![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2010
|
Cok enteresan valla merak ettim bende |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Turkiyede tohum satisi 1 yerde vardi sanirim artik yok bazen sahibinden de oluyor burdan tohum dagitimi yapmistim artik kalmadi elimde malesef |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
|
Bir tanesi yeni yapraklarını çıkarmaya başlamıştı nasıl oldu bende anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Şu an itibari ile en acı biber hangisi dünyada veya ilk 3 hangileri? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
1-Carolina reaper 2-Morouga Scorpion 3-Trinidad Scorpion Buth T 4-Naga Viper 5-Bhut jolokia 6-Dorset naga 7-Red Savina 8-Scotch Bonnet Siralama bu sekilde su anda yanlisim varsa duzeltin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Ayrica surekli yeni turler ortaya cikiyor mesela chocalate bhut bu siralamada nerde bilmiorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Bende balkonda biber, çilek yetiştiriyorum ama böyle acı türler değil aslında acıyı severim ama bugüne kadar böyle bir meraka düşmemiştim ama şu saatten sonra bu en acılardan edinmeye çalışacağım.Bu arada ben yollarım diyenede hayır demem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Taze tohum bulmak onemli erkan bey yoksa cimlenme orani cok dusuo mesela carolinalardan once 3-4 kere bhut ektim cikmadi hicbiri bu sene massallah hepsi full Birde ekmeden once suda bekletirseniz tohumlari daha cabuk cikiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Bir şekilde elimize geçsinde artık bayat taze seçme lüksümüz kalmadı bu saatten sonra, mayıs ayı geldi.Belki yazdıklarımızı okuyan elinde tohum olan biri çıkar nasip.Tohum satan sitelerde göremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Türkiyede var gibi görünmüyor Ebay dan alışverişi detaylı araştırıp ordan halledeceğim bu işi. Düzenleyen erkanbey : 21-04-2015 saat 22:50 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Merak ettiğim bir konu var şimdi bu biber dünyanın en acı biberi carolina ABD de yetişiyor ordaki değeri 2.200 000 iken isveçde yetişen carolina nın acılık değeri çokmu düşük olur.Şu sebepten sordum birisi ebaydan satıyor altına not düşmüş isveçde yetişiyorsa her yerde yetişebilir diye.Şimdi buradan alacağımız tohumlar verimli olacakmıdır satan kişi her ortamda yetişebilecek bir ürün olduğunu kastdetmek için yazmıştır belki ama tohumların yapısında ortama bağlı olarak değişiklik oluşurmu acaba gerçi siparişini verdim elim titreyerekden bakalım hayırlısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Orjinalse tohumlar sikinti olmaz ama sicak ortamda tabi daha aci oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Büyük ihtimalle 2-3 güne kadar tohumlarım gelecek.bi konuda denk geldim tohumları suda bekletmek biberlerin acılık oranını azaltıyor demişler bu ne derece doğrudur ki?Dediğiniz gibi tohum taze ve sağlam ise hepsi çıkıyor benim evde geçen seneden kalan tohumlarım %99-%100 oranında çimlendi zaten hızlı çimleniyor biberler ama cinsine göre farkediyomu bilemem suda bekletmemin dezavantajı olabilir mi sonuç olarak suda bekleteyim mi? Düzenleyen erkanbey : 25-04-2015 saat 18:22 Neden: okunmayan kelime düzeltildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Bu konuda pek bi bilgim yok acilik oranini azalmaz bence ama denemek lazim bence yarisini bekletin yarisini normal ekin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
|
benim geçen senelerde ektiğim biberlerde gerçekten bu suda bekletme olayı fark ediyor suda bekletilen bir kaç gün daha erken çimleniyor ama tabi bu kadar acı biberlerden çimlendiremedim hiç suda beklettiklerim 2 haftadır çıkmadı bekletmediklerim de ilk haftalarındalar çıkmadılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
tohumları 1 gün suda beklettim ve suya attıktan sonra tohumların hepsi su üstünde duruyordu bu da tohhumların çıkmayacağı anlamına gelmiyor tohum kuru olduğundan batmıyormuş.Ektiğim saksı üstüne streç film çektim ve üstüne bir kaç delik açtım ve 22 gün sonra yeşermeye başladılar. Benim gibi tuhumlar suyun üzerinde yüzüyor çıkmayacak diye üzülmeyin 28. günde bile yeşeren tohum var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Bir sorum olacak toprakta çok küçük siyah böcekler oluşmaya başladı 2 yaprak oldu biberler 2 güne yaprağın yarısını yiyor böcekler ne yapmam lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Benim biberler sonunda geldi biber konusunda paylaştım resimleri ama burayada atayım Carolina Reaper,Trinidad Scorpion Red Butch,Trinidad Moruga Scorpion Chocolate,Ghost Pepper - Bhut Jolokia - Naga Jolokia,Ghost Pepper White - Bhut Jolokia White - Naga Jolokia White |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Redchili bocekleri daha net cekersen eminim biri yardimci olacaktir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
halettim teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
|
biberlerin son hali bu. biberler kapalı ortamda iken sürekli güneş gördüğü halde bodur kaldılar. bol miktarda çiçeklenmelerine ve sürekli sulu boya fırçasıyla tozlaştırmama rağmen sadece 2 tane biber olmuştu. havalar biraz düzelince balkona aldım. biberlerin saksı kısmı güneş doğarken çok az güneş görüyor ama tepe tarafı güneşin doğumundan saat 15:00 e kadar direk güneş görüyor. saksıları ilk balkona aldığımda gece sıcaklık 3-4 derecelere kadar düşüyordu.sanırım soğuktan biberlerin yaprakları sararıp düştü tek yaprak dahi kalmadı. havalar ısındıkça biberler yeni yaprak çıkarmaya başladı. biberlerin boyu hala kısa ama yaprakları çok canlı heryerinden yeni sürgün veriyor. şuan çok sayıda minik minik biberler büyümeye başladı. daha önce oluşan 2 biberde kızarmaya başladı ama biberler çok küçük. türümü öyle benimkilermi küçük kaldı bilmiyorum ama zeytinden biraz iriler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Kolcay cok guzel buyumus biberlerin kucuk olmasinin nedeni havanin yeteri kadar sicak olmamasi ani sicaklik degisimleri ve duzensiz sulama zamanla bitki kendine gelir artik havalar iyilesicek bunaltici sicaklarla beraber biberlerin de boyutu oldukca articak . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Ama o kucuk biber bile oldukca acidir bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
yeni büyümeye başlayan biberlerde yine zeytin kadar kalacakmı yoksa biraz daha büyüyecekmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Kizarmaya basladiktan sonra boyutu degismiyo kolcay yesilken buyudu buyudu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
az önce yemekte deneme yaptık. her türlü acıyı yiyen abi biberin uç kısmından biraz aldı gözlerinden ateş çıktı ![]() ![]() biberler balkonda havalar hala serin ve sürekli yağışlı. sanırım istediğim acılığı elde etmek için henüz gerekli ortam yok. 2 saksıda bol miktarda yeni biberler büyümeye başladı. bakalım onlar ne kadar acı olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Bu haliyle bile dedigim gibi oldukca acilar ![]() Normalde bunu 4-5 kati kadar buyuyor ortalama bazen daha buyukte olabiliyor nadir de olsa. Havalar isindiktan sonra ve biberler kendini biraz toparladiktan sonraki hasadin cok guzel olucak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
yukarıda erkanbeyin resimlerdeki biberler buruşmuş. hasat için bende buruşana kadar bekleyeyimmi yoksa kızarınca hasat edeyimmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Burussun iyice ole al ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|