![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl yazlıktaki asmadan dökülen üzümlerden çıkan asma fidesini kayın valideme vermiştim, belki inanmayacaksınız ama o verdiğim boyu bir karış bile olmayan asma bu yıl üzüm dolu.Kayınvalidem minik asmayı kışın kapalı balkonda tuttu yaza doğru büyük saksı almıştım onu iyi gübreli toprakla doldurduk ve asma ondan sonra hızla büyüdü.Şimdi açık terasta duruyor ipler gerdik çatıdan aşağıya asmayı iplere doladık boyu aşağı yukarı 4-5 metre olmuş salkımlarıda muhteşem görünüyor şimdiden.Bizim diktiğimiz kokulu siyah üzüm Karadeniz bölgesinde çok dikeriz biz bu asmayı en sevdiğimiz üzümdür de ![]() Bu arada biz aşılama filan yapmadık zaten hiç aşı yaptığımızı hatırlamam da her yıl ana asmadan 50 kiloya yakın bazen daha fazla üzüm alıyoruz ![]() Düzenleyen BenBen1967 : 01-06-2007 saat 18:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
hımmm demek ki aşı gerekmiyormuş... Bu arada benim asıl merak ettiğim her yıl 50 kg ürün aldığınız asmayı --bordo bulamacı, kükürt vs.--ile ilaçlamıyormusunuz?okuduğum her yazıda senede 2-3 bordo bulamacı uygulaması var.. Eğer böyle bir uygulama yapıyorsanız ayrıntılı anlatırsanız sevinirim...balkon ve terasda asma yetiştirilmesi gerçekten zevkli ancak hastalıklara karşı zamanında önlem almak şart aksi halde hobi üzüntü veriyor. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Biraz da resim ekleyelim...balkon ve terasında üzüm yetiştirmek isteyenler için.. ![]() ![]() resimlerin renkleriyle oynanmamıştır...resimdekiler vitis amurensis ve Vitis vinifera 'Purpurea'... yapraklarının sonbaharda aldığı bu renk nedeniyle çok tutulan balkon-teras-çit üzüm çeşitleri.. http://www.esveld.nl/~laur/index.php...s&cp=klimplant http://www.bluebellnursery.com/cgi-b...itis&initial=V isteyen yukardaki linklerden satın alabilir... . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Annem sadece her yıl gübreliyor bizim ana asma bahçede doğal olarak tüm çay posalarıda dibine dökülüyor Her yılda sıkıştırılmış gübre ile gübreleniyor onun dışında hiç bir şey yapmıyoruz.Allaha emanet durumu yaşıyor garibim.Bu yıl ana dallardan biri sanırım yanlışlıkla kırılmış haliyle o dal ve sürgünleri kurumuş.Yani bu yıl üzüm rekoltesinde azalma var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|