![]() |
|
![]() |
#181 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Sevgili eylems mademki tomurcuklar oluşamadı çuvalı ne zaman açacaksın? diğer dallar kuruyuncamı? Birde ben artık dayanamıyorum yaaa içerde neler olduğunu görmek istiyorum... Çatlaycam vallahi meraktan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Emy, bence çuvalı açmayın zira şimdilerde çuvalın içinde hummalı bir çalışma vardır. Sanırım patatesler en fazla kiraz büyüklüğündedir. Çiçeklenmesi geçince patatesler erginleştiğinde dalları kurumaya yüz tutar zaten. O zaman hasat edersiniz. Ben bitkinin yerini değiştirdiğim için tepki verdi. Gelişmesi durdu. Düzenleyen eylems : 08-08-2008 saat 03:44 Neden: imla düzeltimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler eylems... Bekliyorum ama çatlıyorumda neyse bekleyeceğiz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Yeni Üye
|
Patateslerimde üzücü ama yeni bir gelişme var arkadaşlar Çuvalda çıkan filizlerin 1 dalı soldu sizce ne yapmpalıyım?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimde dalların kuruması bildiğim kadarı ile hasattan ziyade çok su vermekten dolayı bitkinin intihar etmesi anlamına gelir. Lefkoşa'da sıcaklardan çabuk gelişim de gösterebilir. Yinede daha bilgili arkadaşların cevabını beklemekte fayda var. Düzenleyen eylems : 08-08-2008 saat 03:42 Neden: imla düzeltimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Yeni Üye
|
Değerli bilgileriniz için çok sağolun arkadaşlar.Ama anlayamadığım şu eğer patetesleri hasat etmem gerekiyorsa ve hasat etmeyeceksem alltta oluşan patateslere bişi olmazmı??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2008
|
Döle yatma genellikle çiçekli dönemin sonu ve bitkinin büyümesinin durduğu dönemdir. Bu dönemde bitki büyüteceği patates miktarını belirlemiştir. Yani altındaki yumrular sayı olarak sabit kalarak hacim olarak büyür. Suni gübre kullanmak istemiyorsanız piyasada humus+potasyum karışımından oluşan organik gübreler mevcut fiziksel formları toprağa benziyor renk olarak ta siyah. Koyun gübresi ticari yetiştiricilikte kesinlikle tek başına yetmez ama siz kendiniz için az miktar ürettiğiniz için kabul edilebilir. Eğer extra gübre kullanmak istemiyorsanız bence bir çuvalda en fazla 4-5 kök olacak şekilde seyreltmeniz en mantıklısı ancak bitkiler çiçek açma dönemine geldiyse çuvaldan sökeceğiniz kökler başka bir toprağa tutmaz. O nedenle gelecek yıl ki ekimlerinizde 1 çuvala en fazla 5 patates yumrusu ekmenizi öneririm. Bu yıl sayıca daha fazla patates alacaksınız ama seyrek ektiğinizde daha büyük patatesleriniz olacaktır. Aklınıza takılan birşey olursa (patates bitkisi ile ilgili) dilim döndüğünce cevap verebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2008
|
Merak etmeyin patates hasadının gecikmesinin yeni oluşan patateslere hiç bir zararı olmaz.(fazla su verip çürütmediğiniz sürece) Hasad için uygun zaman cinslere göre değişir ancak genellikle bitkinin hiçbir dalının yeşil kalmadığı dönemdir. Ancak cinslere göre değiştiği için cinsi belirlemek açısından mümkünse 1 resim veya bu mümkün değilse çiçek rengi ve yaprak büyüklüğü ile sıklığı hakkında bilgi verebilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
kaç gündür yazan olmamış çok merak ettim arkadaşlar patetesleriniz ne durumda? seneye inşallah bende denerim çok zevkli görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Çuvalda patates denemem hüsranla sonuçlandı. Düzgün sulayamadım, pek ilgilenemedim ve galiba meraktan erken kestim çuvalı. Sadece iki adet ceviz büyüklüğünde patates vardı koca çuvalda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Birşey sormak istiyorum ama umarım yeri yanlış olmaz. Forumda aradım ancak bulamadım. Birsüre önce bir yabancı yemek programında Amerika'da yetişen patates türlerinden çeşitli yemekler yaptılar. Hadi tatlı patatesi biliyordum ama neler vardı neler, minik patatesler, kırmızı patatesler... Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ve bunlar ülkemizde yetişmez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Benim patateslerim hic ciceklenmeden dallari kurudu ama buna ragmen sadece bir patatesten 7-8 cok lezzetli patates elde ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Habibe'ciğim, Patatesi börtü böcek pek seviyor ![]() Bu başlığı açtığımda bahçıvanlıkta pek acemiydim. Acemi şansıymış demek ki çünkü o zaman çok güzel ürün almıştım. Geçen yıl biraz, bu yıl hiç ürün alamadım. Ya devamlı eklediğim gübrelerle çok Danaburnu oldu bahçede, ya da ben ilk heves kadar ilgilenmedim. Yalnız bir daha çuvalda denemeyeceğim, sulaması çok zor oluyor, sulayınca çuvalın ağzı sağa sola kayıyor, toprak suyu ememeden akıp gidiyor. Tümseğe ekme işini de sevmedim onda da sulama sorun oluyor. Ben ilk denememdeki gibi çukur kazıp ekeceğim seneye, İnşallah ![]() ![]() Bir de çuval yerine en büyük boy saksıda da deneyebilim. Hem sulaması kolay olur, hem de şayet patatesler olursa saksıyı ters çevirip, hiç birine zarar vermeden toplayabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Sineklik içine hapsedip çukura dikebiriz aslında elle toplamada yarısı ziyan oluyor. Genişçe sineklik ya da toprak altına dayanabilen delikli çuval da olabilir. Patatesleri bunlara koyup, sinekliğin bir kısmını dışarıda bırakarak gömsek, hasat zamanı sineklikle beraber çıkarsak topraktan fire vermeden hasat şansımız olur bence. Tabi normal çuval dayanıklı olmaz herhalde rutubet çürütür. Ben bunu yapar fotoğraflarımda, bluetooth arızalı yükleyemiyorum laptoba fotoları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Ebrub patates türlerinden pek anlamam ama Trabzon'da kırmızı patates yetiştirildiğini gördüm. Normal patatese göre daha ufak pürüzsüz ve kabuğu gerçekten de kırmızımsı. Yalnız içi diğer patatesler gibi pek fark yok. Bana daha lezzetli gelmişti yediğim zaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|