lar ![]() ![]() Fesleğenlere bayılıyorum ve onlarla konuşulması gerektiğine inananlardanım.Su verdikten sonra bir de okşayıp konuştunuzmu aman Allah ım o ne güzel bir kokudur öyle ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
solucan17 en baştaki iri yapraklı türünü merak ediyorum. her yerde bulabilir miyiz? reyhan denilen tür bu mudur? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
/
|
Evet maysan80 reyhan bunun bir de bildiğim kadarı ile siyahı oluyor.Bizim burda pek sıkıntı olmuyor genelde bulunuyor.. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
çanakkale de herşeyi bulursunuz. teşekkürler bilgi için. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
sn.maysan80, şu günlerde pazardaki fide satan tezgahlarda rahatlıkla bulabilirsiniz büyük yaprak fesleğeni.. bu ara hep görüyorum. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
bilgi için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2011
|
1 ay önce fide olarak aldığım top fesleğenimin bu mevsimde çiçeklenmesi normal midir? Tohumlarını bekleyeyim de seneye tohumdan yetiştirmeyi deneyeyim. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
/
|
Sayın uugur benim güneşteki fesleğenlerimde çiçeklendi gölgedekilerde bir şey yok bende bu sene tohum alıp tohumdan yetiştireceğim |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2011
|
Sn. solucan17 benim feseleğenim de günün 8 saati güneş gören balkonda. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
/
|
Sayın uugur Bazı bitkilerde de aynısı oluyor mesela marul güneş hemen çiçeğe yatırıyor maydonoz semizlik de aynı,demekki fesleğende çok fazla güneşte çabuk çiçeğe yatıyor |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Fesleğenin olduğu yerde sivrisinek, üvez barınamaz bilginize.. |
|