![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
evet aynen öyle oldu köylü kadın ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
çileklerinizde çiçek oluşumu varmı* |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2010
|
Boruya takilan cilekler
Cileklere yer bulamadim. Su borusunu gozume kestirdim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2014
|
Yukarıda ki yazımın devamı. Çileklerin gelişimi... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Sayın bora55 öncelikle çileklerin çok güzeller maşallah Ama ben çileklerin toprağa değmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü genelde çürüyorlar. Bunun için çileklerin toprakla temas ettiği yerlere plastik malzemeler koyabilirsin Başarılar... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2013
|
İyi günler. Balkonda iki kök çileğim var. Birini iki sene önce almıştım. Kırmızı örümcek bulaştı ve o zamandan beri aralıksız yaşam mücadelesi veriyor. Kükürt ile şimdi başarılı sonuçlar aldık sanırım. Biraz toparlanma olunca pazardan yeni bir kök aldım ama toprağından aşağıdaki böceklerden çıktı. Şimdi izole etmeye çalışıyorum. Bu böcek zararlı mıdır?. Zararlıysa nasıl mücadele edebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Eklenti 483623 Eklenti 483624[/QUOTE] |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2013
|
Resimleri aşağıda görünecek umarım... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2012
|
Bildiğim kadarıyla bu tespih böceği. Aşağıdaki sayfada zararsız olduğu yazıyor. Benim de bazı saksılarımda mevcut. Ama bariz bir zararını görmedim. Saksılarda toprak haşereleri (solucanlar, böcekler, mini sinekler) | Adan Zye Bitkiler Dünyası |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
Laleci_03 arkadaşın önerisini dikkate alıp pet şişelerden kestiğim ufak plastik parçalarını toprak ile çileklerimin arasına yerleştirdim. Lakin bu plastiklerin güneş ışığına maruz kalacağını düşündüğümden pek hoşuma gitmiyor bu görüntü. Başka çare bulmam gerek sanırım. Ayrıca son bir kaç günde çileklerim iyice kızarmaya başladı ![]() Çileklerin son halleri : |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2014
|
Bende balkonda çilek yetiştirmeye yeni başladım. 11 adet uzun saksıda 80-90 lt agregat kullandım. Agretgat oluşumum %30u hazırlanmış cocopeat, %10'u perlit, %10u bağ toprağı, kalanı(%50si) torflu saksı toprağı halindedir. Festival cinsi fide aldım ve Mart sonu dikim yaptım. Gübre olarak, toprak hazırlığında leonardit kullandım ve 10 günde bir kendi hazırladığım makro besin eriği veriyorum(eriyikte kullandığım bileşik miktarları Kudret Tezele aittir.). Dinlenmiş musluk suyunu kullanıyorum. Suyun PH'si 7-8 aralığında olduğundan, 10lt suya 2 parça limon tuzu atıp eritiyorum ve PH'si 6-7 aralığına düşüyor Malç nylonunu beceremediğimden çakıl taşını tercih ettim. Fideler geldiğinde çiçekliydi, o çiçekler ziyan oldu ve yeniden çiçekleniyor. Ekimden sonra kar yağınca bitkiler strese girdi, 2 hafta önce canlandılar. Trabzon'da oturuyorum,evim denizden 110mt. yüksekte(GPS). Balkonum 12-18 arası güneş alıyor. Şuan herşey yolunda gibi. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
Bu da ilk hasat ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
çilekler olgunlaşmıyor
Merhaba, bende saksıda çilek yetiştirmeye çalışıyorum şimdiye kadar meyvelerden iki tanesi olgunlaştı geriye kalan beş meyve resimlerde göründüğü gibi kaldı yaklaşık 20 gündür aynı durumdalar sebebi ne olabilir. Birde bitkinin cinsini söyleyebilirmisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Çilekleriniz çok güzel görünüyor. Ama dikim yaparken meyvelerin saksıdan sarkabileceği şekilde dikerseniz, olgunlaşan çileklerin toprakla temas ederek çürümesinin önüne geçersiniz. Bizimki bir öneridir. Takdir sizindir. Çileklerin olgunlaşabilmesi için Potasyum içeren besine ihtiyaç duyarlar. Potasyum içeren farklı gübre bulabileceğiniz gibi bu gübreyi iç ve dış mekan süs bitkileri için pratik gübre de kullanabilirsiniz. Ayrıca çileklerin güneş görmesi de olgunlaşmasını hızlandıracaktır. Selamlar... Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2014
|
arkadaslar selam foruma yeni üye oldum. eskiden de takip ediyordum ama okuyup geçiyordum. bir iki bende paylaşayım dedim.benimki pek saksı sayılmaz ama... nisan ayında netten 100 adet çilek fidesi aldım terasım müsait böle bişi yaptım.biraz yedik çok şükür yediveren sweet carli cinsi çilekler... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
Yazın aldığım tek tük meyvesinden alsam da evime gelen misafirler bile neredeyse çileklerimden nasibini aldı. Çilek için arsız derler sanırım ve bu doğru. Bende ki bir kök çilek sağa sola kol uzatınca bende pet şişeleri olsun diğer saksıları olsun yanına yanına getirdim ve sonuçta baya bir yayılma içine girdi. Çoktandır meyve vermedi çileklerim ama olsun nasipse verirler illa zamanları vardır ![]() İşte resimleri : |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Bi çilek gördüm sanki ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Yukarıda görmüş olduğunuz tomurcuk şimdi oldu size bir çiçek... ![]() (saksının yerini değiştirdiğim için yukarıdaki resimde biber sağ tarafa düşmüşken burada biber sol tarafta. Aynı çilek yanlış yok bizde ) |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çıplak kök, çilek |
|
|