![]() |
|
![]() |
#901 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Sn. Ugurtelefon.Sevgili kardeşim,sebzecilik konusunda bilimsel olarak tam bir bilgim olmadığı için,amatör birsebze yetiştiricisiyim(henüz). Benim balkonumda,yetiştirmeye çalışacağım sebzeler 3-5 adedi geçmez.(şimdilik). İzmir-hatayda oturuyorum ve bana en yakın perşembe pazarıdır. Oradan temin etmeye çalişacağım. Verdiğiniz bilgi ve yardımlarınıza sonsuz teşekkürler. İlerki dönemlerde desteğinizi isteyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hemşehrim Zaten bende birçok üye arkadaş gibi amatörün önde gideniyim. ![]() Allah razı olsun sitede o kadar çok yazılmış yazı ve tecrübeler varki,okudukça bilgi sahibi oluyorum.Size tavsiyem vakit buldukça yetiştirmeye çalışacağınız sebze bitkileriyle ilgili başlıkları okuyunuz.Gerçektende çok değerli bilgiler var. iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaçsever
|
Merhabalar, Üçlü "yeşiller partisi " pencere kenarında ..Torf + bahçe toprağı + doğal gübre üzerinde tohumdan yetiştirdiğim maydanoz, tere ve nanede mahsul zamanı başladı. Tüm yeşil severlere kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2007
|
merhaba arkadaşlar, küçük bir sorum olacak. pazardan organik adı altında gübre aldım, hayvan gübresine benzemiyor sizce ne olabilir? balkona ektiğim sebze fidelerimin toprağına koymak üzere aldım. sebzeleri ekerken kullandığım torf a benziyor. sizce ne olabilir? nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
bende yakında balkonumun resimlerini yayınlayacagım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2007
|
ÇİÇEKSEVER teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Merhaba arkadaşlar, Ben de çok acemi bir balkon bahçesisiyim. Hatta o kadar acemi ki, önce tohumlarımı diktim ve sonra internette araştırma yapmaya kalkıştım. Tabii yaptığım hataları da şimdi bu site ve içindeki bilgiler sayesinde farkettim. O saksılarımı koruyarak ve buradan edindiğim bilgilerle onları dikkatle izleyerek yeni dikimler yapmamın daha iyi olacağını sanıyorum. Burada o kadar güzel bilgilere rastladım ve öyle keyiflendim ki, bu işi devam ettirmeye karar verdim. Bu fikri evdekilere söylediğimde , hatta dün tohumlarımı dikip te, eşime ve çocuklarıma gösterdiğimde benimle dalga geçtiler. Ama ben kararlıyım, onlara bahçemdeki lezzetleri tattırdığımda fikirleri değişecek. Bu arada ektiğim tohumlar; domates, taze fasulye, kıvırcık, taze soğan ve maydanoz. Bana verebileceğiniz her türlü bilgiye açığım. hepimize kolay gelsin. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki resimlerde, benim saksıda (genelde teneke kullanırım) yetiştirdiğim sebzeler var. Evimde 60 metrekare kadar bahçem var. Marul, bakla (8-10 kök kadar ekiyorum), patlıcan, mısır gibi (onuda 8-10 kök ekiyorum) sebzeleri bahçeye ekip-dikiyorum ama biber, domates gibi nazik olanları saksıya (tenekeye) ekiyorum ki, şiddetli yağmur ve rüzgar gibi olaylar başlayınca, hemen güvenli bir yere taşımak kolay oluyor. Bu arada geçen pazar fotoları çektiğim gün, bizim hanımın her yıl düzenlediği geleneksel halı yıkama merasimi! olduğu için resimlerde halılarda görülüyor. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 13:20 Neden: Noktalama işareti düzenleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Ağaç Dostu
|
Ünalser, uygulayabileceğin bazı basit yöntemler var. Öncelikle maydanoz'u ekeceğin saksının toprağını mutlaka elek veya benzeri birşey ile elersen, yabancı otlar fazla sorun olmaz. Ben, fotoğrafta'ki gibi sonbaharda yere ekmiştim ama her 1.5 ayda bir değişik tür otlar çıktığından, devamlı mücadele etmek zorunda kaldım. Şimdi ise uzun saksıya, toprağını eleyerek ektim. Çünki bazı saksılarıma toprağını eleyerek başka şeyler ekmiştim, taze soğan, domates gibi onlarda hiç ot çıkmadı. Marulları ise seyrek ekmen gerekiyor. Aynı şekilde taze soğanları da, çünki sık olduğu zaman, büyümeleri yavaş ve cılız oluyorlar. