![]() |
|
![]() |
#961 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2006
|
Saksıda süs biberleri yardım ,
Arkadaşlar selam, Bende balkonda saksı içinde süs biberi yetiştirmeye uğraşıyorum . Biberler yeteri kadar büyüdüğünde yerlerini şaşırttım ama torfta duruyorlar hala. Sormak istediğim şey şu , acaba toprağını farklı bir toprakmı seçmeliyim evet farklı toprak ihtiyacı var ise ne önerirsiniz yoksa gübremi atmalıyım , eğer gübre gerekli ise ne tür gübre kullanayım , sıvımı yoksa farklı gübrelermi? Gövdesi biberlerin cılız geliyor bana o açıdan sanki bir takviye gerekli gibi geldi . Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
torf hafif ve havadar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2006
|
Alıntı:
Bide hanımeli ektim 3 çelik bakalım tutacakmı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Arkadaşlar dometeslerim büyümüyor ne yapmam gerek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ağaçlarısev, domatesinizi nereye ektiğinizi, toprakmı yoksa torfmu kullandığınızı, saksıya dikti iseniz, saksının büyük'mü-küçük'mü olduğunu, ayrıca hangi tür domates diktiğinizi detaylı yazarsanız veya fotoğrafını çekip eklerseniz, ona göre bilgi verilebilir. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:19 Neden: Noktalama işaretlerini düzenleme. (ilk zamanlar amma'da hata yapmışım. Düzelt düzelt bitmiyor) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Sn.ayazkentli,domateslerimcherry oturak cins boyları çok uzamadığını biliyorum ama meyvesi büyümüyor saksımda büyük saksı bazıları tomurcuk ama çiçek içinde kuruyor ve açmadan kopuyor.toprak konusuna gelincede torf bahçe tobrağı kullandım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl, geçtiğimiz son 6-7 yıla oranla özellikle haziran ayı çok sert rüzgarlar esiyor ve geceleri oldukça soğuk oluyor. İzmir bölgesi böyle olduktan sonra orta anadolu ve marmara daha da serindir sanırım. Belki bu hava durumu ile ilgili olabilir. Aynı sorun benim sırık domateslerde de vardı. Meyve vermeyeceklerini düşünüyordum ama dün ve bugün itibarıyla, 3 fidenin üzerlerinde fındık büyüklüğünde domatesler oluşmaya başladı. Bende cherry diktim ama uğur arkadaşımızın dediği gibi benimkiler hibrit tohum olabilirler. Gerçi üzerlerinde çiçekler var ama meyva oluşacak mı şimdilik bilmiyorum. Eğer sizin cherry'ler de bir hastalık yoksa ve hibrit değilse, havanın bu durumundan kaynaklanıyor olabilir. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:23 Neden: Noktalama işareti ve pragraf ayırma düzenlemesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Moderatör
|
Alıntı:
1. Adana'da bile yüksek sıcaklıkta meyve alabiliyoruz. Güneşten olduğunu zannetmiyorum. Bitkinizin yaprakları sararmış mı ? Hastalık varsa da meyveler tutmayabilir. Yapraklar yetersizse meyve tutmayabilir, yani bitki yeteri boya ulaşmamıştır. Zaten bitkinin 15 tane meyveyi aynı anda olgunlaştırması olanaksız gibi bir şey. 2. Hıyar suyu sever ama yine de boğulmamalı su ile eğer toprağı ıslaksa su vermeyin, azar azar verin bence. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Ağaç Dostu
|
