![]() |
|
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2016
|
Alıntı:
![]() sorunlarıMdan birine yakalanmak üzere olan bir üyemizi görünce naçizane uyarayım dedim. Yetersiz mekanlarda; fidanın yeri toprak, fidenin yeri saksı olmalıdır genelde. Bahçem de olmasına rağmen kısılıp kaldım. ![]() Sayın nonstop, öncelikle ahududu konusunda ben de aynı hataya düşmüştüm. Sayın "lonicera" da o saksı (25 lt.) küçük demişti. bu başlıktaki 1687 no'lu mesajım daki 3 adet ahududumun gelişimlerini inceleyeniz lütfen. Saksının yan taraflarında konumlandırılan 2 adet ahudududan biri hemen hiç gelişmedi, biri ise çok sinameki. Ortada sayılabilecel olanın ise üzerinde çok sayıda henüz yeşil meyve var, gayet iyi halde. Zorda kalınırsa 1 saksı=bir fidan diye düşünmek gerek. Saksılardaki fidanlarımdan çoğu güzel gelişiyorlar (erik hariç) ama sonbaharda çözüm bulmam gerek. Zaten ahududu ve böğürtleni budamazsanız veya çok köklendirirseniz mutfak balkonunu sizi pişman eder izin veren hanımefendi ![]() Size tavsiyem; o saksıda, ya kısa sürede ürün alabileceğiniz çeşitte bodur meyve fidanı ya da mevsimlik sebzelerle (şu an domates, biber...) başlangıç yapmanız, hem eliniz alışır hem de neyin nasıl ne ne zaman abartılmış olacağını görürsünüz. Balkon için 25 lt.lik saksılar, asılabilen, şekilli konumlandırabileceğiniz uzun 10? lt.likler daha ideal bence. Aslında balkonlarda sebze/meyve yetiştiren arkadaşların konu başlıklarını incelerseniz hem sorunlarını hem de görsellerini değerlendirmiş olursunuz. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|