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 13:26 Neden: Noktalama işaretlerini düzenleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Sayın Ayazkentli arkadaşım, önerilerin için çok teşekkür ederim, bundan sonrakilere mutlaka dikkat edeceğim. Çünkü ektiğim kıvırcıklar çimlenmeye başladı ama o kadar sıkı ekmişim ki, anlatamam. Bakalım başetmeye çalışacağım. Maydanozların toprağını da elemedim açıkçası, bilmiyordum. Ama olsun bir sürü maydanoz daha ekebilirim, çok ama çok seviyor ve tüketiyorum. Onları ekerken uygulayacağım. Soğanlarım 8 Mayısta ekmeme rağmen hemen hemen hepsi çıkmaya başladı. En uzunu şimdilik 6-7 cm kadar. çok sevindim. Onlar da bir sorun yok. Buradan öğrendiklerimle elimden geleni yapacağım ve zamanla ben de bitkilerimin fotoğraflarını buraya aktarmak istiyorum. Dediğim gibi yeni dikimler yapmaya devam edeceğim. Hepimize kolay gelsin, sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
salkım domates yetiştirme
arkadaşlar ekte ki resimdeki gibi domates yetiştirmek istiyorum. Büyük bir terasım var Bir sürü sebze yetiştiriyorum Ama böyle salkım salkım domates fidesini nerden bulacağım? Ne diye arayacağım? Birde nasıl yetiştirilir normal domatesler gibi mi? mesajlarınızı bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba MSaygin, Sizden aşağıya alıntıladığım mesajınızda domateste koltuk budamasının nereden yapılması gerektiğini net olarak öğrenmiş oldum; çok teşekkürler ederim. Ancak, domates çiçeği oluşumlarının da o koltuk budaması yaptığımız yerden çıkıp çıkmadığına dair halen net bir bilgi edinebilmiş değilim. Şu ve şu mesajımdaki endişelerime dair bir sözünüz var mıdır? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
|
Daha 4 gün kadar önce koltuk aldığım noktalarda yeniden ve daha da ergin koltuk oluşumları baş göstermiş. Yarın sabah erkenden fotoğraflayıp, görüntüleriyle danışacağım tam olarak kastetmek istediğim şeyi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Tumbiling tom yellow çeri domatesimin kökünde resimde görüşülen oluşumlar var neden oldugunu bilemiyorum. Aynı saksıda 2 fide vardı biri hiç gelişmedi dibinden kestim. Kalan fidenin de üzerinde domatesler var ama halen olgunlaşmadı. Birde yaprakları sürekli sararıp kuruyor bende sararan yaprakları kesiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Alıntı:
selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakların sararması alttan başlıyor yukarıya doğru devam ediyorsa bu azot eksikliği olabilir. Azot mobil bir besin lementidir ve bitki yeni filizlerde azota ihtiyaç duydukça bunu alta yapraklardan çeker. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Ağaç Dostu
|
Nimbus Vakit kaybetmeden boğaz doldurması yap.Saksıda 1-2 cm boş yer kalıncaya kadar doldur.Koyduğun toprak mümkünse şöyle hafif,bol gübreli bir toprak olsun.Nekadar çok kök varsa o kadar çok meyve olur.Gübrelerin yanmış olmasına dikkat et.Yapacağın toprak ve gübre eklemesi,bitkinin açığını kapatacak,o bölgede köklerin oluşmasını sağlayacaktır. Ben domates fidelerini dikerken,saksının üzerinden 4 parmak,yaklaşık 8-10cm toprağını eksik koyarak dikiyorum.Bitki uzadıkça,zaman zaman toprak eklemesi yapıyorum.5cm toprak ekliyorum.Yaklaşık 3 kez toprak eklemiş oluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benim biberlerin hepsinde minik siyah karıncalar var. Biberleri onlardan kurtarayım mı? yoksa bırakayım mı? Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:03 Neden: Noktala işaretlerini düzenleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
yaklaşık 3 senedir balkonumda mevsim çiçekleri yetiştiriyorum bu yaz balkonda ve balkona bağlı olan odada yaklaşık 15 metre kare odada sebze vemeyve yetiştirmek istiyorum. geçen hafta maydonoz ektişm yukarda verdiğiniz bilgileri okuduğumda bazı şeyleri yanlış yapmışım ![]() öncelikle haziran ayı ile birlikte bazı sebze tohumları alıp ekmek istiyorum.Hangi sebzeleri önerirsiniz haziran ayında sanıyorum kendi toprak karışımımı yapmalıyım her sebze için özel bir karışımmı yapmalıyım toğum tedariğinde yardımcı olurmusunuz nerden toğum temin edeyim. herşeyide size sordum sanırım. yardımcı olursanız çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|