Biberlere 25 gün önce yaprak biti ve karıncalar musallat olmuştu (Arkadaşımız haklıymış, yaprak biti imiş. Eskiden böyle şeyler ile karşılaşmazdık). Neredeyse kurumak üzereydiler ama forumda'ki -ev yapımı ilaçlar- bölümünden öğrendiğim pelin yaprağı, acı toz biber ve arap sabunu karışımı ilacı hemen kullandım ve hem biberler kurtuldu hemde ürün vermeye başladı. Bu sabah birini kopartıp yedim bile. Bu forumda'ki bilgiler gerçekten çok yararlı. Ayrıca, mısırların son durumu ile 1 fide ektiğim salçalık domates ve sırık domatesin birer fotoğrafını ekliyorum. Yalnız sırık domateste bir gariplik var. Sanki pembe domatese benziyor oysa yuvarlak salkım sırık cinsiydi ektiğim tohumlar. Acaba neden kaynaklanıyor olabilir? Bazı arkadaşlarımızın resimlerindeki sırık domatese benzemiyor. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:27 Neden: Noktalama işareti ve pragraf ayırma düzenlemesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn obudak, öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Domateslerinizdeki canlılığın gittiğinden bahsetmişsiniz. Sanırım şeffaf plastik kaplarındaki köklerin güneş görmesinden kaynaklanıyor. Bir an önce beyaz bir kağıt, gazete, veya boya ile boyayın ya da etrafını sarmalayın. Bu işlem kökleri güneş ışınlarından koruyacağı gibi, kabın aşırı ısınmasını ve yosun oluşmasını önleyecektir. Kolay gelsin. Düzenleyen Lonicera : 23-06-2009 saat 17:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Ağaç Dostu
|
Maydonozlar çok sık geldi bana. Ben maydonozu ektikten 2 hafta sonra bir karış olmuştu. Sebzede olsun diğer bitkiler de olsun toprağın gevşek olması çok önemlidir. kök rahat uzayabilmelidir. Torf gibi olmalı fakat tabiiki çok daha verimli olmalıdır sebzeler için. Saksılar bana göre dar değil normal. Yani yetişir fakat normalden ufak yetişebilirler. Veya 10 salatalık olacağına 1 tane olur kocaman olur. Benim sorunum da bu idi. bir kökte 30 salatalık oldu serçe parmak gibiyken döküldüler 1 tane kaldı ama kocaman oldu. Ben aşırı sulama ve direk güneşe koymaktan olabileceğini düşündüm. 1 etken bana göre bu tür meyveler meyve verdikten sonra güneşten korunacak. Giresunluyum giresunda babannemim salatalıklarının hepsi oluyordu ve hergün yağmur ve hava kapalı. bir kökten 2 ay boyunca salata alıyordu. KUDRET NARIMIN 30 ÇİÇEĞİ OLDU HEPSİ DÖKÜLÜYOR. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2009
|
öncelikle herkese selam... Biberlerimin yaprakları buruşuk olarak çıkıyor; daha sonra (-ki bu süre 15 günü buluyor) uçlarından kurumaya başlıyor. Yaprak ölmüyor. Cinsinden midir bilemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Ağaç Dostu
|
biberlerimln resmi (Doğru mu yükledim acaba) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Ağaç Dostu
|
Kusura bakmayın küçük kızımın resmini göndermişim. Hem acemilik hem de internete cep telefonumdan giriyorum. Doğru resmi göremedim. (önizleme göstermedi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2008
|
Bu biber çok tatlıymış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Ağaç Dostu
|
ahh birde bana sor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Ağaç Dostu
|
bu sefer doğrudur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Ağaç Dostu
|
Benim bitkilerimde kök gelişimine engel olan dar saksılardan dolayı böyle buruşma oluyor bu 1. Bir de azda olsa güneş görmesi gereken bitkilerim hiç güneş almıyorsa oluyor bu 2. Bu şartlar yerine geliyorsa hastalık vardır. Düzenleyen Chotanaq : 24-06-2009 saat 08:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Ağaç Dostu
|
biberlerim benim özel saksıma (portmantoyu balkona yatırdım içine 240 lt torf+5 kg koyun gübresi ekledim. Derinlik yaklaşık 30 cm. Ara sıra NPK 20 20 20 yaprak gübresi uyguladım.) balkonum ara sıra güneş görüyor. Bunlar 2 tanesi. Diğer 20 tanesinde yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bitkilerimde güneş almayanlar buruşuk aşırı güneşe maruz kalanlar ise çok gergin hatta aşağı doğru salınık oluyor. Kesinlikle güneşten diyebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Ağaçsever
|
Sayın umar Biberleriniz büyük ihtimalle hastalıktan o hale gelmiş. İkinci bir ihtimal de; gübrelemeden olabilir. Ya gübre fazla gelmiş olabilir ya da uygun gübre kullanmamış olabilirsiniz. Gübre yaprakların yanmasına da sebep olabiliyor bu nedenle gübreleme yaparken yapraklara değdirmemeye dikkat etmek gerekiyor. Gübreleme zamanı da önemli. Sabahın çok erken saatinde ya da akşam güneş ışığı almadığı zaman yapılmalı. Ben de balkonda saksıda biber yetiştiriyorum. Maşallah çok güzel çiçekte ve biber veriyor. Gübreleme yapmadım ama, geçen yıl koyun gübresi ilave edilmiş toprak kullandım. Akşam güneş battıktan sonra suluyorum. Sizin biberiniz bu halde meyve de veremeyecektir. Bu durum için bir ilacı var mı bilmiyorum, zirai ilaç satan bir yere sorun derim. Düzenleyen NURSER : 26-06-2009 saat 10:55 Neden: Yanlışlıkla arkadaşın nickini umas şeklinde yazmışım, onu düzelttim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Ağaç Dostu
|
sayın NURSER gübrelemeyle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. NPK 20 20 20 yaprak gübresini bir kere kullanmıştım. Sonuçta yaprak gübresi... Adı üzerinde yaprağa değecek. Ama biberlere bu gübre uygulanmaz derseniz bilemem... Gübreyi (sabah erken kalkamadığım için) güneş batınca yaparım. Biberleri güneşe çıkarttım. Bakalım ne olacak!... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Ağaç Dostu
|
bu arada nickim UMAS... Çok önemli değil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Ağaçsever
|
İNANMIYORUM.. Ben bu hatayı nasıl yaptım anlamıyorum.Başlangıçta "umas" diye yazmıştım ama sonra neden bilmiyorum yanlış yazdığımı zannedip "umar" şeklinde düzelttim. çok garip değil mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Sebzelerinizin maşallahı var. Onlara gösterdiğimiz özeni sitemize de gösterelim lütfen. Fotoğrafların boyutları çok büyük, sayfadan taşıyor. Okumak zor oluyor. Sayfa geç açılıyor ve de siteye gereksiz yük eklemiş oluyoruz. Ben tohum ekmekte geç kalanlardanım. Domates ve süs biberi fidelerim oldukça büyüdü. Bunları asıl yerine geçirmeden önce muhakkak şaşırtmalı mıyım? Diğer sorum da, sırık cherry domates için 5 litrelik bir saksı yeterli midir? Teşekkürler Düzenleyen maki01 : 27-06-2009 saat 18:17 Neden: yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın fizikçi. ![]() ![]() Domates fidelerim, şaşırtmak için yeterince gelişmişler mi? Not: Yapraklarda sarı gibi çıkan renk o anki ışık ortamından kaynaklanıyor. Son derece sağlıklı duruyorlar. Düzenleyen maki01 : 29-06-2009 saat 01:26 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Ağaç Dostu
|
Sayın maki01, domateslerinizin zamanı gelmiş, asıl yerlerine dikebilirsiniz. Mayıs ayında olsaydık belki bir kez daha şaşırtıp, biraz daha bekleyebilirlerdi ama artık Temmuz ayına geldik. Bir an önce asıl yerlerine dikilmeleri gerek. Gerçi sizin oralarda yaz uzun oluyor. Yetişir. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:39 Neden: Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|