![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Öteki de acımış, belli ki o da çiçek açacak ![]() Ortalama ne kadar sürede tohum veriyorlar, Sayın Cemil B. ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
ben henuz tohum almadım ve bilgim yok bu konuda, bu sene ilk basladım bu hobiye, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
ilk resim : Kış Marulu (balkon) İkinci Resim : Yedikule Marulu (balkon) ![]() ![]() Düzenleyen Cemil B. : 30-05-2012 saat 10:30 Neden: edit |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
Sayın cemil B,Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Benim 5.ci kattaki terasımda yetiştirdiğim marullar da acımsı oluyor.Ne yapmalıyım? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.İyi Günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
acılama konusunda pek bir bilgim yok , ama topragın mineral zengini olmasını , günes almasını , eger varsa arada enzimle doping yapmanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
benim saksıdaki kıs marullarında son noktaya gelindi , artık yaprak vermiyordu ben de hepsini köküyle söküp attım. yedikule marullarında ise yeni yaprak verimi bittikten sonra , son hasatı yapıp iki adet yedikule marulumu tohuma bıraktım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2012
|
arkadaşlar şimdi marul eksem bişey olurmu yoksa 1 ay daha beklemek şart mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Merhaba benim acizane önerim 1 ay daha ekleyin derim.Gerçi size öyle söyküyorum ama kendim saksılara ne ektim iliyormusunuz... 40 gün ayşesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2012
|
hayırlı olsun banusemiha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
ben hala becerebilmiş değilim ne kadar tohum ektiysem fayda etmedi. hiç marul çimlendiremedim. en son 3 5 gün önce ektim bu sefer nemini korusun diye üstünü kapattım arada hala nemlimi diye kontrol ediyorum. umarım bunlar çimlenir bana bikaç ip ucu veren olursa çok mutlu olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
ogz han çok acemice bir öneri sunucam kabul ederseniz; pamuk içine tohumu koyun vede 2 günde bir filizlenmesini kontrol edebilirsiniz sadece nemli olması yeter birazda ılık olsa daha iyi olabilir yani güneş gören bir yer olabilir sonrasında zarar vermeden toprağa ekmek faydalı olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
benim tohuma biraktigim yedikule marullardan dibine dokulenlerden yenileri cikti, suan 15cm varlar, demmekki hava guzel gittikce , olabiliyorlar mıs, her ne kadar yaz gibi olmasada.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2012
|
Maşallah çok güzel bir fikir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
kendi kendine dokulen tohumlardan olusan marullarım afiyetle yendi , ama artık son hasatı hafta sonu yaptım, eeee havalar sogudu artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Mini Marulum
Fındık marul Düzenleyen Emre İlhan : 25-02-2013 saat 11:14 Neden: Fotoğraf düzenlendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2013
|
kırmızı marul ektim bende. 3 gun oldu 6-7 gunde toprak üstüne çıkarmış kırmızı marul. ankaranın gece soğuğndan dolayı bi oda da tutuyorum inaşşah tutar bende burada paylaşırım. filizlenmelerini iple çekiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
marullarım hakkında yardım
Arkadaşlar merhaba, Bende balkon bahçeciliğinde yeni sayılırım Kasım ayında tohumdan ektiğim marullarım büyüdüler ve alt yaprakları toprağa değerek sararıyor ve zamanla kuruyor bunu önlemek için ve göbek yapması için ne önerirsiniz ben doğal bir ip yardımı ile her marulu ayrı ayrı etrafını bağlayarak hem göbek yapması hemde toprağa değip kurumasının engelleneceğini duymuştum ama onun zatat vermesinden korkuyorum deneyen **** başka birşey yapan var mı bununla ilgili?. Yedikule marullarmın cinsi ama şuanda üzerinde 10-15 yaprak var. Umarım görünürse fotolarını aşağıda paylaşıyorum. Teşekkürler şimdiden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
benim pencere kenarı güzelimde bu,sanırım daha fazla büyümeyecek.İlk salataya kurban vereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Sevgili Toruga sizinde altta kalıp toprağa değerek kuruyan birkaç yaprağınız olmuş sanırım, acaba bunu engellemek daha derli toplu olması için ne yapabiliriz. Yokmu bu konuda deneyimli arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Moderatör
|
Yaşlı yapraklar zamanla sararıp kuruyacaklar alttan 1-2 yaprağın ölmesi normal. Sizin sorununuz bence ışıklanmayla ve içeride yetiştirmenizle. Bir de marullarınız ortalama hangi sıcaklıkta bulunuyor? Bir de bitkileriniz sık ekilmiş gibi duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaçsever
|
Genelde sulama sırasında o hasarlar oluşuyor.Eski bir cd'yi kök etrafına koyarak sorun çözülebilir.Tabii böyle bir-iki fide için kolay olur.Bahçede pek geçerliliği olmayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaçsever
|
Havalar ısınıyor,güneş yüzü çok görmeye başladı "acılaşmadan hasat edeyim" dedim ama geç kalmışım. Hafif acıydı,yinede kendi marulumu yemek gibisi yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaçsever
|
![]() Maruldan dersek daha doğru olacak,kendisi prototip idi.Gelecektekiler için söz vereyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Bende kıvırcık marul tohumlarını eksem mi? Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |